Co se událo na českém hostingovém trhu v květnu 2021

Květen byl trochu slabší na Twitter aktvitu hostingových firem. Dost obsahu se kopírovalo z minulých měsíců. Důležitým tématem byla doména .eu na 10 let za 10 EUR. Přijde mi škoda, že tuto akci dělají jedni a ti samí. Akreditovaných registrátorů .eu domén tu máme hodně. Navíc kdo si koupí .eu doménu na 10 let a k tomu webhosting, tak může být celkem bonitní klient, co se pár let zdrží.

Forpsi

Forpsi se také přidali k akci .eu doména na 10 let za 10 EUR a nabídli třetí nejlepší cenu 309 CZK bez DPH.

Gigaserver

Gigaserver se přidal k akci .eu doména na 10 let za 10 EUR a nabídl nejlepší cenu 269 CZK bez DPH.

HostingSolutions

HostingSolutions spustili svůj provozní systém. Dávají 10 % na Cloud a VPS a 20 % na hostingy. Provize je i z prodloužení u všeho s výjimkou základních webhostingů.

OneBit

OneBit akci .eu doménu na 10 let za 10 EUR pojal pasivně. Na sociální sítě napsali, že pokud jí chcete tak jim máte napsat na email. Už asi ani nepamatuji, kdy jsem někdy něco objednával emailem 🙂

Roští.cz

Subreg/Gransy

SuperHosting/SH.cz

SuperHosting se mění na SH.cz.

Váš Hosting

VSHosting

VSHosting publikovali příběh migrace Lékárna.cz z 3 fyzických serverů a 41 virtuálních na Kubernetes. Škoda že v článku není více technických detailů. Věřím že by to hodně lidí zaujalo.

Wedos

Hned začátkem května se Wedos pochlubil, že překonal metu 30 tisíc nTLD. Nejoblíbenější je .online 11.446, .fun 6.333 a .store 5.616. Více v článku na mém blogu Počet nTLD registrovaných na české kontakty přesáhl 50K.

Wedos podepsal smlouvu s Donuts a rozšířil nabídku nTLD (například .live, .bike, .email, .agency, .life, .group, .digital, .guru anebo .zone). Detailně se tomu věnoval v článku Podepsali jsme smlouvu s největším registrem Donuts Inc. a výrazně rozšiřujeme nabídku nových doménových koncovek. Uvidíme jak se, která koncovka v ČR chytne. Případně rozšířím volnedomeny.xyz.

Wedos se také přidal k akci .eu doména na 10 let za 10 EUR a nabídl druhou nejlepší cenu 290 CZK bez DPH. Akci navíc podpořil sdílením statistik na sociálních sítích. Celkem má u Wedos hosting anebo alias 16.407 .eu domén, živých za posledních 7 dní z toho bylo 15.157 (92,38 %). .eu je druhou nejoblíbenější a nejrychleji rostoucí doménou, což se dá chápat. Současná generace českých internetových uživatelů už .com doménu moc nezná, respektive nepřikládá jí takovou váhu. S .eu se navíc často setkávají u domén státní správy, měst a obcí. Pro držitele je navíc levnější než .cz jak na pořízení, tak i prodloužení. Pokud si jí koupíte na 10 let v akci, tak levnější doménu nenajdete.

Wedos podpořil .art. V rámci akce na oslavu jejích 4. narozenin vydal na blogu článek Doména .art slaví své 4. narozeniny a WEDOS vám přináší super akci, připravil slevovou akci 45 CZK registrace a nové šablony do jejich služby WebSite.

V květnu konečně Wedos nasadil dlouho slibovaná HPE 3PAR StoreServ Storage. Nasazovali je hlavně kvůli stabilitě, ale ve výsledku zaznamenal i mírné zrychlení.

Tweet měsíce

Tentokrát byl vítěz jasný 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.