Co se událo na českém hostingovém trhu v březnu 2015

V březnu bylo horkým tématem připravit k emailu podporu DKIM. Od prvního dubna, totiž mailservery Seznam.cz automaticky vyhodnocují všechnu hromadnou poštu, bez platného digitalního podpisu DKIM, jako spam. Bez této podpory bude problém s doručováním newsletterů, hromadných upozornění, upomínek, faktur prostě všeho, co se rozesílá přímo z redakčního systému/eshopu. Vývojáři a technici, tak měli opravdu napilno.

Blueboard

Tak u Bloeboard také hledají novou posilu na pozici server administrátor. Ze začátku se dá dělat jen několik hodin týdně. Více informací zde. Také by se jim údajně hodil pracovník na pozici zákaznické podpory.

Czechia

Pravidelné akční slevy na různé (exotické i nové) domény druhého řádu pokračovaly i březnu.

Byla vyhodnocena únorová soutěž o mobilní telefony. Vítězi stačilo k novému chytrému telefonu registrovat 23 .eu domén.

Forpsi

Forpsi přidalo do administrace slučování služeb z různých účtů. Pokud prodáváte a nakupujete služby, tak se to může hodit.

Gigaserver

U Gigaserver shání posili do týmu na pozici pracovník technické podpory a programátor webových aplikací. Více informací zde.

DKIM stihli u Gigaserver den před termínem 🙂

Onebit

Onebit má nový design webu. Tak je třeba být responzivní pro mobilní zařízení, ale přijdou mi teď všechny nové designy hostingových firem nějaké stejně (Ebola, Savana teď i Onebit) liší se jen barvičkami.

Roští

Nové trička Roští vypadají celkem povedeně 🙂

Savana

U Savana mi začal blbnout jeden WordPress na tarifu S100. Některé posty se nenačítají (proč to dělají a podle jakého klíče jsem nezjistil). Objevuje se chyba 500. Mohl za to plugin ZenCache. Doporučuji plugin na tomto tarifu vypnout.

Subreg – Gransy

Co by to bylo bez pravidelných informací o nových doménách prvního řádu, které pravidelně zveřejňuje Subreg na svém Twitter účtu.

.coach
.memorial
.legal
.money

AFNIC (správce Francouzské národní domény .fr) spustil registraci jedno a dvoznakových domén. Subreg odchytl celkem 4 domény a to 0.fr, 2.fr, 5‧fr a de.fr. Což je vzhledem ke světové konkurenci velký úspěch. Gratuluji!

Subreg získal akreditaci na doménu .nl (Nizozemí). Kolik že těch akreditací vlastně mají?

V březnu se u Subreg daly koupit .com domény za 4,70 USD.

Superhosting

Zdenek Cendra odznámil rekord v přenosech Superhostingu – 310 Gbps. Další meta je údajně 500 Gbps.

VShosting

U VShostingu testovali DDoS ochranu od společnosti Arbor. Škoda, že se nepochlubili výsledky.

VShosting zveřejnil ve své infografice, že jejich nové datacentrum Serverpark má rozpočet 250 milionů CZK. To jsou pořádné peníze. Zajímalo by mě jestli to platí ze svého, úvěrem anebo mají investora. Nikde jsem tuto informaci však nenašel.

VShosting také nabírá. Celkem 25 lidí – Senior linux administrátory, PHP programátory,C programátory a obchoďáky.

Wedos

Wedos se přehoupl přes metu 150 tisíc registrovaných .cz domén. Tímto tempem bude do několika měsíců druhým největším registrátorem .cz domén, kterým je momentálně Active24.

Wedos zavedl do chatů možnost ohodnotit zákaznickou podporu a připsat krátký komentář. Doufám, že nejlepší chuťovky budou pravidelně zveřejňovat 🙂

Ano slevové akce a kupóny byly. Dokonce jsme si mohli vygenerovat vlastní 55% slevový kupón. Za počet použití pak byla odměna.

Zdroje

Seznam českých hostingů od @DomenovyRobot
Vyhodnocení soutěže o mobilní telefon s .EU doménou
Seznam.cz Email zpřísňuje svoji antispamovou politiku. Nově přidává nutnost identifikace domény pomocí DKIM


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. U OneBitu si prehlidnul zasadni vec, teda jestli si o tom nepsal uz v minulosti, a to ze upravili cenik/parametry hostingu. Pokud v minulosti clovek potreboval stovky mega prostoru, treba pro shop s hodne obrazkama, tak musel platit drahej tarif. Ted je za 23 kc/mes k dispozici 1 gb flexi (jeste minulej rok bylo jen 100mb, takze do 50mb web plus protor na vytvoreni zalohy atp.)

    Jinak dneska jsem se rozhodl, ze po 5-6 letech zrusim multihost u VsHostingu, mam tam weby s minimalni navstevnosti, ktery zabiraj par mega prostoru a nechce se mi platit 100 kc/mes za 5 domen.

    Celkove pomalu redukuju pocet hostingu co mam pronajatech. Top projekty uz jsou silny, takze kuli vzajemnymu prolinkovani to nema cenu drzet. Ale zjistil jsem, ze nejvic se asi da usetrit na domenach, kdyz necham vyexpirovat 20 domen mrtvejch info/net/com mfa, tak usetrim 5000 kc za rok 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.