Zkušenosti se Savana 100

Zavedení nejnovějšího tarifu Savana 100 od webhostingu Savana mě konečně donutil začít s projektem Bludný blog. Jedná se web, který jede na CMS WordPress a pravidelně mění domov. Přitom mám možnost na vlastní kůži otestovat parametry hostingové služby, kde právě kotví. Postupem času se mi snad povede udělat recenze většiny webhostingových služeb. Jak už bylo zmíněno na začátku, začal jsem u Savany.

Co je Savana 100

Savana 100 (dále jen S100) je sdílený webhosting, který byl představen veřejnosti 3. září 2013. V rámci propagační akce, je možné si jej vyzkoušet za 15 korun na rok (12 CZK + DPH). Tedy korunu na měsíc. Majitel jej na Webtrhu po menší konfrontaci s WEDOS prohlásil za evoluci.

savana-s100-evoluce

Nejdůležitější parametry

Nutno podotknout, že parametry opravdu na české poměry nejsou špatné. Na CMS jako WordPress doslova ideální.

– neomezený diskový prostor
– 100 Mb/s linka s neomezeným přenosem v rámci FUP
– prostor na databáze 1 GB, maximálně 5 spojení
– množství procesů 5
– paměť pro jeden proces 256 MB
– 5 GB na emaily (100 MB na schránku)
– 2 samostatné domény
– .htaccess
– CRON 1x za hodinu

Parametry PHP jsou na české poměry také nadstandardní
– upload_max_filesize 128 MB
– max_execution_time 160 vteřin

Kompletní phpinfo() si můžete prohlédnout zde.

Databáze
– řešení v rámci localhostu

Některá omezení
– mail() limitováno 500/den – musí se zapnout
– počet inodů 100K – musí se žádat o navýšení
– prostor je omezen na 10 GB, v případě překročení se musí žádat o navýšení

Objednávka

Pokud se pokusíte S100 objednat vyskočí na vás popup okno, že můžete získat ještě více. Například, že ve všech tarifech můžete hostovat neomezeně domén. Což je nepochybně super. Pokud by to platilo i pro S100 byl by to aspirant na nejlevnější webhosting v ČR. Koukal jsem že si chybu ještě ani po 14 dnech neopravili.

savana-popup-pri-registraci

Vybral jsem si variantu bez domény, protože u Savany stojí .cz neuvěřitelných 239 CZK bez DPH.

Objednávka je na jedné stránce a naprosto všechny položky jsou s nápovědou. Cenu si určujete posuvníkem. Líbilo se mi v nápovědě: “Upozorňujeme, že podporu k danému tarifu budeme nabízet na vysoké úrovni při jakékoliv ceně.” Na žádný problém jsem u formuláře nenarazil. Když něco pokazíte tak se komplet nevymaže. Prostě pohoda.

Obchodní podmínky jsou pouze v PDF. Pokud z nějakého důvodu nepoužíváte Adobe Acrobat Reader máte smůlu. Naštěstí se nikde nemusí nic zaškrtávat, stačí odeslat objednávku.

Zřízení do minuty se nekoná

Ačkoliv se v popisu S100 píše aktivace hostingu do 1 minuty, tak to v mém případě nebyla pravda. Webhosting jsem si objednal v 21:18. Z emailu jsme se dozvěděl:

Pro úhradu za objednané služby si můžete zvolit z několika možností:
1. online kreditní kartou nebo přes PayPal účet (aktivace do 24 hodin, příplatek 60,- Kč včetně DPH)
2. bankovním převodem na náš účet (aktivace do 2 dnů)
3. poštovní složenkou na náš účet (aktivace do 4 dnů)

Pokud se konala evoluce, tak rozhodně ne poplatcích. 60 CZK za platbu kartou či PayPalem mi vyrazilo doslova dech.

V 21:25 (ano pár minut jsem nevěřícně koukal na ten poplatek) mi dorazilo potvrzení z PayPal o zaplacení 75 CZK.

Pak jsem čekal a čekal a čekal. Říkal jsem si, je to nové asi se jim to někde zaseklo.

V 22:15 mi dorazil slevový kupón a vystavená faktura. Schválně na její část koukněte 🙂

faktura-savany-s100

Ok tohle si do nákladů dávat asi nebudu 🙂

V 22:28 mi došel email z podpory:

Dobry den,

dekujeme za objednavku, ucet mate aktivni.

