Wedos dává zdarma 3 měsíce vylepšeného webhostingu NoLimit

Služba Wedos NoLimit je v současnosti nejoblíbenější sdílený webhosting u nás. Aktivních je přes 90 tisíc. Poskytuje za velmi dobrou cenu 300 CZK/rok neomezený prostor pro webovou prezentaci, 1 GB pro databáze, 5 GB pro emaily. Sám jich využívám několik. Mají jedinou slabinu – jedou na serverech s úspornými procesory, takže delší výpočetní operace tam prostě trvají. To by se však mělo změnit. Wedos vsadil na serverové skříně HPE Moonshot a hodlá na nich provozovat vše. Od webhostingu, přes VPS až po Cloud.

Jak získat NoLimit zdarma

Na Facebookové stránce Wedos se objevila výzva, kdo má zájem ať si objedná NoLimit a oni mu jej zřídí v rámci testovacího provozu na HPE Moonshot na 3 měsíce zdarma. Po 3 měsících už hodlají přejít na ostrý provoz a pokud testeři budou chtít mohou si službu normálně prodloužit.

Využijte příležitosti a získejte úplně zdarma 3 měsíce experimentálního webhostingu NoLimit na super rychlých HPE Moonshot. 👨‍🔬
Vážení fanoušci WEDOS. Stále máme málo testerů nového NoLimit na HPE Moonshot. Není vůbec poznat že se tam něco testuje :)
Potřebujeme další uživatele WordPress, Prestashop, Joomla a mnoho dalších.
Co je potřeba udělat:
1️⃣ Objednejte si nový NoLimit (bez dárků :))
2️⃣ Neplaťte jej!
3️⃣ Pošlete nám číslo výzvy k úhradě přes kontaktní formulář.
4️⃣ Naši technici vám jej zřídí na HPE Moonshot
 🚀 Jedná se o standardní NoLimit, jen je o dost rychlejší.
♻️ Po 3 měsících služba normálně expiruje, ovšem budete si jej moct prodloužit a zůstane už na HPE Moonshot. Služba se po celou dobu bude chovat jako plnohodnotný hosting.
👨‍🔧 Plánujeme ještě provést pár úprav za účelem zvýšení výkonu. Takže po dobu testování nedoporučujeme na webhostingu provozovat, cokoliv důležitého. Může docházet k restartům, případně odstávkám.

Je to jednoduché. Prostě si objednáte NoLimit zde, počkáte až vám dorazí na email výzva a napíšete přes kontaktní formulář žádost o zřízení. Já jsem napsal následující:

Zdravím,
prosím o zřízení testovacího webhostingu na HPE Moonshot.

číslo výzvy

Díky

Poslal jsem žádost v 15:34 a v 16:07 už mi došel email o zřízení a mohl začít testovat.

NoLimit na HPE Moonshot

HPE Moonshot je serverová skříň, kterou Hewlett Packard Enterprise vytvořil pro velká cloudová řešení. Obsahuje 45 serverů, které v konfiguraci co má Wedos mají v součtu 45 procesorů s 360 vlákny 3,4 GHz, 2880 GB RAM, 45-180 TB VRAM SSD.

Samozřejmě 3,4 GHz je přesně to, co NoLimit chybí zvláště při práci s databází. Ten zbytek je super. Jak přešli na SSD, tak jediné úzké hrdlo je procesor.

Obecně řešení jaké zvolil Wedos, tedy velkou koncentraci všeho do jedné skříně, je podle mě na sdílený webhosting ideální. V reálu totiž sdílíte zdroje s dalšími lidmi a jsou okamžiky, kdy se s někým začnete přetahovat a pak může být problém. Tohle všechno by takovýto megaserver mohl řešit.

Rozhodl jsem se že jej otestuji

Nakonec mi to nedalo a rozhodl se, že nové řešení naplno otestuji na WordPress. Stáhl jsem si staré dobré benchmarkové pluginy a objevil i pár nových. Momentálně jsem ve stavu sbírání dat a to nejen z NoLimit Moonshot, NoLimit HDD a SSD, ale i konkurenčních služeb, aby bylo s čím srovnávat.

Zatím je vidět, že se vše testuje. Už jsem nahlásil několik chyb a zažil i pár odstrávek. Rozhodně se nejedná o kopii NoLimit na novém serveru. Je použito nějaké nové řešení a je poznat, že se ladí a pracují na tom. Takže berte vážně varování, že se jedná o testovací provoz.

A co se týká prozatímních výsledků? Rychlé procesory jsou opravdu znát. Dokonce NoLimit Moonshot překonal o zhruba 8 % nejrychlejší testovanou konkurenci na trhu. Počet SQL dotazů je prozatím nižší než u nejrychlejší konkurence. Ovšem zbytek konkurence nechal daleko za sebou. Současné servery s NoLimit SSD ještě dál. Na závěry je však ještě brzy. Probíhající úpravy s benchmarky celkem hýbají. Fakt je vidět, že to ještě ladí.

Budoucnost Nolimit bude WMS

Na WordCamp Brno, který se konal 21.10.2017 měl Wedos jako jeden ze sponzorů svůj stánek. Mimo to že každý dostal hosting na rok zdarma, flash disk atd. se každý účastník mohl zeptat na cokoliv ohledně Wedos. Právě tam zakladatel Wedos Josef Grill prozradil něco ze zákulisí vývoje služeb.

 

Pamatujete na plány na Wedos WMS? Celý projekt byl zrušen a nahradí jej hybrid mezi nově spuštěnou službou VPS ON a NoLimit. V podstatě si podobně jako u VPS ON vyberete parametry (disk, RAM, vCPU), které potřebujete a ty budou vyhrazeny jen pro vás. Žádné sdílení čehokoliv, tedy krom konektivity, ale i ta se bude dát koupit vyhrazená. Vzhledem k tomu, že půjde o váš vyhrazený prostor, tak odpadnou aliasy a nahradí je zřejmě virtualhosty. Tedy domény budou kompletně oddělené. Možná se dočkáme i SSH. Prý to bude i levnější než konkurence 🙂

Celé testování NoLimit je tedy zřejmě i příprava na WMS. Proto se tam toho tolik mění a ladí.

Závěr

Počítám že příští týden bych mohl mít dostatek výsledků z benchmarků a pokud bude čas, tak vše zveřejním jako článek tady na cn130. Tak se těšte 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

  1. Som zvedavý o koľko % to beží rýchlejšie ako klasický hosting nolimit. Dúfam že sa to doladí čo najskôr až to je bez problémov/výpadkov apod. a ptm asi aj reálne vyskúšam. Pretože pre väčších weboch sa každá stotinka rýchlosti počíta 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.