WEDOS konečně zavedl podporu pro IDN domény

Největší poskytovatel sdíleného webhostingu v Česku WEDOS, po dlouhých dvou letech konečně zavedl podporu pro IDN domény. Tedy domén obsahující nejen čárky a háčky. Některé koncovky umí azbuku, čínské znaky anebo dokonce i emoji.

 

"Podporujeme domény EU s diakritikou (IDN). Při registraci EU domény u nás, můžete již používat háčky a čárky (např. nejlepšíhosting.eu)." se dnes objevilo na oficiálním Facebook profilu.
“Podporujeme domény EU s diakritikou (IDN).
Při registraci EU domény u nás, můžete již používat háčky a čárky (např. nejlepšíhosting.eu).” se dnes objevilo na oficiálním Facebook profilu.

Podle oficiálního to do listu, plánoval Wedos spustit podporu pro IDN domény už v roce 2013. K tomuto tématu probíhaly pravidelné diskuze, ale vždy se objevoval stejný důvod: “Za vše může mailserver.”

V minulém roce, však začal mít Wedos s mailserverem časté problémy, protože nezvládal nápor pošty zákazníků. Rozhodl se jej nahradit svým vlastním řešením, které bude moct libovolně škálovat. Zhruba od září jsme si mohli nové řešení vyzkoušet a další měsíce sami migrovat své poštovní schránky. V současné době probíhá postupná automatická migrace. Pokud používáte výchozí nastavení DNS, tak nemusíte nic měnit. Mimochodem na Dny otevřených dveří WEDOS 2015 zaznělo, že nový mailserver přinese i nové možnosti.

Mezi ty nové možnosti zřejmě patří konečně i podpora pro IDN domény. Načasování by zhruba sedělo. Konečně tak můžete u Wedos hostovat i své IDN domény. No tedy ne tak úplně. Přes objednávkový formulář mi prozatím prošla jen .eu doména. Ostatní gTLD hlásí “Chybný doménový název”. Zřejmě se jedná jen o testovací provoz a do budoucna přidají i ostatní.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

  1. Je to, jak říkáš, Drago. Diakritika zatím platí jen pro domény s koncovkou .eu. Osobně si pro tu diakritiku ale neumím úplně představit využtí – zvlášť, když je to jen EU domén a nikoli u CZkových. Zatím mi to přijde jako alternativa k pomlčkové doméně v případě, že varianta bez pomlčky je již obsazená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.