Ebola se mění na eBola

Webhosting Ebola mění kompletně svou tvář. Z temného designu, nad kterým by každému pařanovy srdce zaplesalo, přechází do moderního světlého a responzivnícho. Zmizely futuristické kontejnery se smrtícím virem a nahradili je interaktivní kruhy. Z Ebola.cz se stala eBola.cz. Přiznám se, že mi je to trochu líto. Ten původní ač na dnešní dobou už asi out design se mi líbil víc. Ovšem mě se nové designerské počiny pro tablety a jiné mobilnosti obecně nelíbí, takže to bude asi spíše přístupem.

Chápu redesign z marketingových účelů. Ačkoliv je Ebola, či spíše už eBola, jeden z nejlepších low cost hostingů u nás, nechce vypadat jako služba jen pro ajťáky. Nový design má zaujmout a ukázat technicky pokročilou firmu, která hodlá na trhu něco dokázat. I když by se dalo několik věcí vytknout, tak v tomto ohledu se jim to povedlo. Jako firemní stránky to působí dobře.

Ovšem eBola je hlavně prodejce sdílených hostingů, takže její stránky by spíše měly fungovat jako dobře namazaný eshop. Rychle přesvědčit zákazníka a prodat. Schválně se koukněte na horní stránku část stránky, kterou uvidíte. Je tam dostatek informací, které vás přesvědčí že je služba právě pro vás? Lidi jdou po keywordech, hledají PHP 5, MySQL, GB, .htaccess anebo 99,99 %. Samotná prezentace nemá na první pohled žádné podstránky, takže lidé nemají kam pro tyto informace kliknout. Jistě po nějaké době zkoumání, zjistí že kruhy jsou interaktivní a objeví se “více informací”. Jenomže na spoustě prvků nepoznáte, že se dají prokliknout.

Přitom když se kouknete na světové leadery trhu Hostgator, Dreamhost anebo Bluehost. Až na posledně jmenovaný jedou šablony jak ze začátku století. Všechny informace na vás rychle vyvalí, umlátí parametry a koukejte si to koupit.

U eBola by bohatě stačilo místo koleček tabulky s hlavními parametry a ve spodní buňce – více informací/detailnější parametry. Klidně by jsem se vsadil, že nová šablona bude prodávat méně než stará.

Závěr

Ještě nás čeká redesign zákaznické administrace. Současná verze mi přijde velice dobrá. Když jsem jí viděl poprvé přišla mi v porovnání s konkurencí dosti okleštěná, ale nic mi nakonec nechybělo. Perfektně se v ní orientuje. V přehlednosti je rozhodně jedna z nejlepších jakou jsem kdy zkusil. Všechno najdete okamžitě. Tak snad to tak zůstane.

Tak uvidíme. Snad vědí co tímto svým počinem dělají. Ebola na rozdíl od ostatních low cost sdílených hostingů má pár věcí navíc které může nabídnout. Více prozradím v plánované recenzi 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

  1. Díky za recenzi a první konstruktivní kritiku. Plánujeme ještě drobné změny v obsahu stránek, Vaše názory nám budou přínosem.

    Nová administrace bude spíše vzhledem a opravou některých nedostatků. Strukturu měnit nehodláme, jak píšete, osvědčila se.

  2. Ebolu využívám na pár stránek a změna se mi celkem líbí (když už proběhla), ale je pravda, že starý vzhled měl něco do sebe a celkově mi web přišel přehlednější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.