Co se událo na českém hostingovém trhu v březnu 2016

Tento měsíc jsem byl zvědavý kdo využije Velikonoce k propagaci služeb. Nakonec to byly jen dvě společnosti Subreg a Wedos. Ovšem i tak nic originálního. Ostatní dali přednost poklidným svátkům. Minulý rok to bylo o dost zajímavější (třeba Tele3 :)).

Active24

Servery Active 24 se staly po půlnoci 8.3 cílem DDoS útoků. Podle mereni.kyblsoft.cz došlo i k dvěma výpadkům. Hlavní stránka však vydržela.

Czechia (Zoner)

Zoner, prostřednictvím svého projektu SSLmarket.cz, představil vlastní bezplatný certifikát Symatec Basic DV.

Český Hosting (Thinline)

Český Hosting je oblíbenou volbou pokud potřebujete jednoduchý VMS (sám jeden u nich mám). V březnu zveřejnili, že nabírají nové lidi na pozice administrátor – junior a pracovník zákaznické podpory.

Rošťí

Roští se přidal do klubu webhostingů s podporou PHP7. Zároveň přešli z Apache na Nginx. Je tak třeba si dát pozor na .htaccess.

Stable

Stable mají nového maskota pro webhosting Endora.

Subreg (Gransy)

Ani v březnu nevynechal Subreg své oblíbené slevy na nTLD. Spousta z nich byla opravdu lákavých, škoda jen že je většina nTLD opravdu drahých na prodloužení.

VSHosting

VSHosting se pochlubil, že k nim migruje Shoptet, což je jedno z nejznámějších řešení pro eshop. Celkem provozují necelých 7,5 tisíc eshopů ve kterých proběhne přes 73 tisíc objednávek s celkovým obratem přes 28 milionů CZK. Rozhodně hezká reference. Škoda, že nevidíme do zákulisí (počet serverů, jejich výkon a nějaké ty fotky) :/

Pro své datacentrum Serverpak připravil VSHosting nový web. Celkem hezká prezentace s automatickým videem na pozadí působí profesionálně. Tento druh posuvných designu nemám moc v oblibě, ale na prezentaci jsou ok.

Wedos

Začátkem března Wedos předal Škodu Rapid výherci soutěže z konce minulého roku, který si správně tipl počet registrovaných .cz domén ke konkrétnímu času a datu. Tato soutěž se u Wedos opakovala již po třetí. K účasti si stačilo jen prodloužit doménu.

Wedos přidal do administrace a roundcube možnost nastavit si emailový blacklist/whitelist pro celý webhosting anebo konkrétní schránku. Celkem se to hodí, pokud některý mailserver Seznam skončí zase na blacklistu. U eshopu si nemůžete dovolit, že ze Seznamu přestanou chodit emaily.

Březen však byl u Wedos spíše o úpravách infrastruktury a přípravě dlouho očekávané IPS/IDS ochrany. To se neobešlo bez několika nočních odstávek. 13. března byl také jeden výpadek v dopoledních hodinách u některých služeb (graf přenosů ukázal pokles konektivity). Koncem března byla oficiálně představena ve speciálním článku.

Samozřejmě se objevily i fotky ze stavby datacentra wedos 2. Serverovna je hotová, teď se staví administrativní budova.

Tweet měsíce

Tento měsíc moc originálních twítů nepřibylo. Obchodní oddělení hostingů se nějak moc nesnaží 🙂

Volil jsem mezi maskotem od Roští a obřím Wedos vejcem. Maskota jsem dal přímo do článku, takže tweet měsíce je obří Wedos vejce. Přeci jen, u Wedos musí mít všechno nejlepší. největší a nejmodernější 🙂

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.