Dale bych rad upozornil, ze v textu bylo omylem jako host FTP uvedeno
drago2.savana.cz , ale melo byt drago2.savana-hosting.cz .

S pozdravem Kamil Sopko


Kamil Sopko
Dodavatel technické podpory
pro
savana.cz s.r.o.
Lounská 983/43, 405 02 Děčín VI-Letná
Telefon: +420 478 472 100
Provozní doba: PO-PÁ 8-118 hod a SO-NE 9-12 hod
Web: www.savana.cz

Takže zhruba po hodině zřízeno. Vzhledem k tomu, že služba jela teprve den, tak se nějaký ten zádrhel dá odpustit. Možná to chtělo trochu víc testování, než to vypustí ven. Podle časů to navíc vypadá, že to zatím zřizují ručně.

Jdeme hostovat

S testováním webhostingu jsem začal další den (5.9).

Uživatelské rozhraní

Uživatelské rozhraní vzhledově nepůsobí zrovna dvakrát příjemně v porovnání s konkurencí, na druhou stranu je příjemně rychlé a alespoň pro mě celkem intuitivní. Jen ty hlášky “Přístup odepřen” u některých položek působí zbytečně agresivně. Jsem zákazník, ne nějaký hacker.

Než vám zřídí S100 vypadá rozhraní následovně. Do většiny položek nemáte přístup.
savana-administrace-01

Plnohodnotné rozhraní.
savana-rozhrani

Obecně k tomu asi není co dalšího říct. Všechno vesměs fungovalo. Našel jsem nedodělky jako například, že když přidáváte doménu a prohlížeč vám do formuláře vyplní heslo, které není pro úkon potřeba, tak to vyhodí chybu, ale nic co by mělo vliv na samotnou službu. Neublížilo by ani k formuláři na přidání domén vypsat nameservery. Sice se pomocí javascriptu objeví po najetí na otázník vedle položky Nastavení domény, ale tam vám je CTRL+C a CTRL+V k ničemu. Ovšem s tímto mají problém snad všechny české webhostingy.

Přidání domény

Doménu jsem si koupil za nákupku jinde a při objednávce rovnou nastavil nameservery Savany v 21:34. Samozřejmě předtím si doménu přidal k účtu. Očekával jsem tedy, že vše pojede do 5 minut. Když se nic nedělo zkusil jsem nástroj DNScheck, který ukazoval, že nameservery Savany nemají ani potuchy o mé doméně. Většinou s takovýmito prkotinami otravuju podporu přes chat, ale Savana jí večer neposkytuje. Periodicky jsem kontroloval DNScheck a v 22:15 už nameserver začal odpovídat, ale stále to nešlo. V 22:28 už se to konečně rozjelo i když s chybami.

Jen pro zajímavost doména mi byla schválena druhý den ráno. Netuším ale co to znamená 🙂
svana-domena-schvalena

Jdeme instalovat

Instalační balíček WordPress jsem nahrál přes FTP rychlostí 110 – 182 kB/s. Samotná instalace proběhla velice svižně. Pluginy, úprava šablon, přidání prvních příspěvků, to vše šlapalo jako nadupané hodinky. Subjektivně můžu říct, že jsem snad nikde jinde takto rychle neviděl novou instalaci WordPress jet. Někdo může namítnout – Bylo pozdě večer, mají prázdné servery, ale to nic nemění na tom, že to šlapalo fakt skvěle.

Jedna věc mě ale zarazila. Nedorazil email s potvrzením instalace WordPressu. O pár dní později jsem zjistil, že z mě nepochopitelného důvodu má S100 implicitně vypnutou funkci mail() a musíte si jí ručně zapnout. Takže jestli u nějakého CMS budete spoléhat, že vám pošle heslo pro první přihlášení máte smůlu.

E-mail

V základě má každá emailová schránka 50 MB. Lze rozšířit až na 100 MB, což je žalostně málo pro firemní komunikaci. Vždyť každá druhá česká firma spamuje přílohami o velikosti minimálně 1 mega 🙂 Takže pokud chcete provozovat provozovat e-maily přes S100, tak leda přes Outlook/Thunderbird.

K dispozic je online rozhraní IceWarp a RoundCube. IceWarp nezvládl poslat zprávu na IDN email. RoundCube ano. To ovšem nemusí být problém Savana.

