Apple u O2 končí

Tak to vypadá, že Apple to se svojí agresivní strategii přehnal. Pohár trpělivost přetekl i u našeho největšího mobilního operátora Telefónica O2. Ten se rozhodl, že iPhone 4S do své nabídky nedá a všechny ostatní Apple zařízení “postupně stáhne”.

A co se vlastně stalo? Marketingoví ředitel O2 se k celé situaci vyjádřil následovně:
“Chceme našim zákazníkům nabídnout kvalitní portfolio mobilních telefonů za nejlepší možnou cenu. Apple však požaduje takové podmínky smlouvy o prodeji telefonů iPhone, že nejsme schopni tomuto cíli dostát. Nadále jsme nicméně otevření spolupráci s firmou Apple na stávajících i budoucích projektech za podmínky, že se dohodneme na oboustranně přijatelném obchodním modelu”

A spekulace? No těch se objevilo požehnaně. Vybral jsem ty nejlepší.

– O2 odmítlo dát dostatek peněz do propagace iPhone, tak aby převálcoval konkurenční telefony.
– Apple nedal pro O2 dostatečně výhodnou (nízkou) cenu, tak aby měl cenový náskok před Vodafone a T-mobile.
– O2 měl být jen prostředníkem ve válce Google (Android) vs Apple a tato pozice se mu nelíbila.
– Problém mohou být garance prodaných kusů.

No ať to bude jakkoliv vypadá to, že Vánoce u O2 se rozhodně nebudou vést v duchu Apple zařízení. Na druhou stranu skladní příznivce to rozhodně neodradí. Ty si svoje miláčky mohou objednat v pohodě domova z Apple Store.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

  1. by mne zajímalo, jestli operátoři prodávají výrazný počet telefonů bez SIM. Protože koho znám, tak si nikdo nevzal telefon jinak než dotovaný když prodlužoval smlouvu, kterou by prodloužil tak jako tak, taže vlastně telefon zdarma / se slevou.
    A nové SIM už skoro nikdo nemůže kupovat, trh je přesycený, mobil má každý. Imho tím apple o moc peněz nepřišel.

  2. Na druhou stranu, jaképak asi má vyjednávací podmínky náš největší operátor O2? Asi nic moc, musí se mu přizpůsobovat všichni subdodavatelé. Apple není ale žádný nazdárek, takže došlo ke střetu dvou, so si myslí, že snědli ŠH. No voni se kluci nějak dohodnou a když ne, tak slza mi neukápne. Stejně bych si dotovaný telefon za ty prachy nekoupil…když se dá určitě sehnat levněji. Ale já bazíruji na HW klávesnici…takže iPhone ne, ani žádný bez čudlíků. 🙂

  3. Raději prodají 50k telefonů za 5k než 1k za 15 tisíc… /obrazně/ v téhle době nemá 90% lidí na telefon za patnáct tisíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.