Wedos spustil veřejné testování VPS SSD 2.0

Wedos provozuje 6,5 tisíc aktivních VPS (více jak polovina jsou VPS SSD). Rozhodně patří mezi největší poskytovatele této služby v Česku. Několik posledních měsíců se na sociálních sítích objevují informace, že plánuje spustit novou verzi služby s názvem VPS SSD 2.0. Má jet na serverových skříních HP Moonshot s koncentrovaným výkonem 720 vláken 3,8 GHz CPU, 2880 GB RAM a 90 TB disků, které budou v novém datacentru chlazeny olejem. Zní to trochu sci-fi, ale “olejové datacentrum” se dokončuje a HP Moonshoty za desítky milionů už mají v serverovně prvního datacentra.

Navíc 24. dubna 2017 rozjeli veřejné testování…

Veřejné testování

Veřejných testování bude zřejmě více. První vlna začala toto pondělí a případní zájemci dostanou k dispozici 100 GB SSD, 2 CPU a 15 GB RAM na 14 dní. Wedos za to chce poslat report a průběžně informovat o případných chybách. Každý zájemce se může hlásit na emailu sales@wedos.com. Stačí napsat co hodlá na VPS testovat. Následně obdrží přihlašovací údaje. První testovací vlna potrvá 14 dní (do 8.5.2017).

Jak to zatím vypadá

Testování probíhá v úplně nové administraci, která je hezké a responzivní. Najdete v ní spousta grafů a ukazatelů. Vše se aktualizuje v reálném čase.

Administrace Wedos VPS 2.0

V nové administraci je i VNC přímo v prohlížeči. Takže k VPS se můžete připojit odkudkoliv jen je nutné si u vytvořeného VPS nastavit heslo. Po vytvoření se dá k VPS připojit jen přes veřejný SSH klíč.

Rozhraní se dá předpnout i do módu advanced, kde už je vidět že se připravuje skutečný cloud. Šablony pro VPS, routery a služby, vlastní ISO, virtuální sítě, dokonce i grafický náčrt topologie sítě atd.

Závěr

Vypadá to, že VPS SSD 2.0 i Wedos Cloud jsou blízko. Teď by to ještě chtělo slibována WMS pro nás, kdo s VPS neumí 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.