Přes uživatelské rozhraní Savany se mi nepodařilo zřídit emailovou schránku háčkyčárky@bludnyblog.cz. Formuláře to nedovolí. To už problém hostingu ovšem je. Evoluce se rozhodně nekoná.

Subdomény

Jestli jsou k něčemu neomezené tarify fakt dobré tak je to MFA farma na subdoménach. Zkusil jsem si zřídit subdomény a v pohodě. Opět ale problém s IDN. Zastaví se u formuláře na zřízení subdomén. Tady jsme se zasekli někde v minulé dekádě.

Výkon

Když už testovat tak se vším všudy 🙂

Na porovnání výkonu jsem zvolil WordPress Benchmark Utility. Jedná se o plugin, který zkouší co zvládne CPU, připojení k CDN a rychlost MySQL.

Celkem jsem provedl 62 měření od 6.9 do 20.9, pokaždé když jsem si na to vzpomněl. Výsledky jednotlivých měření si můžete stáhnout zde. Rychlost připojení na k CDN mi nešla na Savaně z nějakého důvodu měřit. Výsledky testů zobrazené v grafu jsou zde:

savana-100-benchmark-test

Ok na co se vlastně díváme. Výkon CPU se měří podle toho jak je schopný procesor zvládnout dva úkoly. Spočítat PI na 700 míst a poskládat řetězec o délce 500K bajtů a následně z něj postupně odsekávat řetězce až dokud nezbude 0 (celkem 20K iterací). Vše se provádí přes PHP. Hodnota CPU AVE ukazuje průměr pro všechny testované hostingy pluginem.

Výkon MySQL se měří pomocí dotazů na tabulku wp_options. Vloží se do ní 1000x 50 odstavců textu. Pak se provede 1000x SELECT, 1000x UPDATE a 1000x DELETE. Na základě 4000 dotazů se vypočítá průměrný počet dotazů na vteřinu. MySQL AVE je opět dodané číslo pluginem jako průměr ze všech testů na celém světě.

Jen pro porovnání jsem provedl neoficiální měření v menším rozsahu na WEDOS NoLimit s multialiasy, a VMS od Českého Hostingu tarifu Mini. Chtěl jsem mít něco v ruce na porovnání. Upozorňuji, že se jedná o neoficiální výsledky. Jak WEDOS tak ČH mají plné fyzické servery. Pro porovnání byl použit median.

Tarif CPU CDN rychlost SQL
S100 (Savana) 20.152 n/a 1.117
NoLimit (WEDOS) 24.485 14,73 Mbps 433
Mini (Český Hosting VMS) 29.797 11,52 Mbps 1.599

Ještě jednou upozorňuji, že porovnávám neporovnatelné. WEDOS má MySQL servery na zvláštním serveru se specifickými parametry, proto mu nedělá problém importovat 1 GB dat, ale zase komunikace déle trvá. Český hosting je VMS s vyhrazenými prostředky, kde některá měření byla nad 32K CPU a přes 2,1K SQL dotazů. Dávám to sem jen kvůli porovnání. Až budu mít oficiální měření více hostingů bude co srovnávat.

V každém případě WordPress mi u WEDOS šlape jako hodinky, takže 2,5x takového množství SQL dotazů je podle mě víc než dostačující. Za nižší výkon CPU můžou hlavně měření ve špičce, kdy median vychází na 20.152 ale aritmetický průměr je 22.044. Když se server nudí je to celkem znát.

Jen pro zajímavost u testovacích srovnávajícího měření jsem u WEDOS nudící se procesor nezažil tam je aritmetický průměr 24.146 a medián 24.485, tedy prakticky totožný.

Výpadky

Výpadek je pro mě nedostupnost prezentace, nikoliv nedostupnost hostingu. Jestli má problém ISP, dodavatel konektivity anebo datové centrum mi je jedno. Nejde mi prezentace a to je pro mě problém. K měření používám službu uptime robot. Nejsem si zcela jistý jaké časové pásmo používají.

