GoDaddy nepřežil jeden DDoS útok?

GoDaddy dostal dnes v noci pořádně zabrat. Někomu se podařilo zbourat kompletně jeho infrastrukturu údajně pomocí DDoS útoku. Mělo se jednat o akci jediného anona AnonymousOwn3r [1] (Anon – jednotlivec Anonymous). Uskupení Anonymous se od celé akce distancovalo.

Zatímco Godaddy vyřešil problém s pomocí Verisign. Celý svět by měl položit společnosti Godaddy jednoduchou otázku. Jak se něco takového mohlo vůbec stát? Přeci jen jsou největším registrátorem domén na světě a zřejmě i hostingovou společností. Každý den jsou pod DDoS útokem a mají s nimi mnohaleté zkušenosti. Jak je možné, že je teď jeden člověk dokázal složit na kolena? Kde se stala chyba? Co se pokazilo?

Na internetu jsem objevil spekulace, že možná problém nebude v DDoS útoku, ale v samotné infrastruktuře hostingové sítě. Buď se v ní nachází slabé místo na které stačí dostatečně silně tlačit, anebo se jednalo o využití nějaké bezpečnostní díry. Tato varianta je totiž přijatelnější, než že jeden člověk dokáže odrovnat celý GoDaddy.

[1]GoDaddy Outage Takes Down Millions Of Sites, Anonymous Member Claims Responsibility


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Podle meho nazoru vzdycky pujde udelat DDoS utok ktery dana sluzba neprezije. Pokud si na to vzal extra velky botnet navic opravdu mohl vyuzit nejake slabe misto tak ani velky godaddy nema sanci 🙂

  2. Tak podle GoDaddy to nebyl DDoS útok, ale poškozené routovací tabulky:

    “The service outage was not caused by external influences. It was not a “hack” and it was not a denial of service attack (DDoS). We have determined the service outage was due to a series of internal network events that corrupted router data tables.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.