.eu doména na 10 let za 275 CZK bez DPH

Wedos dnes rozjel výjimečnou akci na .eu doménu. Pokud si registrujete novou .eu doménu na 10 let, tak jí získáte za 275 CZK, což vychází na 22,91 CZK/rok. Ovšem musíte tak učinit nejpozději do pátku 13.04.2018 do 13:00. Ideálně co nejdříve protože akci si vyhrazují kdykoliv zrušit.

Podobná akce tu byla v roce 2016, kdy EURid slavil 10 let. Zřejmě se vydařila a tak jí ve spolupráci s registrátory opakuje. Tehdy jsem si žádnou .eu nezaregistroval a litoval jsem to. Hned vám napíšu proč.

Pro uplatnění této ceny je nutné v 1. kroku objednávky vybrat .eu a Délka registrace: 10 roků. Dále musí u Wedos být peníze nejpozději 13.4.2018 v 13:00, tedy ideálně platit kartou anebo PayPal.

Proč si pořídit levně doménu na 10 let

Pokud pomineme domény které jsou zdarma (.tk, .ml, .ga, .cf anebo gq), tak dlouhodobě vychází nejlevněji 6 až 9 číselná doména .xyz. XYZ.COM LLC je v rámci akce AYDACFU (All your domains are come from us) nabízí za 0,99 USD rok. Pokud přičteme poplatek ICANN 0,18 USD, tak vás na 10 let vyjdou na 11,7 USD. To vychází lépe, ovšem je tu ten problém že se musí jednat o relativně dlouhou číselnou doménu.

Doména jen pro vaše skripty

Právě u akce AYDACFU mě došlo, že se vlastně vyplatí mít nějakou doménu “na trval”. Například se vám hodí jako styčný bod pro vaše skripty. Já mám několik robotů, kteří sbírají různá data a pak je analyzují. Jak objem některých dat roste, tak jedou na více místech kvůli IP adresám. Tyto roboty úkoluje právě styčný bod, který jede na VMS s minutovým CRONem. Mimo jiné může volat nějaký skript častěji než dovoluje CRON na sdíleném webhostingu, což je super. Styčný bod si také od robotů stahuje logy a případně mi nahlásí problém pokud se někde něco zasekne.

Možná si říkáte že by to mohla být třeba pevná IP adresa, ale tu na rozdíl od domény nevlastníte, nemůžete si jí přenést jinam. Přitom jí všichni roboti volají a měnit to je práce navíc.

Takže první ukázkou je doména čistě pro vás, takový endpoint 🙂

Zkracovač URL

Další využití je vlastní zkracovač URL. Teď bude končit goo.gl. Super služba, se spoustou statistik. Existuje za ní samozřejmě spousta náhrad, ale nebylo by lepší udělat si svůj? Jednak zkrácené URL nebudou tak dlouhé, protože jich nebude tolik a také si můžete udělat vlastní. Pro řekněme VIP klienty tak můžete mít velmi hezké URL 😉

Spousta lidí si myslí že zkracovače URL jsou přežitkem a mnoho jejich argumentů je trefných. V dnešní době už Twitter má daleko více znaků a URL do limitu nepočítá. Na druhou stranu některé CMS anebo diskuzní fóra občas automaticky nepřevedou URL, která obsahuje určité speciální znaky. Zkracovače tohle řeší. Zkrácené URL také dokáží obejít některé filtry (sprostá slova, spam). Můžete přes ně odkázat i na stránku, která je na blacklistu.

Odkladiště

V dnešní době je tolik elegantních způsobů jak někomu poslat anebo nasdílet soubor. Tak proč tak často skončím u toho, že jej prostě nahraju na hosting? 🙂

Pokud je to i váš problém, tak si prostě pořiďte doménu, kterou k tomuto účelu budete využívat. Nebudete tak BFU muset vysvětlovat co je cloudové úložiště anebo že si to tam mohou projít a stáhnout jako v adresáři v počítači. Prostě tady máte URL, kde to najdete.

Navíc nad sdílenými soubory máte kompletní kontrolu. Jak si je zabezpečíte je jen na vás. Máte celou škálu nástrojů, kterou server nabízí. K dispozici logy atd.

Emailové odkladiště

Mám doménu jen pro roboty, spam, registrace atd. Na ní pak řadu filtrů, které přeposílají to důležité na další schránky.

Stačí mít krátkou dobře zapamatovatelnou doménu a nastavit si u ní doménový koš. Pak kdykoliv se někde potřebujte registrovat, tak použijete necocometednapadlo@kratkadomena.eu. Kouknete do jednoho emailu na který směřuje doménový koš a odkliknete potvrzení. Žádné složité vytváření doménových schránek, žádná zbytečná správa navíc.

Jako třešnička na dortu je, že když pro všechno používáte unikátní email, tak přesně víte kdo přeprodává kontakty anebo komu hacknuly databázi 😉

Závěr

Využití domény pro svou potřebu je samozřejmě více. Většinou na ně přijdete časem a pak “padne za oběť” nějaká doména, kterou právě teď nepotřebujete. Ta však často není ideální a třeba jí časem budete potřebovat. Takže využijte příležitosti kupte si teď v akci nějakou tříznakovou .eu doménu na 10 let a až to přijde budete jí mít připravenou 😉


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.