Konkurence je hnacím motorem pokroku

Když jsem začátkem roku 2010 musel přesunout můj blog 404m.com z GoDaddy na VPS u Angel Hostingu ani na okamžik mě nenapadlo, že by mi stačilo něco slabšího než VPS. Multihosting u GoDaddy to zle nezvládal, což jsem poznal podle množství chybových stránek v GWT. Od té doby utekl rok a půl. Dnes už by stačilo jiné řešení.

Angel Hosting mě vesměs nezklamal. Až na jeden zádrhel s převodem administrace na novou verzi, kterou rozhodně nikomu nedoporučuji už teď zkoušet, je to pohodová služba. Kdyby jsem nečetl Webtrh, tak ani nevím, že má nějaké problémy. Technická podpora mi vždy pomohla v řádech hodin a weby nikdy nebyly zatížené natolik aby to spadlo. Navíc vlastní VPS zní celkem silně. Člověk má pocit, že to utáhne snad všechno.

Tento rok jsem GoDaddy hosting definitivně zrušil. Důvodů bylo více, ale hlavně jsem chtěl všechno přestěhovat do ČR. Vybral jsem si Wedos. Na rozdíl od GoDaddy neumožňuje tolik bonusových služeb (např. reklama zdarma) a jiné jsou zase striktně omezené (např. adresářová struktura). Co mě ale překvapilo byla rychlost. Když hrajete podle jejich pravidel, tak to sviští.

Jednoduše řečeno za ty dva a půl roku, už to co utáhne tehdejší VPS zvládne dnešní multihosting. Máme tu nové společnosti, které staví svá řešení na míru nejpoužívanějších CMS. Návštěvnost v řádech stovek či tisíců lidí za den už není důvodem přechod na VPS anebo dokonce vlastní železo jak tomu bylo dříve. Spousta věcí se místo toho řeší optimalizací. Ostatně odrazilo se to i na marketingových kampaních webhostingových společností, které se snaží spojovat své jméno s různými open source řešeními, které jejich zákazníci používají.

Osobně si myslím, že za to může konkurenční boj a agresivní reklamní kampaně. Ale na tom získají hlavně uživatelé a to je dobře.

Celkem by mě zajímali vaše zkušenosti. Co všechno váš webhosting dokáže utáhnout 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.