UptimeRobot už opět monitoruje Wedos

V květnu minulého roku přestala fungovat monitorovací služba UptimeRobot pro webhosting Wedos. Původně jsem si myslel, že za to může nová IPS/IDS ochrana, ale nakonec se ukázalo, že problém dělá webserver. Pokud jste chtěli, aby vše fungovali museli jste si napsat na UptimeRobot ať vás hodí na novější verzi monitoringu.

Před pár dny jsem koukl na UptimeRobot a zjistil, že od 11. ledna 2017 už vše funguje. Nějak jsem nedohledal, co se vlastně změnilo, ale jsem rád, že můžu monitorovat 7 webhostingu na Wedos i z UptimeRobot.

UptimeRobot totiž umí nejen měřit dostupnost, ale také hlásit problémové stavové kódy. To oceníte zvláště u chyb jako je 500, která většinou znamenají nepovedenou aktualizace WordPress a 503, což může být přetížení webu anebo také rozbitá cache, zaseknutá komunikace pluginu se serverem 3. strany atd. Prostě monitorovat stavové kódy je hodně důležité. Ve větším množství samozřejmě neobtěžují jen návštěvníky, ale povedou i k horšímu umístění ve vyhledávačích. Chce to prostě o těchto problémech vědět a co nejdříve je řešit.

Mimochodem zrovna nedávno mě takto potrápila automatická aktualizace WordPress 4.7.1, která si nerozuměla s pluginem SlimStats. Všechny weby, které aktualizovali z 4.7.0 na 4.7.1 a byla tam poslední verze SlimStats skončily s chybou 500 a ručně jsem to musel opravovat. Velice nepříjemná záležitost.

Ode té doby zcela vážně přemýšlím, že nebudu monitorovat jen webhosting, ale i jednotlivé weby právě kvůli stavovým kódům. Navíc se musím poprat i s tím jak dostanu upozornění o výpadku. Všechna upozornění mi totiž chodila na email u Seznamu, který jsem kontroloval jen když jsem se dostal na danou kartu. Mám tam i RSS čtečku. To fungovalo v dobách, kdy jsem měl otevřené jednotky karet a tuhle jako první. Jenomže místo Seznam RSS čtečky používám feedly.com a karet mám otevřených už o dost více.

Zatím jsem všechen monitoring přesměroval na email, který mám v ThunderBird a kontroluji jej prakticky nonstop. Ovšem zvažuji nějaké “agresivnější” řešení, třeba notifikace na mobil.

Zajímalo by mě proto jak dostáváte upozornění o problémem s webem vy. Popřípadě jaké doporučujete aplikace?


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

  1. UptimeRobot monitoroval i dříve, pouze bylo nutné napsat na podporu aby vás přesunuli váš účet na nový monitorovací engine, který podporoval Apache 2.4 se zapnutým modulem HTTP/2.

  2. Ja používam monitorovanie o výpadkoch od jetpacku, sice neviem ako dokonalé a presné to je z technického hľadiska ale zatiaľ som spokojný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.