Měření začalo 5.9.2013 v 18:24 jejich času a oficiálně jej ukončuji 21.9.2013 v 13:47 neoficiálního Táborského času. Celková dostupnost za tu dobu je 99,06%. Zaznamenal jsem celkem 2 výpadky. Jeden trval 5 minut a druhý 3 hodiny (Error 111: Connection refused /n Error while fetching URL). Na druhý jsem upozornil přes požadavek v uživatelském rozhraní. jestli byla náprava sjednána na mou žádost, anebo se jednalo o rozsáhlejší problém nevím. Email co jsem obdržel obsahoval jen text, že problém nebyl u mě.

savana-100-vypadky

Podpora

14.9.2013 jsem si otestoval chatování s podporou. Napsal jsem jim v 9:47, v 9:50 byl chat přijat. Zajímalo mě, co se stane když překročím omezení 100K inoudů. Odpovídal mi pan Karel Lang, že se prostě navýší. Provozní doba chatu je PO – PÁ 8:00 – 18:00, o víkendu 9:00 až 12:00. Ověřeno, že tam někdo je 🙂

Problémy s objednávkou a výpadek se mnou řešil pan Kamil Sopko přes email. 16.9.2013 v 21:48 a 4.9.2013 v 22:28. Tedy mimo pracovní dobu.

Závěr

WordPress šlape na tarifu S100 velice dobře. Je pravda, že tam mám pár příspěvků, nepoužívám desítky pluginů a preferuji základní šablonu, takže by někdo mohl mít námitky. Osobně se ale domnívám, že pokud s nárůstem zákazníků nedojde k “přecpání” serverů a bude se dohlížet na nějaké to FUP u ostatních, tak to pro blog je super tarif. CRON a 256 MB se v pohodě postarají o nějaké ty náročnější přepočty. Databáze na localhostu by sice v extrémních případech mohla vadit u autoblogů, ale řekněme si to na férovku, pokud si chceme hrát, tak ne na sdíleném hostingu a musíme to navíc umět.

Na začátku bylo zmíněno slovo evoluce. Domény .cz za 239 CZK bez DPH, 60 CZK poplatek za platbu kartou, zřejmě manuální zřízení za hodinu a problém s IDN považuji v dnešní době za barbarství. To se na mě nikdo nezlobte, ale mám pocit, že pokrokové služby už mají všechny výše zmíněné věci zvládnuté. Rozhodně by neuškodila i modernizace zákaznického účtu. Takto má člověk pocit, že používá něco zastaralého. Mimo hardwareové rekonstrukce by se hodila i ta softwarová.

Co se týká chyb jako odlišná platba a vystavená faktura anebo zaslané špatné údaje, to se časem snad podá. Je vidět, že vše bylo vypuštěno bez pořádného testování a teď trpí “porodními bolestmi”.

Komu by jsem službu doporučil

Na Webtrhu několikrát zaznělo, že lidé mají problém s WordPressem a některými CMS na tarifech S500 a S1000. Pokud se nechcete stěhovat jinam, protože vám prostě Savana vyhovuje, tak zkuste S100. Na většinu CMS má prostě ideální parametry.

Srovnání S100 se službou NoLimit od Wedos se asi nevyhnu :). Pokud z nějakého důvodu nemůžete vystát Wedos, ale potřebujete podobnou službu, můžete zkusit S100. Když nepočítáme akce, DPH a nehorázný poplatek za platbu kartou/PayPal tak S100 je o 50 CZK dražší. Ovšem přijdete o nonstop podporu, 5 GB Wedos disk, možnost navýšit výkon, aliasy, lepší CRON, až 5 GB email schránku a pár dalších věcí. Je to ovšem o prioritách. Mě osobně by třeba nejvíc chyběla platba přes kreditní účet a automatické zálohování na Wedos disk pluginem Backup Scheduler. Ovšem pokud by na Wedos datacentrum spadla atomovka, S100 by jsem jako náhradu klidně zvolil. Domény by jsem si ale hodil k Subregu.

Na druhou stranu dostanete vlastní IP adresu, respektive zatím jí mám jen pro sebe :). Takže pokud jste SEO šaman a potřebujete pyramidon pro odkazovou pyramidu, tak za 360 ročně bez DPH (bez nehumánního poplatku za kartu/paypal) doporučuji.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Summary
Review Date
Reviewed Item
Savana 100
Author Rating
41star1star1star1stargray

14 komentářů

  1. Problém s WordPress na nejnižším tarifu S500 rovněž registruji, jen škoda, že mi nedovolí přemigrovat na S100 bez doplatku. Kdyby to šlo, tak určitě nebudu sám 🙂

