Co se událo na českém hostingovém trhu v září 2015

Je zajímavé sledovat jak jednotlivé společnosti přistupují ke komunikaci na sociálních sítích. Některé berou sociální sítě jen jako prodejní kanál, jiné sdílejí články jiných a další své profily chápou jako možnost prezentovat se u veřejnosti. Co je nejlepší? To ať posoudí každý sám. Já osobně preferuji, to co najdete v dnešním přehledu.

Active 24

Active 24 začali nabízet PHP 7 jako druzí u nás. Momentálně je u nich k dispozici RC4.

Czechia

Z Czechia rozjeli velkou podzimní akci, která pojede až do 11. listopadu 2015. Můžete v ní získat sdílený webhosting (Linux i Windows) za polovinu, SSL certifikát RapidSSL zdarma a .cz doménu k tomu. Akce platí i při přechodu z nižší varianty na vyšší. Zatím to vypadá na nejlákavější akci podzimu. Více info se dozvíte zde.

Další zajímavou akcí je .info doména zdarma. Pokud použijete kód INFO-ODMENA, můžete jich mít až 5 na zákaznický účet. Akce byla prodloužena do 28. 10. 2015. Nějaké zajímavosti o .info doménách jsem napsal v článku Dostane .info druhou šanci?

Jinak Czechia jako posledních několik měsíců, má stále akce na různé exotické domény. Takže sledování jejich twitter kanálů je trochu riziková záležitost, že si nějakou pořídíte 🙂

Gekonis

Společnost Gekonis začala v záři nabízet možnost platit BitCoin.

OneBit

OneBit se přidal do party podporujeme PHP 7. No tedy ještě jí neumožňují, ale veřejně přislíbili, že jakmile bude vydaná, tak ze všech hostingových společností budou první, kdo jí umožní zákazníkům používat. Stačí kontaktovat zákaznickou podporu.

Subreg

Kde jinde než na Twitter účtu Subreg se dozvíte o každé nové TLD a všech změnách. Třeba, že .at doména se dá už převádět jen přes AUTH-ID a bezplatně. Anebo že následující nTLD jsou k mání:

  • men
  • tickets
  • courses
  • rent

Zároveň proběhla akce na některé oblíbené koncovky (.eu, .info, .at).

VSHosting

VShosting zveřejnili video z otvíračky svého nového datacentra ServerPark.

Wedos

Wedos začátkem měsíce spustil ostrou verzi svého nového mailserveru. Pokud jej chcete používat je třeba ručně migrovat u jednotlivých služeb. V podstatě stačí kliknout na tlačítko Zahájit migraci.

Většina zajímavých novinek u Wedos se točila v září kolem nového datacentra, které plánují začali stavět a nových technologii. Konkrétně chlazení olejem. Například se můžete podívat jak se rozebírá server. Další desítky fotek najdete na jejich sociálních sítích. Nemá cenu je sem všechny dávat.

Popravdě je to ale nic v porovnání s tím vidět pak olejové chlazení na vlastní oči. Btw tohle je jen takový softcore, ve skutečnosti z toho serveru zmizelo více částí. Ale o tom v příštím článku, kde budou i informace z DOD WEDOS 2015.

Tweet měsíce

Nezbývá než dodat, kéž by takto byly připraveny všechny sítě na celém světě.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

  1. Chlazení olejem se už dávno používá, včetně elektriky. Ovšem jak to bude s jemnou a vysokofrekvenční elektronikou, na to se rád podívám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.