Zajímavosti z české webhostingové scény III.

Už je to nějaký ten pátek co jsem dělal poslední přehled, takže se pojďme podívat kdo se za tu dobu čím pochlubil na svém Twitter anebo Goolge plus účtu.

Active 24

1. února se v Active 24 pochlubili výsledky za rok 2012 – tržby 109 milionů, provozní zisk 23,6 milionu.

Český Hosting

28. ledna se u Českého Hostingu rozdávaly .eu domény. Zřejmě se jednalo o jednu z propagačních akcí EURID, kdy si registrátor může vybrat zdali chce .eu domény v určitém období za nižší cenu anebo nějaké dostat zdarma. Běžnou praxí je domény pak dávat za “regulační poplatek”. ČH se však rozhodl 150 .eu domén rozdat úplně zdarma během dvou dnů.

Forpsi

31. ledna spustilo Forpsi službu FORPSI Cloud.

8. února u Forpsi jsou .eu domény za 10 CZK.

Gransy

7. února se stal Subreg akreditovaným registrátorem .me domén. Pro koncové uživatele to znamená cenu 15 EUR.

8. února – 15. února – registrace .info domén za 2,5 USD (47 CZK). Na české poměry super akce.

Ignum

5. února se Ignum pochlubili infografikou o jejich zákaznické podpoře. Sice nic extra, ale je fajn vidět, že se firma snaží držet moderních trendů a prezentovat data zábavnou formou.

Superhosting

7. února Superhosting zprovoznil 10 GB linku směr Google. Zřejmě to má něco společného s jejich spoluprací v rámci YouTube.

VSHosting s.r.o.

29. ledna oznámil VSHosting s.r.o. že za rok 2012 narostli o 40%.

Wedos

28. ledna oznámil Wedos plánovanou akci Den otevřených dveří na 24.4 až 25.4 a Valnou hromadu pro akcionáře.

5. února vyšel na stránkách Wedos článek jak testovali Mikroserver Dell PowerEdge C5125 a C5220. Je hezké vidět, jak se někdo pochlubí praktickým testováním.

8. února u Wedos se testuje freecooling, který jim údajně obrovsky sníží náklady na energie. Od té doby se objevuje značné množství ekopříspěvků. Třeba když ušetří tak ještě zlevní 🙂

10. února Wedos oznamuje 110 tisíc aktivních domén.

13. února Wedos oznamuje dosažení 30 tisíc webhostingů tarifu NoLimit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. Kouknul jsem na web svého bývalého zaměstnavatele (provozuje hosting) a poslední novinka je z března 2012. Kde se asi stala chyba 🙂
    btw, hezký přehled, je vidět, které hostingy mají lepší PR oddělení.

  2. Me by zajimalo jestli takova akce “eu domena zdarma” nebo “eu domena za 10,-” je vubec prinosem pro obycejne lidi a uzivatele? Nenapadlo by me rict si, ze mam domenu na cz a jen tak si k ni na rok zaregistruji eu koncovku, protoze to je levny. Po roce musimstejne zaplatit standardnich cca. 140 Kc. Nechci se mylit, ale tohle je dobre tak pro spekulanty a registratory mrtvych domen. Protoze kdyz nekdy vidim ty prehledy expirujicich eu domen a ty nazvy, tak je to na krouceni hlavou…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.