Křišťálově čistá lupa

Soutěž Křišťálová lupa asi není nutné představovat. V několika kategoriích si tam přerozdělí cenu známé anebo zajímavé projekty na základě veřejného hlasování. Většinou je to celkem nuda, na druhou stranu umožňuje vyniknout zajímavým projektům na základě hlasu lidu. Bouhžel tento rok do hlasu lidu zasáhla politika.

Jedním z kandidátů, který se probojoval přes nominaci byl i projekt Necyklopedie. Jedná se wikipedia like projekt, kde je ovšem na jednotlivá hesla pohlíženo s poměrně drsným humorem. Před Necyklopedii není nikdo v bezpečí. Tvůrci si dělají srandu z národů, etnik, sexuální orientace, svátků, osob, zvířat, datumů prostě všeho co se dá použít jako heslo do wikipedie. Jenomže tento recesisticko-satirický projekt byl ze soutěže vyřazen. Důvod? Sdružení Romea.cz si stěžovalo na účast Necyklopedie v anketě Křišťálová lupa. Okamžitě následovalo vyřazení projektu, který bez problémů prošel kolem nominace, kdy je projekt na závadnost testován. Asi ne moc důkladně.

Na zprávu o vyřazení “zatím” reagovalo 123 lidí. Což je snad nejvíc v historii zpráviček na Lupa.cz. Osobně se mi vyřazení, podobně jako desítkám diskutujících, nelíbí. Má pachuť něčeho neférového. K dokonalosti chybí snad už jen zákaz diskuze pod danou zprávičkou.

Naopak autoři Necyklopedie ukázali, že opravdu mají smysl pro satiru, což dokazuje hláška na jejich serveru:
“Protože ne všichni mají smysl pro humor (a redakce serveru lupa.cz se bojí, aby jim nepraskla čočka), byla Necyklopedie vyřazena ze soutěže Křišťálová lupa. Přesto děkujeme všem, co nám poslali svůj hlas, díky vám jsme se zasmáli a utvrdili v našich rasistických postojích. Poděkování patří také zpravodajskému serveru Romea.cz, díky kterému se návštěvnost Necyklopedie v posledních dnech ztrojnásobila.”

Takže hodně štěstí Necyklopedisté. Myslím, že je jasné kdo by byl letošním vítězem 😉


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Hm, tak vyřazovat ve finále, kdy už má být projekt čistý jako miminko v šípkovém čaji…velmi zarážející. Nevrhá to moc dobrý světlo na celou anketu. Co kdyby se teď ozval někdo, koho vyřadili úplně na začátku? No sice mu to těžko pomůže…ale od toho ta kvalifikace snad je…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.