  2. Bohužel s instalací frameworků Symfony a Laravel byly na S100 menší problémy, podpora přislíbila řešení – nestalo se. Pomohl jsem si sám. Po zjištění v administraci, že je uživatel na tomto neomezeném hostingu limitován nejen prostorem, ale i počtem souborů, informoval jsem se na podpoře a ta přislíbila navýšení po dosažení maxima inodů. Zadal jsem tedy požadavek na navýšení inodů a dostal info, že si musím obědnat multihostingový omezený účet například s tarifem SAVANA 500 , kde je možné si zakoupit balíček inode PLUS, se kterým získáte 200tis inodů. Tedy jsem úplně na něčem jiném než jsem chtěl být. Ztratil jsem spoustu času na vývoji, pak mi stránky nefungovaly kvůli omezení a čekání na vedení zda mi inody navýší a následně tohle. Takže mne podpora jen vodila za nos. Teď žádám vrácení peněz a podám stížnost na klamnou reklamu, protože tyto omezení inody nejsou nikde uvedeny. Zlatý WEDOS.

  3. Dobrý den,

    k té stížnosti od p. Hanse:

    1. zákazník dosáhl limitu omezení v počtu souborů
    2. zákazník kontaktoval naší podporu, která se informovala na vedení, zda je možné inody navýšit, protože inody technicky navýšit lze
    3. odpověď z vedení na podporu byla ta, že inody jsou jasně stanoveny a nelze je měnit
    4. zákazník podal žádost o vrácení peněz, byl mu vystaven dobropis a po podpisu dobropisu byla částka odeslána zpět na jeho účet
    5. zákazníkovi služba nevyhovovala, dodrželi jsme naši garanci 30 dnů na vrácení peněz a případ je uzavřen.

    Pár bodů, proč omezujeme počty souboru:
    1. každá technologie má svůj limit
    2. chráníme tím výkon pro všechny naše klienty
    3. u zálohovat veliké množství souborů je velmi náročné
    4. pokud chceme naše služby garantovat, musíme stanovit i jasné pravidla

  4. Pokud chcete stanovovat jasná pravidla, jak píšete v bodu 4, měli by jste uvést omezení inody do informací a podmínek k dané službě. Pokud si tarif dle dostupných informací zvolím a za 10 dní mi stránky přestanou fungovat kvůli Vašim skrytým omezením, to rozhodně nepovažuji za jasná pravidla.
    Jistě, že technologie mají své limity, samozřejmě že tím chráníte výkon ostatních, ale za pětinásobek ceny (jak jste nabízeli) by to už šlo, co?
    Pokud bych informaci o omezení inody ve zvoleném tarifu Savana 100 si měl možnost přečíst, tarif bych jistě nezvolil a ani patrně ani jiný z Vašeho hostingu. Pokud by mne Vaše podpora nevodila za nos a neslibovala navýšení, pokud bych na vyjádření vedení nečekal od čtvrtka do pondělka a stránky po tu dobu byly nefunkční, asi bych si říkal, že Savana je dobrý hosting.

  5. Mate pravdu, ze diky spatne informovanosti nasich pracovniku na zakaznicke podpore ohledne tohoto omezeni jste nedostal ne uplne jasnou odpoved, ze to navysit neni mozne. To je chyba komunikace uvnitr nasi firmy.
    Podezrivat nas ze snahy z vas dostat vice penez je zbytecne, protoze to neni nase obchodni praktika, jen jsme vam nabidli moznost, jak to vyresit.

    Jelikoz se necitim uplne dobre v tom, ze jsme vam nepodali ihned spravne informace, jsme vam ochotni dat rocni hosting tarifu SAVANA 2000 zdarma. Jiste jste si jiz vybral hosting u jine spolecnosti a jiz asi ani hostovat u nas nechcete, ale i tak mi to neda a pokusim se vas spatny dojem a nedorozumeni napravit alespon timto zpusobem. V pripade zajmu piste na vedeni@savana.cz.

    Limit omezeni u nasich tarifu jsme meli napsany jen u tarifu SAVANA 500-4000. U tarifu SAVANA FREE a SAVANA 100 jsme to opomenuli a jste prvni klient, ktery na tento limit narazil, proto se ta “neprijemnost” stala vam. Jiz tuto informaci na webu mame v popisu tarifu v sekci OSTATNI.

