Denny007 vyhlásil warezáckému podsvětí válku

V době, kdy se marně snaží projekty jako MusicJet posbírat rozsypané drobky duševního audio vlastnictví, se rozhodl Zdeněk Kubík (alias Denny007) vyhlásit křížovou válku warezáctví. Jako první má padnout bašta uloz.to!

A čím si vlastně warezáci proti sobě poštvali člověka, který moc dobře zná slabiny o kterých se naším odborníkům z OSA ani nezdá? Uloz.to porušilo nepsané příměří, které mezi sebou měli. Nabídli k šíření první snímek na kterém se Denny007 podílel a to Czech Made Man. Překročení této hranice znamenalo okamžité vyhlášení války. A denny007 se slovy “Do konce roku nebudou existovat” vyrazil do útoku.

Masivní odvetný útok, který se už brzo rozjede, bude striktně namířený proti serveru uloz.to. Bude se bojovat na dvou frontách. První je boj o DNS a druhý o samotnou doménu. Vzhledem k tomu, že Denny007 moc dobře ví jak zlikvidovat doménu, tak aby to způsobilo co nejvíce škody, dá se opravdu očekávat, že největší bašta v ČR na sdílení souborů brzo padne. Tedy pokud se nebudou bránit soudní cestou.

Jenomže uloz.to nezavařili jen sobě. Denny007 to začal brát dost osobně. Rozhodl se spojit s národním filmovým archívem a soukromými producenty. Teď to vypadá, že totální válka proti warezu je na spadnutí. Náklady spojené se zbrojením prý dokáže v pohodě pokrýt, takovou sumou, že odrovná největší warezáky na česko/slovenské scéně. Na rozdíl od organizací jako OSA, které by do podobné války poslali maximálně hipíky s pistolkami na vodu, může Denny007 sestavit armádu Ultramarines. A pokud by prý bylo peněz málo, nemá problém přidat další.

Závěr
Co dodat na závěr? Možná, že naštvat hranaře se nevyplácí…

Celou situaci sleduji doslova online. Pokračování najdete na:
Denny007 vyhlásil warezáckému podsvětí válku II.
Denny007 vyhlásil warezáckému podsvětí válku III.
Denny007 vyhlásil warezáckému podsvětí válku IV.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

23 komentářů

  1. Je to jedině dobře a naprosto s tímto souhlasím. Každý by chtěl vše nejraději zadarmo a nezná hranice kam až zajít. Warez naprosto odsuzuji a pokud padne uloz.to či cokoliv jiného nebude mi to vadit ani trochu. Naopak, fandím tomu boji.

  2. hh, to by mne zajímalo, jak chce bojovat proti doméně.. max nějaký DOS útok či podobně. Nebo hacking na servery? Obojí je nelegální a postižitelné.

    mohl by bojovat leda konkurencí (portál kde si můžete filmy v lepší kvalitě koupit za rozumnou cenu)
    případně přes soudy žaloby o zrušení portálu ulozto -> následuje přesun na zahraniční servery.. imho bez čance

  3. Wtf, cakal ze sa tam prave jeho film neobjavi, lebo uploaderi budu sledovat, kto tvori film a ake paky maju? Podla mna warez skor pomaha, 99 percent ludi co to stiahne by si to aj tak nekupili a takto sa aspon film dostane do povedomia, ziska viac reviews, hodnoteni a fanusikov. A prave dennyho film ma cielovku tychto ludi, zacinajucich podnikatelov a studentov.
    Tak ja naopak drzim palce uloz.to, som zvedavy, ake paky vytiahne, ked ho tu kazdy opisuje za boha.

  4. Mám pocit, že něco takového je naprosto zbytečné. I kdyby se mu nějak podařilo odrovnat ulož.to, tak warez si cestu ke svým uživatelům vždycky najde.

  5. Spíše by mne zajímal, proč si Denny vybral zrovna ulož.to (tedy jen ulož.to), když na netu je daleko více stránek ze kterých se dá film (link, torrent..) stáhnout.

  6. proboha, kdo je zase denny007? nejaky alterego hulana, kaluzi nebo jiriho yks dolezala?
    nechapu, kde se tyhle lidi berou. je to nejaky smecko, co se chce zviditelnit?

    1. denny007 je Zdeněk Kubík. Je to i v článku. Zadej to jméno do Google a vyjede ti pár článků a rozhovorů s ním. Podílel se i na produkci filmu, kvůli kterému se snaží zničit uloz.to. Prý měli mezi sebou nepsanou dohodu o nešíření toho filmu. Mimochodem prosadil, aby film CMM, byl nejlevnějším filmem vydaným na Blue Ray. Nejraději by film hodil zdarma na Youtube jako reklamu na jeho nadcházející film. Nesouhlasil s tím, ale jeho obchodní partner. Film dokonce chvilku na YT byl v plné délce. Tento člověk může posunout distribuci filmů v ČR tak o 5 – 10 let dopředu. Některé jeho nápady jsou na české poměry opravdu přelomové. Příklad: uvažoval (uvažuje) o tom, že kdo půjde do kina na jeho nejnovější film, dostane za korunu kupón na jeho předchozí film na originálním DVD za korunu.

  7. Cele me to prijde jak kdyz se vzteka male dite. Tento clovek dle clanku nebude moc technicky nadany jinak by nemohl rikat takove hlouposti. Je to smutne…..

  8. lol, to je nějaká recese, tenhle post? 🙂

    Jestli to co dotyčný psal myslel vážně a opravdu tomu věří, tak by si měl jít raději dopsat úkoly a jít včas spát, ať zítra ve škole není unavenej. 🙂
    Jinak fantazii má asi bujnou, to mu schvaluji. Čtení sci-fi bude mít asi v oblibě. A to je dobře, protože děti dneska hrozně málo čtou knížky.

  9. takovych kubiku tu uz bylo a vzdycky si na share serverech vylamali zuby. uloz.to mozna po letech tahanic na soudech znici, ale uz mezitim vznikne x dalsich nahraj.to, upni.to nebo uloznafilmuamp3.zw

  10. DNES Pátek 21. října 2011.
    Tuto zprávu vám přináší týdeník EKONOM
    Piráti pod křížovou palbou

    Hudební vydavatelé si najali právníky, kteří mají zkrotit internetová úložiště. Proti webovým pirátům již brojí i filmaři a spisovatelé.

    V Česku se rozjelo dosud největší tažení vůči počítačovému pirátství, které může zásadním způsobem ovlivnit podobu zdejšího internetu. Nejdříve filmaři, poté spisovatelé a teď už i hudební vydavatelství chystají žaloby kvůli tomu, že si jejich díla může prakticky kdokoli zdarma stahovat do počítače.

    Míří přitom na hodně důležitý cíl – terčem žalob se staly stále populárnější servery, které slouží jako úložiště pirátských kopií filmů, písniček nebo elektronických knih. Nejznámějším z nich je Ulož.to, z něhož si Češi denně stáhnou nebo na něj uloží soubory o velikosti až 40 tisíc gigabytů, což pro ilustraci odpovídá například 35 tisícům celovečerních filmů.

    viz. : http://ekonom.ihned.cz/c1-53268810-pirati-pod-krizovou-palbou

    EDIT: omlouvám se za násilné zkrácení postu. Dal jsem místo toho rovnou odkaz na původní zdroj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.