Texty pro MFA

Často se setkávám s dotazy zdali jsou texty u MFA dostačující nebo jestli by nebylo lepší je rozšířit. Upřimně řečeno je to trochu k pousmání. Hlavním úkolem textu u klasického MFA je pouze dostat na stránky tu správnou reklamu. Pokud máte na stránce text v rozsahu třeba 200 znaků, zobrazují se kvalitní reklamní plochy, na které jste chtěli cílit, tak není co řešit. Jestli se vám zdá, že textu je málo tak použijte větší rozestupy mezi písmeny nebo slovy za použití CSS. Text lze vizuálně roztáhnout i větší mezerou mezi řádky. Jen si s CSS pohrajte, je to základ.

Větší problém nastane pokud se nezobrazují relevantní reklamy a prostě víte, že tam někde jsou. Je nutné si uvědomit, že o reklamě nerozhoduje jen samotný text, ale také další onpage faktor. U google adsense navíc platí, že je schopná se sformovat podle textu nad odstavcem. Proto pozor na společný text na stránkách u bannerů, které se nachází třeba v header (může se neměnit třeba kvůli textu podobnému jako je na cn130 vpravo nad reklamou). Než přidávat další texty zkuste třeba zvýraznit klíčová slova pomocí bold, italic či underline. Rozdělení textu pomocí headerů s vyším číslem také prospívá relevantní reklamě. Jestliže to nezabralo přidejte nějaký ten odstavec textu. Zbytečně to ale nepřehánějte. U MFA je důležité hlavně zalíbit se vyhledávačům a konkrétně seznam měl vždy slabost pro weby s menším obsahem textu (po změně algoritmu je bouhžel velký chaos na to, aby se dalo říct jasně že už to neplatí).

Pokud přemýšlíte nad obsahovou stránkou textu tak i těch optimálních 200 – 400 znaků by mělo být co možná nejnudnějších pro uživatele. Návštěvník musí pochopit, že tady se toho moc nedočte a zaměřit svou pozornost na reklamu. Je to sice hnusné, ale MFA jsou tu prostě od toho, aby vydělávali peníze. Jestliže návštěvník najde odpověď na stránce nebude muset klikat na reklamu.

MFA jsou možná primitivní a na první pohled i jednoduché stránky. Ve skutečnosti jsou to však komplikované a dobře odladěné reklamní letáky, které jsou vrcholem evoluce MFA developera. S každou další jsou lepší a efektivnější.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Mě přijde, že si hodně lidí pořád myslí, že bez práce jsou koláče. Prostě si řeknou – nechám si vygenerovat 1000 MFAček, lehce to opravím a poté co to seznam zaindexuje a objeví se to ve fulltextu začne to vydělávat těžké prachy. Jenomže takhle to prostě nemůže nikdy fungovat. MFAčka (tím myslím ta klasická MFA, dělaná jenom jako “mezistupeň” ke stránkám s nějakou informační hodnotou) půjdou brzy do kytek. Podle mě je dnes již velmi málo oborů, kde se MFA může dostat ve vyhledávání někam na rozumnou pozici. Prostě stále platí a bude platit, že obsah je král.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.