Co se událo na českém hostingovém trhu v únoru 2015

Únor nabízí jedinečnou příležitost ukázat, jak nás má který hosting v lásce. Schválně kdo myslíte že využil situace?

Blueboard

Společnost Blueboard odpověděla za rok 2014 celkem na 10.407 emailů. To je zhruba 30 na den.

BB mají DKIM. Njn Seznam umí motivovat k zavádění nových technologií.

Czechia/Zoner

Czechia rozjela akci na podporu prodeje .eu domén. Srazila cenu .eu domén na 99 CZK/kus a ten kdo si koupil nejvíce .eu domén mohl vyhrát mobilní telefon, licenci k inPage anebo 8 GB flash disk.

Czechia jinak stále pokračuje v akčních výprodejích různých TLD. Téměř každý den si můžete koupit za akční cenu jinou a to včetně nových TLD. Občas člověka překvapí jaké domény vůbec existují.

Ebola

Ebola se v únoru přidala do elitního klubu PHP 5.6. No už tak elitní není, když je tam skoro každý.

Forpsi

V únoru oznámila společnost Forpsi zdražení kvůli rostoucímu kurzu EUR a USD. Poklona že drželi ceny dole tak dlouho, ale ČNB to vydrží hold déle.

Společnost Forpsi úspěšně obhájila certifikáty ISO 27001 (bezpečnost informací) a ISO 9001 (systém managementu kvality).

Forpsi nám v únoru představila nový tarif Easy, který má konkurovat neomezených webhostingům (WEDOS NoLimit, Savana S100). Za 40 CZK máte neomezeno pro jednu doménu. Momentálně je s 50% slevou. Výhodou je, že se jedná i o Windows hosting. Trochu zarážející je, že subdomény jsou příplatkovou službou.

Subreg/Gransy

Subreg ani tento měsíc nezklamal a informoval o nových TLD. Takže v únoru přibyly:

.casa
.wordk
.delivery
.energy
.yoga
.party
.cricket
.vote
.voto
.sydney
.science

VShosting

VShosting se pochlubil, že do NIXu posílá ve špičkách už přes 5 GBps. Njn otravné flashové reklamy na největších českých webech nejsou zrovna nejmenší.

I tento měsíc VShosting pravidelně publikoval fotky ze stavby jejich nového datacentra, které se jmenuje ServerPark.

WebSupport

WebSupport do přehledů nedávám, protože se nejedná o český hosting, ale na Valentýna si vzpomněli v porovnání s většinou české konkurence.

WEDOS

WEDOS prozradil, že používá nástroje na hledání “zablešených” CMS a pak upozorní zákazníky. A pak, že neposkytují žádnou podporu pro CMS.

Tak WEDOS si na nás s Valentýnem vzpomněl. Přišel nejen slevový kupón, ale i soutěž o pobyt pro dva v luxusním hotelu. Navíc na Valentýna bylo prodloužení se slevou a každý 14tý dostal “bonus za věrnost”, což bylo další období zdarma.

V administraci byla zpřístupněná funkce Oprávnění uživatelé u služeb. Svým zákazníkům tak můžete zpřístupnit administraci. Nebo raději taky ne 🙂

Nejúspěšnější affilák si u WEDOS za 3,5 roku vydělal 1.503.269 CZK. To je 35.792 CZK měsíčně. Hmm co dodat, snad jen už jste si prošli slevové kupóny na cn130? 🙂

Zdroj

https://twitter.com/DomenovyRobot/lists/%C4%8Cesk%C3%A9-hostingy


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

8 komentářů

  1. Já teď mívám na Wedosu (mou vinou) hacknuté WP weby a jejich nástroj opravdu funguje, vždycky mi nechají na FTP zprávu o tom, jaké soubory jsou infikované a pokud to stihnu včas odstranit, hosting se ani nevypíná.

  2. Fajn vědět, co se kde děje. Zatím jsem spokojeným uživatelem mých hostingových dodavatelů, ale pro nový projekt hledám nového hostera a tvůj přehled mi pomáhá dostat se do obrazu.

  3. Aha, netušil jsem, že je k tomu potřeba Twitter. Trochu nešťastně zvolený systém, ovšem je to váš soukromý blog.

    1. Právě naopak. Twitter dnes aktivně používá každá společnost s klienty, kteří využívají jejich online služby. Je to ideální přehledný informační kanál pro sdílení aktualit, novinek a upozornění v reálném čase.

  4. Uplne nesouhlasim. Twitter je pouzivan spise zkusenejsimi uzivateli internetu, zatimco casto je lepsi novinky smerovat globalne. Na to je vyrazne lepsi Facebook. Ale je fakt, ze z FB lze automatizovat zasilani notifikaci na Twitter, coz trebas delame my.

    1. Děláte to dobře. Na Twitter se do 140 znaků nedá napsat všechno. Stačí krátké upozornění a odkaz na více informací.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.