Za kolik prodávat odkazy podle GPR

Poslední dobou se mě lidé ptají za kolik by měli prodávat odkazy na stránace, která má hezký google page rank. Ono to není tak jednoduché jak se zdá.

Nejdříve si spočtěte počet externích odkazů na stránce. Od čísla 13 odpočítejte počet externích odkazů a to co vám zůstane je počet odkazů, které by jste mohli případně uvolnit k prodeji. Snažte se ze stránky nemít více jak 13 externích odkazů. GPR se pak moc tříští a špatně se hledají kupci.

Ok pokud máte spočteno tak se podíváme na základní metody určování ceny.

BINDEX metoda

Tato metoda je odvozena od systému backlinks a jedná se pouze o odkazy. Nejčastěji v patičce webu. Platí ale pravidlo o max 13ti odkazech. Cena je určená pouze na zakladě GPR. Ideální tedy pro weby bez návštěvnosti.

  1. 10Kč
  2. 20Kč
  3. 40Kč
  4. 60Kč
  5. 90Kč
  6. 250Kč
  7. 600Kč
  8. 1500Kč

Cena je za jeden odkaz na měsíc. Je třeba si uvědomit, že v ČR není moc webů s GPR 6+, proto se nebojte klidně i na cenu přitlačit 🙂

MLS

Také známá jako Mass Link Sale metoda. Většinou se používá u určování ceny balíčků odkazů. Opět jde o prodej odkazů a nehledí se na ostatní faktory.

  1. 10Kč
  2. 20Kč
  3. 30Kč
  4. 50Kč
  5. 200Kč
  6. 600Kč
  7. 2000Kč

Většinou se ale prodává balíček třeba 10 odkazů na delší dobu s nějakou % slevou., proto je u GPR5+ vyšší cena, aby případná sleva nebyla tak drsná. Účelem u MLS je hlavně zabezpečit weby s nižšími ranky a vydělat si na náklady. V zahraničí se GPR 1 – 3 prodávají špatně proto se k nim přidávají dražší.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

6 komentářů

  1. Už ani nevím kde to bylo, ale držím se toho. Tuším to bylo na nějakém blogu, kde autor testoval co snese google. Naučil jsem se tam spoustu zajímavých věcí. V budoucnu se o tom ještě rozepíšu.

  2. No dobře, ale jakou cenu může mít odkaz z webu, který má GTPR 3, ale bude mít jen jediný odkaz ven? Pokud se držíme vzorce Pageranku, pak jeden odkaz (samotný) ze stránky s PR3 musí mít větší váhu, než třeba odkaz z PR7 (když jich bude na stránce 13). Je to tak?

  3. petr: ono je to trochu složitější pokud máš stránku A s GPR 3 a bude na ní jediný odkaz na stránku B, bude mít stránka B po přepočtu GPR 3 (teoreticky).

    Pokud budeš mít stránku A s GPR 7 a z ní povede 13 odkazů ven. Tak je klidně možné že těch 13 stránek bude po přepočtu mít GPR 6 (teoreticky).

    Je to zjednodušeně řečeno. Více info zde: http://404m.com/2009/01/08/google-page-rank-jednoduse/

    V podstatě jde o to že jedna stránka může “zadotovat” několik stránek s GPR o 1 nižším. Je to způsobené tím, že je potřeba velké (exponenciální) síly na vytvoření vyššího GPR. Nějaké experimenty mám připravené na další přepočet GPR, tak potom napíšu konkrétní výsledky s konkrétními čísly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.