Co se událo na českém hostingovém trhu v dubnu 2016

V dubnu slavila .eu doména své desáté narozeniny. EurID připravil pro všechny dárek v podobě .eu domény na 10 let za 10 EUR . Tuto nabídku svým zákazníkům nabídlo pouze pět registrátorů a to Czechia, Ignum, ONEbit, Subreg a Wedos.

Czechia

Czechia rozjela v dubnu jarní výprodej webhostingů (50 % sleva + .cz doména zdarma). Webhosting pro WordPress seženete za 73 CZK/měsíc. Akce platí do konce května.

Na Twitter se pochlubili, že si u nich můžete zaregistrovat přes 500 různých TLD.

Czechia oslavila 20 let. K narozeninám jim vyšel na interval.cz článek Jak šel čas s webhostingem od CZECHIA.COM.

Zoner převedl deset tisíc zákazníků, kteří využívají jejich CMS inPage na HTTPS s certifikátem zdarma Symatec Basic DV a HTTP/2. Tomu říkám pokrok.

U Czechia se dala pořídit doména .pro za 199 CZK. Tato TLD je celkem oblíbená na osobní prezentace.

Forpsi

U Forpsi se rozhodli, že nastaví PHP 7 jako výchozí u všech nových webů. Odvážný krok. Pamatuji se na přechod z PHP 4 na PHP 5 a odpolední odstraňování všech varování.

Savana

Savana přidala Let’s Encrypt, ovšem je nutné mít veřejnou IPv4 a platí to jen pro tarify Savana 500 a vyšší.

Subreg

U Subreg mají celé jaro slevu na doménu .me. Zaplatíte za ní jen 200 CZK.

Bohužel Subreg musel v dubnu zdražit své speciální registrace. Škoda občas jsem je využil. Více informací se dozvíte v článku na 404M.

VSHosting

Do nového datacentra ServerPark, které patří VSHosting se přestěhoval shoptet, což je CMS na kterém jede přes 7 tisíc eshopů. Rozhodně hezká reference.

Wedos

Wedos se pochlubil, že v dubnu přijali chat s ID 300.000 a oslavili to 72 % slevovým kódem na webhosting NoLimit.

Asi největší událostí u WEDOS za duben je spuštění výrazných akčních slev na VPS SSD. Podle dubnového newslettru se rozhodli nakonec IPv4 “draze nakoupit”. Bohužel to také znamená, že poplatek za IPv4 ještě nějakou tu dobu bude.

Po neúspěšné snaze získat nové IPv4 adresy, jsme se rozhodli je nakonec koupit. Bylo to velice drahé, ale konečně zase můžeme ve velkém nabízet naše VPS SSD. Poplatek za první IPv4 vzhledem k nákladům spojeným s jejich nákupem prozatím musíme ponechat. Do budoucna však snížení této částky nevylučujeme a pro dnešní den jsme se rozhodli nabídnout slevu 50% na všechny nové VPS 100% SSD.

Prozatím mají největší slevové kupóny na VPS SSD hodnotu 50 %. Možná se však dočkáme i vyšších.

Wedos míří oficiálně do Polska, tedy alespoň na polský trh. Stal se akreditovaným registrátorem a v dubnu byla spuštěna i registrace .pl. Samozřejmě jako vždy za nákupní ceny. Stal se tak třetím českým akreditovaným registrátorem (další je Axfone a Subreg). Btw. stále nabírají lidi na podporu. Pokud umíte polsky, tak máte velmi velkou výhodu 😉

Zhruba v půlce měsíce se WEDOS přidal do klubu webhostingů s podporou PHP 7. Teď ještě HTTP/2 a Let’s Encrypt 🙂

Wedos u stavby Datacentra 2 čeká na střechu administrativní budovy, takže zatím vylepšuje Datacentrum 1. Na Facebook se objevily fotky jak přesouvá klimatizace ze zahrádky na střechu. Na zahrádce budou nově dva velké motorgenerátory. Pokud si dobře pamatuji z prohlídky, tak motorgenerátor je jediná část indrastruktury, která není zdvojená.

Tweet měsíce

Čekal jsem nějaký hezký aprílový žertík, ale tento měsíc se nic nekonalo. Velké zklamání :/

Hezké byly koláče k 10tému výročí .eu, ale ty rozesílal EurID všem registrátorům. Nakonec jsem vybral tweet od Wedos, kde je jejich maskot a na mapě označená .PL. Je to osobnější, udělané na míru, žádná fotka z fotobanky. Prostě si s tím někdo dal práci, aby to vypadalo hezky na sociálních sítích.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.