webtrh.cz má špatnou reputaci

Dnes mi na Facebooku poslal kámoš odkaz na zajímavou nabídku v aukci na webtrhu. Jaké pro mě bylo překvapení, když mi Facebook po kliknutí oznámil: “Facebook has teamed up with McAfee to help protect you online. The link you are trying to visit has been identified as potentially unsafe od našeho věrohodného partnera. Navštivte Facebook Security Page to learn more about staying safe on the Internet.” plus nějaká reklama na SiteAdvisor plug-in. A ano bylo to napsáno takhle podivně anglicko-česky.

Po chvilce proklikávání jsem se dostal na stránku http://www.siteadvisor.com/sites/webtrh.cz, kde bylo následující sdělení: “Analýza reputace webu provedená systémem McAfee TrustedSource zjistila u této stránky možná bezpečnostní rizika. Buďte velice obezřetní.”
Za normálních okolností by jsem siteadvisor.com považoval jen za další ze seomatů, který si staví pověst na letmém prozkoumání stránky, jenomže tato podivnost dodává informace Facebooku a podílí se tak na diskreditaci webů. Ačkoliv i po změně směru navštěvuji toto fórum každý den několikrát a ani jednou se mi nestalo, že by na mě vyskočilo varování mého poctivě placeného Eset balíčku a ten dokáže snad zachytit hrozbu ještě dříve než se stane. Tak kde je vlastně ten problém? Popravdě nikde žádný problém není uvedený.
Vtip je v tom, že ten povedený siteadvisor.com může “diskreditovat” i weby, které na webtrh odkazují. Schválně se koukněte na http://www.siteadvisor.com/sites/404m.com. Člověk se ani nenaděje a odkazy z Facebooku na můj blog se mohou proměnit v “potentially unsafe”.

No co dodat? Snad jen další služba s dobrým úmyslem, která bude jen na škodu? Co myslíte dala by se takhle sabotovat třeba konkurence?


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. Jo, tohle mě neskutečně štve. Píšu si se SiteAdvisorem, MyWOT i MalwareURL, který Webtrh blacklistoval a ti ostatní to od něj převzali. Ale je to jak od Kafky. MalwareURL už jeho majitel opustil a nevěnuje se mu, takže neodepisuje a chybné výsledky neopravuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.