Co se událo na českém hostingovém trhu v červnu 2019

Co se týká publikování novinek a zajímavostí o svých službách a technologiích, tak byl červen spíše slabší. Ovšem pár zajímavostí rozhodně stojí za zmínku.

Forpsi

Forpsi uspořádal první online webinář Firma v cloudu. Jedná se spíše o takový obecný úvod do cloudu z pohledu současnosti. Do budoucna plánuje další, dle požadavků sledujících může být odbornější anebo jednodušší. Záznam je k dispozici na YouTube. Podobné aktivity to chce podpořit, takže si je přidejte do sledování, dejte palec nahoru a napište povzbudivý komentář.

Gigaserver

Gigaserver nás v článku Přečtěte si jak funguje naše virtualizace hardware, kterou používáme pro naše služby. nechal nahlédnout do minulosti na krušné časy, než přešli na virtualizaci.

Netio

Na základě dlouhodobé poptávky přidali u Netio dva nové hostingové tarify:

  • NETIO® SSD Extreme (3x vCPU, 3072MB RAM, 50GB SSD) za 905 CZK/měsíc bez DPH
  • NETIO® SSD Ultimate (3x vCPU, 3584MB RAM, 60GB SSD) za 1075 CZK/měsíc bez DPH

Subreg

Subreg pravidelně píše o svých cestách po světě, zvláště Afriky. Tentokrát zveřejnili fotku z Angolského peeringového centra, kam umístili svůj Anycast nod. Ve stejném racku se přitom nachází i server pro F-root Packet Clearing House.

VSHosting

VSHosting úspěšně obhájil ISO 27001 (bezpečnost informací).

V článku Privátní cloud od vshosting nám dali trochu nahlédnout do zákulisí jejich cloudu. Například proč zvolili Proxmox místo Open Nebula anebo kolik strojů můžete mít v jednom virtualizačním clusterů.

Wedos

Začátek měsíce zahájil Wedos připomenutí svého olejového chlazení, které si sám vyvíjí. Jedna z častých otázek je jestli a jak bude servery odmašťovat. Servery jsou nejdříve rozebrány a jednotlivé části pak naimpregnovány. V případě že je nutné server vyndat, například z důvodu reklamace, je použita nějaká látka, která společně s impregnací server odmastí. Jedná se o starší video z roku 2017.

Po delší odmlce se objevily informace o dlouho odkládané službě Wedos Cloud. Pro ní jsou připraveny “obrovské kapacity” jako například 50 TB RAM. No uvidíme co z toho bude.

Začátkem června rozjel Wedos reklamní kampaň s názvem “Wedos Air Race”. Jednalo se o slevy až 70 % na NoLimit, 50 % na VPS ON a 33 % na VPS SSD, které postupně klesaly. Akci doprovázela povedená grafika maskota Wedos v letadle, který rozhazoval na padácích Wedos Energy.

Wedos představil svůj projekt help.wedos.cz. Jedná se o platformu, kde můžete pokládat otázky. Na ty vám pak odpoví zákaznická podpora. Vypadá to že Wedos buduje novou otevřenou znalostní bázi. V červnu byl projekt v uzavřeném beta testu. Momentálně už je v otevřeném beta testu. Uvidíme jak si povede.

V jednom tweetu zmínil Wedos že by na podzim by se mohly konat Dny otevřených dveří.

Wedos se pochlubil, že provozuje téměř 1100 VPS ON.

Na blogu Wedos se objevil článek WEDOS není na prodej. Máme své plány. Autorem je sám Josef Grill, zakladatel Wedos a většinový akcionář.

Pro své fanoušky připravil Wedos 90% slevu na cestovní pojištění. 90% kupóny byly vyčerpány velice rychle, 60% vydržely pár dní. V současné době jsou stále funkční 50%.

Tweet měsíce

Tweetem měsíce se stal ten od Svět Hostingu, v němž popisuje jak probíhají zálohy. Proces vytváření záloh často u hostingů chybí, mají jen obecné informace že zálohy provádějí. Přitom důležité je nejen vědět kdy, ale i kolik jich drží.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.