  6. Hofy,
    kamarádovi jsem řekl o Savaně a přidal jsem, že jsem spokojený. Že jsem přešel z tarifu SAVANA 100 na tarif SAVANA 500. Mrknul tedy na Tvojí nabídku a nechápal, proč by měl mít emailovou schránku o velikosti 100 MB, když má k tarifu celkově 5 GB. Mně 100 MB stačí, pač e-maily hned stahuji, ale třeba malému živnostníkovi ne. A připlácet si za 5 GB schránku, když tam v podstatě těch 5 GB má, je v celku nepříliš rozumné řešení. Ber to pouze jako návrh k zamyšlení se nad limity pro jednotlivé e-mailové schránky.

  7. Dobrý den Jindřichu,

    nejprve vám děkuji za důvěru, že využíváte naše služby a ještě je doporučujete dále. Pokud byste v budoucnu doporučil naše služby i dalším lidem, využijte třeba nás provizní systém, kterého popis naleznete na adrese http://www.savana.cz/provize-affiliate/. Každá koruna “bez práce” potěší. 🙂

    Nyní ale k vaší připomínce ohledně emailu. ANO, je to tak, že dosti omezujeme kapacitu emailových schránek a to z jednoho prostého důvodu. GARANCE. Díky tomu, že poměrně šetříme se systémovými prostředky, dovoluje nám to poskytovat emailové služby na nejlepší úrovní ze všech webhosterů. Naše emaily provozujeme možná jako jediní v ČR i v SK na systému IceWarp a to KOMPLETNĚ. Umíme jej ovládat, nastavovat, optimalizovat a máme jeho webmail jako defaultní webmail. Tudíž žádný RoundCube, co používá většina webhosterů, protože je zdarma, ikdyž poměrně kvalitní, ale i dostačující. Ale my nechceme, aby našim klientům něco jěn “stačilo”. Chceme dávat více. A to více něco stojí. Díky tomu, že to takto omezujeme, protože většině lidem taková schránka stačí, tak naše služby poměrně snadno kontrolujeme a to i včetně zátěže a kapacitě dat. Kdo potřebuje větší schránku, připlatí si balíček Mailbox PLUS a má zrušen limit kapacity na jednu schránku. Uvědomujeme si, že třeba u tarifu SAVANA 100, to zvedne cenu na více jak dvojnásobek, ale na druhou stranu tarif SAVANA 100 podporuje 2 samostatné web prezentace, samostatné schránky ke každé doméně a každá doména má prostor oddělen.

    Pokusol jsem se vám popsat pohled na věc i z druhé stránky a chtěl jsem vám vysvětlit, proč máme nějaká omezení a že není účelem z klientů získat více peněz.
    Hlavní účel je stabilita, komfortní služby, které od nás klienti dostávají.

    Děkuji za pozornost
    Höfner

  8. Ok, budu tedy vykat, byť na Webtrhu … No neva.
    Jasně, já s tím problém jak jsem psal nemám, ale díky tomu můžete přicházet o dost klientů.
    Já důležité věci hostuji ve Státech + 3 projekty u OneBitu (abych tedy byl přesný). Ve Státech jsem už v roce 2006 měl neomezenou emailovou schránku, která vždy fungovala – nikdy jsem nepřišel o jediný email. Tak tedy nevím, proč by neměla fungovat u Savany.
    Je to Váše firma. Pouze jsem vás (Savanu) doporučil, byť zmíněný důvod v mém předešlém příspěvku mohl být pr kamaráda rozhodující.

  9. Děkuji za reakci. Nyní plánujeme nákup nové diskové farmy pro emaily. S kolegy to prodiskutujeme, co by se v tomto směru dalo udělat. Musíme se podívat na počty schránek, průměrnou kapacitu, kterou zabírají, kolik z nich jsou plné a zabírali by tedy více, než mohou, do jakých se lidé přihlašují a jsou aktivní atd. Každopádně z důvodu rozpínavosti emailové schránky se u základní verze nic měnit nebude, ale v balíčku Mailbox PLUS bychom možná mohli něco “vyrobit”.

  10. Bohužel musím potvrdit, že Dragovo varování je oprávněné. Momentálně má webserver každých +- 5 minut výpadky (ping je bez zaváhání), kdy browser čeká několik desítek vteřin na spojení. To se nakonec uskuteční, ale ideální stav to určitě není.

    1. Pokud má váš webserver výpadky, znamená to, že je problém u vás na vašem účtu. Pokud vím, tak na savaně má každý účet svůj vlastní webserver. Možná vám někdo dosuje stránky a zabere všechny konexe a pak se váš server sám otočí, když neodpovídá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.