Nejlepší aktuální možnosti monetizace v ČR

Pokud neděláte specificky zaměřené MFA na konkrétní produkt jako jsou například letenky nebo prodej gigantických mikrobů a přemýšlíte na čem získat nějaké peníze navíc, nejdříve si musíte umět analyzovat své stránky.

Lidé na Vašich  stránkách budou využívat služeb či nakupovat zboží spojené s obsahem stránek. Pokud máte tedy web o modelech na dálkové ovládání, jednoznačně bude nejvýhodnější podívat se po nějakém affiliate programu zaměřeném na prodej modelů na dálkové ovládání.

Dalším důležitým ukazatelem jsou ranky stránky. Otestovat si je můžete například zde: ranky.cz.

U stránek z nižší návštěvností jsou to právě ranky, které vám mohou vydělat nejvíc peněz. Aby webmástři či majitelé projektů podpořili své stránky ve vyhledávačích je nutné, aby si zajistili dostatečné množství odkazů právě ze stránek s dobrými ranky. Slovem dostatečné se rozumí několik set.

V současné době je naprosto nejjednodušší nasadit google adsense. Tento systém využívá vlastního crawlera, který projde Vaši stránku a pokusí se vybrat nejvhodnější reklamu. Jelikož se jedná o největší a nejvyužívanější systém na světě (platí i o ČR) je dost pravděpodobné, že najde vhodné reklamy i pro Vás. Bouhžel není určen pro všechny. Kromě klasického zákazu Adult + Warez se nesmí používat ani na stránkách, kde se píše o alkoholu, drogách či hazardu. Budťe proto obezřetní, protože BAN na adsense dokáže podnikání na internetu hodně spomalit.

Pokud nemáte dostatečnou návštěvnost, ale máte hezké ranky jednoznačně doporučuji directoglobal.com. Ačkoliv je systém naprosto funkční stále na něm probíhá ještě údržba a dolaďování. Reklamu je vhodné umístit na viditelné místo, protože pouze tak lze dosáhnout, že budete mít vyprodáno non stop.

Přímí prodej bannerů nebo reklamy na stránkách se v současné době nejlépe sprostředkovává přes webtrh.cz. Prakticky během pár hodin je zde možné za dobrou cenu vyprodat reklamu i na několik měsíců dopředu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.