Jak použít title tag pro humanoidy

Možná to bude pro mnoho lidí překvapením, ale některé tagy se dají použít pro lidi a ne pouze na získání pozic ve vyhledávačích. Je až zarážející jak se snažíme protlačovat své weby na co nejvyšší pozice ve vyhledávačích a tak potlačujeme lidi, abychom vyhověli crawlerům vyhledávačů. Jako krásný příklad si můžeme vzít tag TITLE. Jedná se o poměrně hodně důležitý prvek na stránce, kterému mnoho developerů dává velkou váhu. Proto také obsahuje většinou frázy, která je hodně hledaná. Title je ale také to první s čím se humanoidní bytost setká ve vyhledávání. Je to nadpis, pod kterým je uvedený nevýznamný kus textu, ke kterému spočine oko humanoida teprve když jej zaujme právě zmiňovaný nadpis. Jak seznam tak google používají title jako nadpis. Pokud zadáte do vyhledávání levná dovolená pravděpodobně dostanete několik nadpisů složených právě z těchto slov. Teď se přesuneme trochu do minulosti kdy pojem seo znamenal pouze 3 písmena. Spousta lidí si zkrášlovala svoje title pomocí různých znaků, které z hlediska vyhledávačů nemají žádný vliv. Například u mé onlinovky Land of Ice jsem používal .:: Land of Ice ::.. Nevím přesně kolik a jaké znaky vlastně vyhledávače snesou, ale dokážu si představit když někdo zadá třeba frázy levná dovolená a vyzkočí mu standartně 10 výsledků a jeden z nich je formulován Levná dovolená —) SLEVA 50% JEN TOHLE LÉTO (–. Může být třeba na 5tém místě ve vyhledávání ale určitě zaujme více než klasický odkaz. Celkem by mě zajímal procentuální počet prokliků. Zkuste se nad tím jen zamyslet. Všude kolem nás jsou reklamy o slevách, které úspěšně fungují. Co když se něco takového objeví i v poklidných vyhledávačích. Google i seznam už dnes updatují, pravidelně aktualizující se obsah, poměrně rychle a není problém se tak připravit na měsíční akce i s využitím title. Stačí do toho přidat trochu z ascii artu a výsledek může být zajímavý.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

5 komentářů

  1. tohle je vynikající nápad, pravda je, že dřív bylo dávat do title zdánlivě nesmyslné ale poutavé znaky mnohem častější a přidat nějaký ten smysluplný a pěkný asci art by mohlo mít opravdu celkem úspěch…

  2. ……((`’-“”“'””-‘`))…
    ……..)…-………-…(…
    ……../….(o _ o)….\….
    ……..\…..( 0 )……./..
    ……._’-…_’=’_…-‘_..
    …../`;#’#’#.. ..#’#; `\..
    ….\_))……..Y……..((_/..
    ……#………………….#.
    …….’#……………….#’.
    ……/..’#……………#’..\.
    ……_\…\’#……..#’/…/_.
    ….(((___… ‘#’ …(___)))….

  3. Ad: “Levná dovolená —) SLEVA 50% JEN TOHLE LÉTO (–” …
    Dobrý pokus, ale asi vymyšlený od stolu. Nevím přesně, jak je to u Google, ale Seznam texty verzálkami dosti pronásleduje a často převede na malá písmena i 4písmenné zkratky, např. z AIDS udělá Aids.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.