Co se událo na českém hostingovém trhu v dubnu 2021

V dubnu jsem zaznamenal na Twitter aprílový vtípek jen od jedné společnosti. Minulý rok apríl “neslavil” celý internet a to z důvodu koronaviru. Tento rok už byl lepší.  Co se týká aktivity hostingů, tak duben nebyl nijak výrazný. Moc nových fotek ze zákulisí nepřibylo, ale vzniklo celkem dost článků.

C4

Gigaserver

Roští

Více o nových grafech najdete v článku Grafy máme a tak se podíváme co dál.

Stable

Stable se pustil do propagace nTLD. Store ke službě zdarma anebo za 82 CZK bez DPH.

SvetHostingu.cz

Váš Hosting

VSHosting

U VSHosting používá 57 % HDD a 43 % SSD. Za poslední rok u SSD vévodí v 15 % NVMe.

Kvůli růstu nakupování na internetu navýšil kapacitu infrastruktury e-shopů v průměru o 20 procent. U některých on-line obchodů, například lékáren, to bylo i o 200 procent.

Wedos

Tento rok si Wedos připravil celkem povedený aprílový vtípek – $poplatnění přihlášení do zákaznické administrace. Údajně musel zavést poplatek za přihlášení do administrace, protože potřebuje na peníze na fotbal (“Gólovné”, “Penaltovné”, “VAR Nevšimné” nebo naopak “VAR Všimné” a hlavně “Odpustkovné”). Využít také můžete MoneyID, přes které automaticky posíláte desátky klubu v kraji, kde se přihlašujete. Stránka s vtipem po upozornění, že se jedná o vtip, obsahuje odkazy na 2FA autorizaci, prohlášení že Wedos nebere a nedává úplatky a seznam organizací, které bojují za čistý fotbal.

Začátkem dubna potrápili Wedos velmi silné DDoS útoky. Údajně dosahovaly až 300 Gbps, což by z nich dělalo nejsilnější známé v ČR. Více jsem se tématu věnoval v článku Wedos byl 4 dny pod silnými DDoS útoky, které údajně přesahovaly 300 Gbps. Wedos o útocích informoval na své status stránce, administraci a každý den byl večer na sociálních sítích report co se událo. K útokům také vydal článek Jak probíhal zřejmě nejsilnější DDoS útok v Česku.

Ve výsledku vyšel Wedos z útoků silnější než dříve.

 

Zajímavé statistiky ze sdílených webhostingů NoLimit a WMS o neexistujících stránkách:

 

Nové články

Tweet měsíce

V dubnu se hodně psalo o BitCoin a Wedos toho hezky využil, když zveřejnil statistiky počtu objednávek uhrazených nejoblíbenější kryptoměnou. Nejvíce se u Wedos kupují za BTC VPS – 51% objednávek, pak domény 27 % a webhosting 11%. Nejmenší zaznamená transakce za poslední rok byla 8,47 CZK za nTLD. Nejvyšší transakce jsou v desítkách tisíc CZK.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.