Jak si vedou monetizace?

Poslední dobou trochu flákám psaní blogpostů na cn130.com. Nějak teď nemám moc času. Pár projektů padlo a chce to zaplnit díru v rozpočtu. Takže místo psaní jednotlivých článků jsem se rozhodl udělat nějaký souhrn toho co vlastně funguje a jak moc dobře to funguje.

Placené články přes placla.cz

Já osobně jsem zatím placené články přes tento systém nenapsal. Nějak mě neoslovila zatím žádná nabídka, ale plánuju do budoucnu udělat alespoň 2 blogy, kde by se dali placené články publikovat. Za poslední měsíc jsem odmítl něco přes 68 nabídek na blogu 404m.com. Jestliže by jsem měl blog se zaměřením na všechno a napsal 68 článků vydělal by jsem při průměrné ceně 150 CZK něco kolem 10K za měsíc. To není špatné ne?

Hodnocení: velmi dobrý

MultiAffiliate systím webexsys

Tento systém se mi podařilo, díky autorovi, který mě na něj upozornil chytnout hned v počátku. Začínal s 4 affiliate programy (článek z ledna). Teď jich poskytuje 8 + 1 (sám na sebe). V podstatě každý měsíc se koná nějaká akce. Pro tento měsíc je to letenka zdarma za 5 prodaných zpátečních letenek od leteckykmori.cz. Dále je na březen navýšena provize ze 70% pro partnera na 75%. Prostě webexsys se potřebuje pořádně rozjet, aby dosáhl na lepší podmínky. Mimochodem do sortimentu jim přibyl i affil na 3D plakáty, který se dá dát v podstatě i na osobní blog jako tip na dobrý dárek 😉

Hodnocení: rozjíždí se dobrý směrem

Prodej odkazů přes direco

V posledních týdnech došlo k snížení provize z 90% na 50%, což mnoho lidí dost naštvalo. I přes značné množství chyb, které znemožňují už samotný pohodlný nákup zpětných odkazů tak pád directo.sk pokračuje. Že to je škoda asi nemusím říkat. Hodně lidem se možnost ručního vkládání do stránky dost líbila, což mě překvapilo. Osobně jsem tento druh reklamního systému považoval za naprosto nepoužitelný. Na druhou stranu umožňoval prodej odkazů i tam kde to normálně nejde (není povolené PHP).

Hodnocení: počkat na opravdu nebo náhradníka

Prodej odkazů přes mLink

Konkurent starého directoglobal funguje. Což je super. Prodej sice není tak akční jako na legendárním directoglobal, ale pokud chcete prodávat patičky za levno tak bohatě stačí. Rozhodně ale nedoporučuju na výkonnější projekty s drahou reklamou. Chyba curl je noční můrou mlinku. Takže i pokud s webem nehýbete stejně vám jednou za čas přijde upozornění ať nahodíte reklamu nebo vám zruší účet. Zároveň obě stránky kde mám na zkoušku nasazený dlouhodobě mlink spadl srank a ne a ne se vrátit. Neopravené chyby a penalizace nepřipomíná vám to něco?

Hodnocení: na prodej patiček dobré, chyba curl, penalizace od seznamu

AdSense, aneb jak si vedou MFA po zásahu EU

Ještě mi to nedá a musím zmínit adsense. Jak jistě víte, pokud používáte adsense a máte účet v EURo musíte být od nového roku plátci DPH, respektive už nimi jste automaticky. Spousta MFAčkářů se na adsense vykašlala. Což mě celkem zaskočilo. Ale budiž asi to zde nebude s tím množstvím MFA tak horké jak mnoho vlastníků eshopů tvrdí. Na druhou stranu pokud ubylo publisherů mělo by se to nějak projevit na průměrné ceně za klik. Já osobně tvrdím, že se to projevilo. Průměrná cena za klik mi vzrostla u IT blogů (404m.com, cn130.com), minisites zaměřených na finance i cestování. Dokonce sem zaznamenal i kliky za více jak 0,9 EUR u cestovatelských minisites zaměřených na severské země. To je u českých stránek spíše rarita.

Hodnocení: spokojenost

Tak to je jen takový souhrn za poslední měsíc. Ostatní projekty mě zatím nijak nezaujali nebo jsou ve stádiu testování. Rýsuje se nám následovník directoglobal. Jakmile jej pořádně otestuju okamžitě napíšu článek 😉


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

8 komentářů

  1. Ahoj, a co ranky.cz a jejich inzertní systém? Myslím že by to mohla být solidní náhrade za slevněnesavné directoglobal.
    Chybí ti toho v přehledu více 🙁

    1. Ano testuju teď ranky.cz. Zatím se moc reklama neprodává, ale chce to čas. Samozřejmě toho k monetizaci používám vícero, ale něco si musí nechat i na příště 🙂

  2. A ještě k tomu snížení provize pro partnery na 50%. Bylo to nutné, aby bylo možné vytvořit stabilní a funkční systém s pořádnou podporou. Je to podle mě lepší než se snažit donekonečna prorážet hlavou betonovou zeď.

  3. “Průměrná koncová cena článku pro blogera v měsíci březnu byla 175 Kč v rozmezí 96-1000 kč. Dva uživatelé si psaním opakovaně vydělali více jak 10 000 kč/měsíc. Dragova myšlenka uvedená výše v článku je založená na skutečných faktech”:řekl provozovatel Placla.cz 😉

  4. Ináč tá DPH mi príjde ako vomrd od štátu aby plátali diery v rozpočte. O niečom takom u nás som nepočul.
    Ja som platca ale dávať si moje “prima” aktivity na firmu sa mi nechce, jeden nikdy nevie koľko sa u mňa firma ohreje.

  5. U toho DPH chápu, proč od toho dost lidí upustilo, já jsem osobně se na to taky vykašlal. Hodně by se mi zdražily služby a toho nesmyslného papírování. Je to škoda nejenom kvůly Googlu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.