Provizní systémy je dobré podchytit hned na začátku

Pravidlo, které by se mělo vytesat do skály. Vždy, když se objeví něco nového musí developer zbystřit, protože ty největší pecky se většinou snaží komunita moc neprozrazovat. Čím víc lidé se totiž do programu zapojí tím se zmenší šance, že se někdo zaregistruje přes stávající členy. Dobře si pamatuju a rád vzpomínám na příchod aukro.cz. Vyplácelo se nějakých 350 CZK za ověřenou registraci + 10 CZK/klik. V té době to bylo něco naprosto neuvěřitelného. Teď se přiznám, že aukro u mě drží rekord. U žádného jiného systému se během jednoho měsíce nevydělal 20K CZK a to jsem neměl reklamní potenciál jako mám teď (MFA, minisites, blogy, naspořené kredity v reklamních systémech). Také proto si moc dobře uvědomuju, že affiliate programy není radno podceňovat.

Když mi před pár dny přišel email od Roberta Poče, jestli by jsem mu nespropagoval jeho nový systém webexsys tak jsem neváhal a vyžádal si nějaké promo materiály a pustil se do prostudování celého systému. Nápad mít co možná nejvíce affilů pod jednou střechou se mi velice líbil (v zahraničí to funguje dobře). Trochu mě zaskočila provize 30% pro systém, ale na druhou stranu, lepší než slibovat co nejvíce webmástrům a pak zjistit, že systém moc nevydělává. Druhý den mi došli slibované promo materiály a nějaké to info ze zákulisí.

Celý systém se teprve rozjíždí. V provozu jsou zatím jen největší lákadla, která by mohla zaujmout hlavně developery zájezdových minisite a travel webů. Například affil pro CK Akvila Travel, nabízí vyšší provizi než u nás hodně rozšířená Invia (3% vs 1%). Vzhledem k zaměření na Bulharsko, Turecko a Řecko se dá otestovat na části portfolia minisites. Mě osobně daleko více zaujal prodej charterových letenek, který u nás není moc rozšíření (zkuste hlednost na seznamu). Je tady celkem slušná možnost prosazení se, pokud by se BFU naučili v budoucnu používat slovní spojené charterové lety/charterové letenky (může je to naučit třeba reklama v televizi).

Dále je zde affil na dřevěný nábytek ve výšce provize 5% a samotný systém webexsys.

Teď budu citovat z emailu majitele systému:

Nicméně neoficielně mezi námi , projekt si klade za cíl

získat internetové obchody ze všech oborů, aby partneři neměli důvod hledat

jiný program, prostě uděláš MFA na xyz, nabídnu ti minimálně dvě možnosti

monetizace. Dalším cílem, je pochopitelně získání důvěry a podpory široké

komunity partnerů-propagátorů.

Tady mi to trochu zavání SAS (Smart Affiliate Sites), které považuju za budoucnost minisite s daleko větší efektivností než MFA. Základní princip je pomoct uživateli s problémem který má. Nabídnout mu nejschůdnější variantu řešení (affil) a zajistit aby se problém už dále neopakoval (další affil).

Př.: Uživatel chytnul virus. Hledá jak se ho zbavit. Najde minisite, kde není žádná reklama jen návod jak se zbavit viru s pomocí trial antiviru. Virus je zničen, uživatel je nadšený. Za pár stovek si zaplatí full verzi (dobrá nálada + dobrá cena). Součástí minisite je i malá diskuze kam můžete napsat svou zkušenost. Uživatel tam napíše své poděkování a zjistí, že zrovna je akce na firewall zdarma (na diskuzi se nachází slevový kód) pokud si zakoupí antispyware. Má tak kompletní ochranu počítače, pocit bezpečí, dobrou náladu a majitel SAS si právě vydělal 🙂

Existuje mnoho příkladů jak by mohla SAS fungovat.Více o SAS se můžete dočíst v článku Dneska mě geo domény fakt nebaví developovat. Když jsem jej hledal tak sem našel i svůj článek z 7. řijna 2009 Přijde už konečně nová generace MFA? kde jsem si postesknul, že nám chybí pořádná affiliate síť. Jestli to bude webexsys si nejsem moc jistý, ale netřeba jej podceňovat, protože kdyby se to opravdu rozjelo, tak by bylo fajn mít tento systém podchycený.

Mimochodem podle slov majitele projektu, bude část z těch 30% co si systém nechává použita na další propagaci a rozjetí různých marketingových akcí (soutěže, akční zvýšení provizí, slevy atd.). Tento přístup je poměrně zajímavý. Většina affiliate systému je tu prostě jen od toho aby získala zakázky klientům, ale o nějaký marketing se jim už nestará.

Takže pokud jste provozovatelé eshopu či nějaké služby a potřebujete affiliate systém nebo jen developer co potřebuje zaplnit místo pro reklamu, rozhodně by jste měli věnovat chvilku novému systému webexsys.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

15 komentářů

  1. Najlepsi system bol urcite adsense v jeho zaciatkoch a potom urcite aj letenky zase v zaciatkoch. Inak onedhlo by som mal aj ja predstavit affiliate system zatial pre parfemy a knihy, tak snad bude zaujem.

  2. Tomas: taky mi hod kdyztak PM a udelam ti nejakou propagaci na blogu, jinak musim souhlasit s clankem vzdy se nejvice vydelava u startu noveho programu jelikoz neni tolikpartneru a je vedsi poptavka nez nabidka(reklamnich ploch). Kazdopadne jsem se v tomto clanku moc nedozvedel co webexsys vse umi a nabizi…

  3. No, možná by prospělo, kdyby webexsys měl někde v podmínkách uvedeno, kolik je minimální vyplácená částka – když už se chlubí tím, že ji mají malou… 😉

  4. Petr S.: Na stránkách to uvedeno je. Výplatní částka je 500 Kč. Fígl je však v tom, že provize z jednotlivých eshopů se sčítají. Nemůže tak nastat situace, kdy máte velkou sumu v provizních systémech, ale nemůžete si ji nechat vyplatit, jelikož částky v jednotlivých systémech nedosahují výplatního minima.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.