Co se událo na českém hostingovém trhu v srpnu 2017

V srpnu byl na sociálních sítích hostingových firem celkem klid. Spíše se pokračovalo v kampaních z července.

Active 24

U Active 24 zřejmě četli novou příručku pro správná hesla, kde se nahrazují nesmyslné požadavky pár jednoduchými pravidly. Stačí 10 znaků a pro heslo můžete použít libovolný znak unicode. Takže klidně i (ne)oblíbené emoji. Super prozákaznícký přístup 👍 Samozřejmě slabá hesla se ještě testují v backendu (slovník, podobnost s názvem služby/osobními údaji).

Forpsi

Nějak z propagace Forpsi zmizel cloud. Místo toho se zaměřují na domény. V červenci to byla .blog a v srpnu zase .info za akční cenu 49 CZK.

Roští.cz

Roští se stěhuje do Cloudu. Jako důvod uvádí, že už nikdo z provozovatelů nežije v Praze a tak hardware je mimo jejich dosah (hodina a půl cesty). Budou využívat službu Scaleway v Paříž. Je to sice dál než Praha, ale při testech se odezva zvýšila jen na 20 ms, což je zanedbatelné. Službu testují už rok a nesetkali se s většími problémy. Více informací najdete v článku Stěhování do cloudu. Paradoxně v době psaná článku došlo k hodinovému výpadku na jednom z testovacích serveru (více info).

Podle mě je to dobrá cesta. Tím že jim odpadne starost o hardware se mohou více věnovat vývoji systému a nových služeb. Bude také více času na péči o zákazníky. Cloud také nabízí lepší možnosti škálování a i řešení problémů.

Stable

Do videonávodů se pouští i Endora. První je jak se pracuje s e-maily. Ovšem nějak se to nepovedlo. Není nijak komentovaný a místo toho hraje velmi rušivá hudba. Popravdě v porovnání třeba s videonávodem od Forpsi Cloud Backup – Návod #1 (Instalace služby a agenta) z června působí dost slabě.

Subreg

Účet @subreg musí sledovat každý domainer. Zvláště včasná upozornění na zdražování domén vám mohou ušetřit nemalé peníze. Například minulý měsíc to bylo 6 USD na každou doménu pro dospělé.

Subreg také průběžně informoval o situaci kolem .sk domény, která byla i v srpnu značně nepřehledná.

Ještě za jednu věc má tentokrát Subreg modrého bludišťáka. Koncem srpna napsali, že doména .shop bude mít 26.9 výročí a doporučil zákazníkům ať si jí zatím neregistrují, že pro ně připravují cenovou pecku.

Váš Hosting

Věděli jste že Váš Hosting provozuje projekt Hlídám to? Mimo monitorování dostupnosti stránek umí sledovat i mailserver. Na 3 měsíce je služba zdarma, pak stojí 56 CZK/měsíc při minutových intervalech.

Wedos

Wedos zveřejnil fotky podepsaných smluv na 3x linku 100 Gbps. Cena není známa, ale vyjde je to na částku s 6 nulami. Jen samotné moduly stojí stovky tisíc. Navýšená konektivita by mohla být už v říjnu. Možná by do nabídky VPS mohla přibýt i 1 Gbps, která se už dlouho připravuje.

Tweet měsíce

Tentokrát vyhrálo Ajťácké relaxační video. Originální, jednoduché a dobrá hudba 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.