Co se událo na českém hostingovém trhu v červenci 2018

Máme za sebou první prázdninový měsíc. Dokázaly hostingové společnosti zaujmout své fanoušky? Jaké akce si připravily?

BlueBoard

BlueBoard na blogu publikovali článek HTTPS na vašem webu by již měl být základ, kde zmiňují novou verzi Chrome 68, která bude označovat nezabezpečené weby. Přidali k tomu návod jak si aktivovat HTTPS zdarma.

Endora

U Endora si můžete vygenerovat náhodnou slevu až 50 % pro nové služby. Pokud chcete vidět 99% tak klikněte sem 🙂

Forpsi

U Forpsi využili zprávu, že Chrome 68, už bude weby bez HTTPS označovat jako “Nezabezpečené” a připomněli že DV certifikát je u nich zdarma.

OneBit

V červenci ONEbit rozšířil nabídku domén o nTLD a snížil ceny stávajících. Momentálně má .cz za 125 CZK, .eu za 65 CZK (v akci) a .com za 195 CZK (v akci).

OneBit postupně přechází na SSD. Testujíé je od začátku roku 2017. Za poslední rok už převedli 20 % zákazníků. Noví zákazníci už je mají v ceně.

Savana

Na VPS byla nasazena nová verze  PHP 7.1.2 a MySQL 10.0.35-MariaDB.

Subreg

Subreg spustil aukci expirovaných domén. V podmínkách to měli už dlouho, ale teprve teď došlo na realizaci. Ceny začínají na 999 CZK a .cz domény tam nenajdete. Hmm proč o tom nepíšu na 404M?

Kvůli sporu o doménu, soud v USA rozhodl o zablokování PayPal účtu Subreg. Nejednalo se přitom o doménu Subreg, ale zřejmě nějakého jejich zákazníka. Dobíjení kreditu přes PayPal tak bylo od 17. července zastaveno. 🙄

SvětHostingu

U Svět Hostingu usilovně pracují na nových serverech. Prozatím nejsou uveřejněné detaily ale poběží na AMD EPYC s 96 vlákny a k dispozici budou mít 512 GB RAM.

Váš Hosting

Váš Hosting byl v červenci tedy celkem agresivní 🙂 Nejdříve poukázal na studii CSIRT o kompromitování serverů  s Windows u nejmenované (konkurenční) hostingové společnosti a pak vydal slevový kupón VPSOFF den poté, kdy u Wedos řešili problém s VPS ON. Nápad super jen zvolili velmi špatný internetový mém. If You Know What I Mean se používá pro sexuální podtext. Správně to měl být samozřejmě Trollface.

Wedos

Wedos pokračoval v akci Báječné léto s WEDOS se spoustou slev na nové služby a dokonce i prodloužení. Takto dlouhou akci na prodloužení ještě neměl.

Wedos se rozhodl zaujmout o prázdninách své fanoušky 25 zajímavostmi, které publikuje zhruba každý druhý den. Všechny postupně najdete pomocí hashtagu #25wedoszajímavostí. Ze zveřejněných v červenci:

  • Nápad chladit servery v oleji vznikl přibližně v roce 2013.
  • Obchodní ředitel WEDOS Josef Grill veřejně slíbil, že domény budou u Wedos za nákupní cenu.
  • Jak třídit služby do složek.
  • ISO 9001, 14001 a 27001.
  • Maskot Wedos se jmenuje Ládínek.
  • Nejpoužívanějších slevový kupónů je WEDOS50. Byl vytvořen 18.2.2015 má 25.943 použití (ušetřil 4M CZK).
  • Jak Wedos nakoupil 256 serverů.
  • V affiliate už Wedos vyplatil 14M CZK.
  • Od července 2016 proběhlo 1277 plateb BitCoiny.
  • Kde najít historii komunikace.
  • Wedos už ovládl 1 % trhu s .sk doménami.

Na Facebooku se rozjeli pravidelné tipovací soutěže o reklamní předměty Wedos. Takže pokud chcete vyhrát švýcarský nožík, tak můžete tipovat.

12.07.2018 se opět ozvaly nové služby VPS ON a nové NoLimit (cca od podzimu 2017), které jedou na cloudu a rychlých serverech HPE Moonshot. Webhosting jsem měl podle měření UptimeRobot offline 5 hodin, 34 minut a 6 vteřin. Což je sice rekord, ale na konkurenci ještě ani zdaleka nemá. VPS ON byly offline ještě déle (přesný čas nevím, VPS nemám). Všichni zákazníci s VPS ON dostali oficiální vyjádření, jeden z nich jej publikoval i na FB.

Takže snad už směrem k světlým zítřkům. Nový NoLimit je fakt nadupaný a WordPress na něm jede opravdu krásně, hlavně díky rychlé databázi (3,4 Ghz procesor a NVMe disky jsou znát). Odstranit ty výpadky a bude to super služba.

Tweet měsíce

Tentokrát to bylo jednoduché.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Summary
Co se událo na českém hostingovém trhu v červenci 2018
Article Name
Co se událo na českém hostingovém trhu v červenci 2018
Description
Máme za sebou první prázdninový měsíc. Dokázaly hostingové společnosti zaujmout své fanoušky? Jaké akce si připravily?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.