Zajímavosti z české webhostingové scény

Přiznám se, že dohledávat informace o novinkách české doménové scény je pořádný záhul. Velká většina z nich se prostě odmítá podělit o novinky anebo se jakkoliv propagovat. Divím se, že s tímto přístupem to tu ještě neovládla nějaká zahraniční firma. Pojďme se podívat na ty, kteří vyčnívají z průměru.

Gigaserver

Gigaserver upozornil na svém firemní blogu na problémy se starší verzí CMS Joomla. Množsí se jim hacknuté stránky. Každý z jejich klientů dostal varovný email ať si zkontroluje a aktualizuje svůj redakční systém.

Více info: http://blog.gigaserver.cz/2013/01/08/joomla-hacked-by-hmei7/

TELE3

TELE3 umí překvapit. Drží krok s dobou a některé jejich služby by se daly nazvat dokonce revolučními (bezpečný prodej domén, SEO hosting). Jejich nová akce nese název Železo za cenu virtuálu a za 790 CZK na měsíc si můžete pořídit opravdový nesdílený hardware, jehož výkon je jen váš.

Konkrétně se jedná o:
– AMD 350 1,6 GHz dvoujádro
– 4 GB DDR3
– 32 GB SSD, sata-2
– 100Mbit připojení

Za příplatek jde sestava samozřejmě značně vylepšit.

A co je důvodem takové hezké slevy? TELE3 nakoupil velice úsporné zelené servery, které navíc šetří místo ve stojanech za množstevní slevy.

Objednat se dají na http://www.tele3.cz/konfigurator-serveru-amd-e350.html

Tele3 přidali do systému MojeID, což je služba vytvořená CZ NIC. Taková internetová občanka. Díky ní by se klidně daly podepisovat petice. Na ověřený podpis to sice nemá, ale rozhodně je to lepší než autogram někde na náměstí. Tele3 se tak přidalo k dalším 10ti oficiálním registrátorům .cz domény, kteří tuto technologii podporují.

WEDOS

Wedos se pochlubil dostavěním druhé nezávislé trasy 10 GBps z Hluboké do Prahy. Je postavená na jiné technologie než jejich primární a stará se o ní také jiná firma. Zatím se testuje, než bude nasazena do plného provozu. Odborným slovíčkům jsem moc nerozuměl, ale rozhodně se to bude hodit. Nemůžu to teď dohledat, ale vím že Wedos měl problém s nějakým ISP.

Na facebookových stránkách jsem našel anketu zdali by měli stávající klienti zájem o slevový kód 5% na prodloužení služeb. Celkem mě to zaujalo, protože strategie Wedos je nalákat co nejvíce lidí na masovou službu se super slevou a pak prodlužovat za plnou. Je to poměrně hezký obchodní model, který je postavený na kvalitě. Co si budeme povídat, pokud by jejich služby stály za houby, tak nikdo nebude prodlužovat. Podle uvažované slevy soudím, že Wedos roste rychleji než čekal. Předpokládané náklady se jim podařilo pokrýt a díky velkému zájmu si mohou dovolit investovat do této reklamní akce. Pokud mě neskolí znovu chřipka zkusím v pátek vysondovat více informací.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

  1. Viac vietoru je ajtak v SR, vid napr. iserver.sk a ich denne uctovanie len za realne data… nieco ako amazon. Sice ta sluzba je pre urcena pre webdizajnerov, no da sa to vyuzit aj ako normalny hosting.

  2. Škoda, že mnou kdysi oblíbený Blueboard nahradil Wedos, díky nižší ceně a “stejnému servisu”. Stále je mám rád!

    Poslední dobou mám pocit, že některé staré a dobré značky nemají potřebu mediálně bojovat s kýmkoliv a tím pádem nejde vidět jejich progress.

  3. Nevim jestli napsat smutne nebo divne, ale asi spise to “smutne”, ze na celem CR trhu se daji oznacit jen tri spolecnosti jako necim vybucujici….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.