Kde registrovat nejlevnější .cz domény

V tomto článku najdete aktuální seznam nejlevnějších registrátorů .cz domén na trhu.

Aktualizováno: 12.01.2019

Vzhledem ke zdražení .cz domén registrem CZ.NIC k 01.01.2019 o 16 % z důvodu růstu mezd a zvýšení počtu zaměstnanci v souvislosti s projektem Turris spousta hostingů zrušila své původní akce, které měly podpořit růst jejich služeb. .cz doménu tak pod nákupní cenu najdete jen velmi výjimečně, případně si k ní musíte koupit nějakou další službu. Samotný CZ.NIC na rozdíl od ostatních registrů žádné akce na .cz domény nedělá.

Kde registrovat nejlevnější doménu .cz

Pořizovací cena pro akreditovaného registrátora je 145 CZK od registru CZ.NIC. 145 CZK se platí i za prodloužení. U .cz domén se neplatí za převod k jinému registrátorovi. Svou doménu si tak můžete převést kam vám to vyhovuje.

V tabulce jsou zeleně ceny, které jsou dotované a červeně ty s marží. Poznámka: marže není nic špatného. Provoz .cz domény registrátora stojí náklady na systém a jeho správu, který si musel vytvořit, provoz a správu několika DNS serverů (ty můžete využít u vašeho hostingu), fakturaci a hodně stojí i zákaznická podpora.

Cena registraceCena preodlouženíPoznámkaOmezení

 

Registrátor Registrace Prodloužení Poznámka Omezení
Exohosting 120 CZK ??? CZK Nenalezen ceník prodloužení
Český Hosting 125 CZK 270 CZK  Využít slevu 5x na zákazníký, pro zachování slevy domény musí zůstat u ČH
Wedos 145 CZK 145 CZK Registrovat doménu bez omezení
Forpsi 145 CZK 149 CZK bez omezení
Web4U 145 CZK 196 CZK bez omezení
OneBit 145 CZK 219 CZK Registrovat doménu bez omezení

Za zmínku ještě určitě stojí

Registrátor Registrace Prodloužení Proč
Subreg 165 CZK 165 CZK K doméně je zdarma webhosting s FTP, 10 MB, PHP7, Let’s Encrypt. Vhodné na miniweby, roboty atd. Dále můžete doménu dát do Subreg aukce, kde se za rok vydraží domény v hodnotě stovek tisíc CZK zdarma.

Pokud nějaký další registártor nabízí něco zajímavého navíc k doméně, tak určitě napište do komentářů ať jej mohu přidat.

Kdo registruje nejlevnější domény a proč

CZ.NIC nedělá ve spolupráci s registrátory slevové akce na domény. Má však co-marketingové kampaně, kde jim přispívá na reklamu a propagaci. Pokud někdo prodává pod nákupní cenu 145 CZK, tak cenu dotuje, případně hradí třeba z hostingu.

Wedos Internet, a.s.

Wedos hostuje nejvíce .cz domén podle statistik CZ.NIC. Domény registruje a prodlužuje za nákupní ceny, protože je bere jako doplňkovou službu pro svůj hosting. Několikrát zaznělo na konferencích, že pokud by to bylo možné dával by je zdarma. Wedos se také zavázal veřejným příslibem, že domény nezdraží.

Wedos také v omezené míře, formou slevových kupónů, nabízí domény pod cenou. Některé kupóny jedou už několik let jiné jsou sezónní. Krátkodobé slevové akce, třeba na 1 den, se objevují na Facebook a Twitter. Další pak přichází přes newsletter. Doménu je také možné si vybrat k webhostingu zdarma. Nesmíte však použít velký slevový kupón. Většinou fungují 25% a výherní 30%. (toto prozatím skončilo k 14.12.2018 kvůli zdražení)

Seznam aktuálních slevových kupónů Wedos najdete zde.

Wedos má také jednu z nejlepších administrací na hromadnou správu domén (hromadná registrace, prodloužení, změny, vše automatické a složky). Jen není zrovna moc ideální pro mobilní telefony a je nutné si na ni zvyknout. Pokud je pro vás překážkou můžete si udělat vlastní a napojit jí na jejich API.

Český Hosting resp. THINline interactive s.r.o.

Český Hosting v rámci propagace svých služeb nabízí registraci až 5 .cz domén za 125 CZK. Tato akce jede už několik let. Podmínkou je, že domény nesmíte převést jinam. Samozřejmě podle pravidel CZ.NIC vás nesmí registrátor omezovat v přesunu domény. Pokud to však uděláte, Český Hosting už vám další doménu za 125 CZK nemusí povolit registrovat.

Velkou nevýhodou je předražené prodloužení domény za 270 CZK.

Forpsi resp. INTERNET CZ, a.s.

Forpsi je největším registrátorem .cz domén. Docílil toho díky agresivní cenové politice, kdy nabízel .cz domény pod cenou. Spousta lidí si u nich doménu pořídila a převedla jinam. Nutno podotknout, že jsem neslyšel o případu, kdy by ve Forpsi na tuto praktiku nějak negativně reagovali. Vždy si zachovali prozákaznických přístup.

Forpsi je přímým konkurentem Wedos a občas si dělají naschvály, kdy jeden zlevní o pár korun domény, jen aby je měl levnější než ten druhý. U .cz domén to však neplatí, ty oba registrují za 145 CZK. Ovšem prodloužení už je o 4 CZK dražší.

Mě více vyhovuje Wedos, ale Forpsi má jednu věc, co Wedos ne a to je telefonická podpora. Osobně po telefonu nerad řeším technické věci, protože je to na dlouho a vyžaduje další autorizaci, ale pokud jí potřebujete k doménám, tak bych volil Forpsi.

Ostatní levní registrátoři

Ostatní levné registrátory v seznamu nemám vyzkoušené.

Závěr

Tento článek bude průběžně aktualizován.

 


8 komentářů

  1. K cemu je takovej bazmekt?

    Nulova informace, nulova aktualizace a jeste pulka nejsou ani registrstori, takze zavadejici nadpis 🙂

    Sem se tesil na nejaky souhrny nabidky, a mesic a pul po tom nestekl pes 🙁

    1. Článek vznikl na základě poptávky – kde registrovat nejlevnější .cz doménu. Tyto dotazy mi chodí pravidelně. Aktualizovat jej mám v plánu 1x za měsíc.
      Udělat nějaký kompletní výpis asi nemá moc cenu. Každého zajímá kde to mají nejlevnější. Na druhou stranu srovnání kde co umí a jsou ochotní udělat asi ano. Jakmile bude čas tak něco zkusím vymyslet.

  2. Proč se na stránkách, zabývající se webhostingem, řeší domény a proč na stránkách o doménách tento článek není? Nebo špatně koukám?

    1. Trefná poznámka 🙂
      Doména k hostingu patří jako jeho část, tak to dávám sem. Na 404M je to spíše o investování/spekulování s doménami. Nějak to zkusím propojit.

  3. Já jsem tu přišel jen najít nejlevnějšího prodejce domén a to se podařilo. Za to moc díky. Ani jsem nečekal, že to takle pěkně na talířu najdu..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.