SEO marketing

Dneska se podíváme na seo marketing. Zjistíme co tahle zábava vlastně je zač a co by měla obsahovat.

Většina firem, která nabízí kompletní seo marketing v ČR ani netuší co všechno toto slovní spojení znamená. Jedná se o komplexní službu, která zajistí prakticky vše kolem vyhledávačů a to navržením klíčových slov na které se budou optimalizovat on page faktory, přes návrh linkbuildungu až po zajištění placených míst v katalozích a vyhledávačích. Vše většinou začíná určitým plánem či návrhem, kde si s klientem ujasní jaké cíle chce dosáhnout. Poté je zpracována analýza a jsou mu navržená možná řešení v závislosti na finančních možnostech klienta. Co k seo marketingu vlastně patří:

  • SEO (Search Engine Optimization) – ta se skládá z dvou částí
  1. Optimalizace stránky a onpage faktorů – odstranění problémů (např. linkovací patičky), úprava už existující struktury (např. headery) a návrh na nová vylepšení (např. vybudování sitemap)
  2. Úprava odkazu ve vyhledávačích – navržení vhodnějšího/lákavějšího description a title, nebo úpravy designu tak aby více lákal ke kliknutí, pokud má vyhledávač screenshot webu
  • Vylepšení pozice v SERP (Search Engine Result Page) – firma musí posoudit jaké jsou pro klienta šance dosáhnout dobrého výsledku. Jestli sama může zajistit linkbuilding. Registrace do katalogů (velké firmy mají často vlastní katalogy s velmi dobrými ranky a sílou) a samozřejmě PR články, které jsou dneska velice silné. Vše ale záleží na tom kolik je ochotný klient investovat.
  • Navržení dalších možností propagace a získání návštěvníků – PPC, PR články, placená reklama.

Pro klienta to možná zní jednoduše, ale profesionální firma se pěkně zapojí než dosáhne požadovaných výsledků. U nás není taková konkurence, aby se o první stránku na google muselo prát tisíce kvalitních eshopů. V zahraničí je ale často jednodušší než se být o první stránky zainvestovat do jiné formy propagace. Vše je ale velice individuální. Ostatně ono i to první místo na google se dá koupit ve formě reklamy.

Většinou to ale nekončí jen tímto. Spousta firem nabízí klientům i zprávu Adwords kampaní (když to dělá profesionál a vy mu platíte dá se překvapivě ušetřit) nebo návrh akcí pro svátky. Občas se pro podporu projektu dá použít i vstupních bran (minisites).


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. “Většina firem, která nabízí kompletní seo marketing v ČR ani netuší co všechno toto slovní spojení znamená.”
    A ty víš, co to znamená?! Podle toho článku jsem na to nějak nepřišel. Osobně považuji výraz “SEO marketing” za dost zvláštní. Můžeme se bavit o internetovém marketingu, který zahrnuje i SEO a můžeme se bavit o širším pohledu na SEO, který zahrnuje i některé další formy marketingu.
    Máš to tam nějak pomíchané všechno dohromady…

  2. MartiN: souhlas

    Drago: “Navržení dalších možností propagace a získání návštěvníků – PPC, PR články, placená reklama.”

    PPC = SEM

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.