Budování MFA impéria 2.

budovani_mfa_1

Takže máme za sebou trochu suché teorie a nastal čas přejít na praxi. V předchozím díle jsem nastínil přístup, který je nutný k budování MFA impéria. Vše se dělá ve velkém a za nejnižší náklady. Nemá cenu začít s jedním kouskem, protože MFA buď vydělává anebo ne. Ze začátku nebudete moc úspěšný. Nikdo není. MFA je dlouhodobá záležitost a potřebujete podobně jako v MMORPG hodně času než se dopracujete k vytouženému cíli, ale aby jste obstáli v boji s konkurencí budete muset být o krok napřed, využít všechny své zkušenosti. Ale to už bylo v minulém díle. Teď se vrhneme na konkrétní věci.

Počítám, že už jste si vybraly nějaký dobře placený obor se slušnou hledaností, kde není velká konkurence. Vše musí být přesně mířeno na tento obor. Budete potřebovat, aby si google uvědomil, že všechny weby jsou tématicky sladěné. Sice z něj půjde menší část trafiku (jen ze začátku), ale do budoucna se to bude hodit. Na klasické MFA je potřeba znalost HTML, alespoň CSS pro začátečníky a něco z PHP. Nebudeme používat WordPress ani podobný redakční systém. Je to jak zabíjet komára bazukou. Chceme vybudovat impérium a k tomu potřebujeme čas. Naše MFA nepotřebují databázi. Vše potřebné bude uložené v souborech. Pokud nebudeme plýtvat prostředky není problém na jednom multihostingu mít stovky MFA. Každý projekt musí mít vlastní doménu, dát to na freehosting je špatný krok. Jednak při budování MFA impéria budeme pak některé dále developovat, jiné zaparkujeme, uděláme z nich zombie sites nebo určíme k prodeji (domény s rankami se dají vcelku hezky prodat). Prostě pokud chcete dělat MFA na freehostingu tak tento serial zavřete. Do budoucna budete potřebovat to co vám žádný freehosting nenabídne.

Pro začátek si uděláme vlastní design. Použijeme sice starý, ale stále fungující simple MFA. Vychází z nejlepších pozic pro PPC, které zveřejnil google. Konkrétní fungující příklad si můžete prohlédnout na koláče. Vlevo nahoře je velký obrázek, který musí být patrný na screenshotech vyhledávačů. Na místech kde bývá umístěná navigace se vloží reklama. Odkazová lišta nám poslouží jako část menu. Důležité je, aby zapadla do designu. Skutečné menu umístíme dolů (musí být vidět, až po odscrollovaní). Simple MFA design se vyznačuje maximálně 2mi barvami. 1 patří textu a druhá všemu na co se dá klikat. Kolace.com nejsou pravé MFA, protože chybí další důležité prvky. Keywordy na které optimalizujete musí být v textu tlustě nebo kurzívou. Nikdy však podtržené. Podtržené je vždy jen to na co chcete, aby uživatel klikal. Na stránce nejsou odkazy na další MFA. Pokud by byly, tak jedině nepodtržené a černou barvou (aby na ně uživatel neklikal). Ideální by samozřejmě nebyly žádné, ale to si necháme rezervované pro speciální projekty v pokračování. Nezapomeňte samozřejmě na všechny seo prvky jako description a keywords. Pomocí .htaccess každý odkaz vypadá jako vlastní stránka, přitom je vše v jednom php souboru. Počet stránek je jen na vás. Většina tvůrců MFA doporučuje začínat se 3mi stránkami (hlavní + 2 podstránky). Já doporučuji, ale podstránek více, alespoň 5.

Jakmile je dokončeno, nasaďte google analytics, ale nenasazujte žádnou reklamu. Proveďte registraci do katalogů a vyhledávačů. Reklamu nasaďte až na stránky začnou chodit návštěvníci. Do té doby to nemá cenu a žádný katalog by vás nevzal. Simple MFA vám v katalogu, kde se ručně třídí, vždy vyhodí. Bez reklam, ale vypadá celkem v pohodě. Nezapomeňte hlavně na dostatek textu. Sice stačí 500 znaků na stránku, ale mě to pak přijde strašně prázdné, takže doporučuji alespoň 1000. Neuškodí když ten obsah bude i použitelný.

Většina tvůrců MFA skončí tady a dál už nepřemýšlí. Ale to je jen začátek. Cesta k MFA impériu je ještě daleká…


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

7 komentářů

  1. Super poucny clanek, ale s tim WP bych to tak nevidel. Existuje multi-site a multi-user wordpress (MU WP). V pondeli jsem si ho nasadail na ostatni MFA a jde videt, ze ten WP ma neco do sebe, diky pluginum z WP (All in one seo, Sitemap,…)

    Muzes spravovat jak jednotlive domeny, tak domeny na subdomenach, poddaresarich … a hlavne si muzes udelat sam AB nebo ABC automaticke linkovani mezi weby, klidne i podle kategorii, či textu, protoze MU WP bezi na jedne databazi (coz vim ze mysql a php umis)

  2. Mohl bys prosimte ukazku toho htaccess souboru tak aby vsechny stranky byly v jednom php souboru ? dik

  3. Někde jsem četl, že google nesnáší nahrazování menu odkazovou jednotkou, tak jak je to na kolace..

  4. Berlin: ani by jsem se nedivil, nemáš link? Přeci jen koncept Simple MFA vznikl už dávno (2,5 roku možná už 3).

  5. nemám, v záložkách to nemůžu najít, ale zas je fakt, že takových informací se objeví spousta a sotva jdou ověřit..no zachytil jsem to někdy začátkem roku, pamatuju si to, protože jsem to na pár místech pro klid duše spravoval..

  6. Ahoj, co keby sa tu spravil clanok s tym ako najlepsie rozmiestnit reklamne plochy pre co najlepsi zarobok na MFA. Pretoze si myslim, ze to co zverejnil google nie je uplne nej.Napr. viem, ze mne dost zaraba odkazova sada, kt. vyzera ako navigacny panel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.