MusicJet další projekt, který nepřináší nic nového

Po spuštění iTunes se u nás rozjíždí čistě český projekt na poslech hudby, už ne s tak českým názvem, Musicjet.cz.

Princip je jednoduchý. Stáhnete si přehrávač do počítače anebo chytrého telefonu (vyžaduje OS) a můžete pomocí streamování poslouchat hudbu. Buď v horší kvalitě s reklamou, anebo v dobré kvalitě za paušál 150 CZK/měsíc. Výběr je z nějakého 1,5 milionu skladeb.

A teď velká otázka v hodnotě proinvestovaných milionů: Dokáže tento koncept fungovat? Pro mě nebude. Ne že by mi vadilo za něco platit 150 korun měsíčně.

Technické zamyšlení
Živím několik “mrtvých” domén, hraju World of Warcraft (cca 375 CZK/měsíc), měsíčně si koupím v průměru 3 levné DVD, jedno DVD za 300 – 400 CZK a občas utrácím za voloviny online. Utratit 150 CZK pro mě není problém, ale proč by jsem to dělal? Co vlastně získám tak unikátního? U pracovního PC mám vytvořené playlisty na Youtube. Poslech hudby přes Youtube je tak jednoduchý. Navíc se tam nachází X různých verzí a já si vyberu přesně tu co se mi líbí. Navíc poslouchám Immediate music, Globus, Audiomachine anebo Two Steps From Hell. Většinou se jedná o písničky z trailerů, popřípadě OST soundtracky z filmů a her. Schválně jestlipak by jsem tam našel třeba Halo: Reach – Extended: Birth of a Spartan, Two Steps From Hell – Freedom Fighters (hudba z traileru Star Trek) anebo Pfeifer Broz. – Glacial Supremacy (trailer HP7#1) . A řeknu vám občas najít tuto specifickou hudbu dá zabrat. Možná kdyby tam bylo nějaké vyhledávání podle ukázky, kterou naharaju třeba mobilem. Prostě když už za to platím chci, aby tam bylo něco navíc. A co teprve sety? Když si jdu zajezdit na bruslích prostě si vyberu od člověka, který se jmenuje DragonstarDT a míchá mixy delší jak 10 minut, set přesně podle mého gusta (příklad Epic Music Mix XV – Game Music III). Vezmu URL a proženu to nějakým online skriptem youtube to mp3. Nahraju do mobilu a vyrážím. Dá mi lepší luxus MusicJet?

Etické zamyšlení
Jsem ochoten celkem bez problému si platit 150 CZK/měsíc i za o něco horší řešení, pokud tím podpořím mého oblíbeného umělce. V ČR jsou lidi co něco umí a dělají hudbu dejme tomu jen pro stovky/tisíce lidí. Když si najdu 2 – 3 takové, jejichž hudba mi pomáhá psát články, tak ať jim MusicJet klidně vyplatí z těch 150 CZK třeba 2/3 tedy tu stovku. Pokud to tak udělá 500 nadšenců jako jsem já, tak se budou moct více věnovat své zálibě a já budu spokojeným. Jenomže podle článku na Lupa.cz MusicJet a iTunes versus Uložto viz. citace:

“Zajímavou informací bylo, že MusicJet se sice nebrání dalším smlouvám, v zásadě ale nemá kapacitu řešit nezávislé kapely, je nastaveno píše na spolupráci s vydavateli. Pokud si tedy od MusicJetu budou slibovat kapely to, že obejdou vydavatele, budou pravděpodobně zklamány. Jelikož vydavatelé stojí u zrodu této služby, není to asi překvapující informace.”

To vypadá, že se tento malý zázrak konat nebude.

Závěr
Konkurentem MusicJet není žádné uloz.to, torrenry ani warez fóra. Jeho konkurentem je bezplatná služba, která tu je už mnoho let. Navíc má větší databázi, je rychlejší, bez větších omezení a s komunitou, která vytvoří na míru úžasné sety. Když k tomu přidáme desítky youtube to mp3 skriptů, tak MusicJet bude muset ještě hodně zabrat. Ideální by bylo vsadit na tu etiku. Sponzorovat svého oblíbeného muzikanta anebo skupinu to už je výzva!


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Two steps from Hell jsou fajn, ta hudba dokáže vždy nakopnout. Jen bych doplnil odkaz na nejznámější a dle mě od nich zatím nejpovedenější a nejprofláklejší: http://www.youtube.com/watch?v=LRLdhFVzqt4 Two steps from Hell: Heart of Courage

    PS: Myslel jsem si, že tak kostrbaté řešení používám jenom já, jsi první o kom vím, že to také tak používá. Dobrý převaděč YB na mp3 je Flv2mp3.com, ovšem také už to není co to bývalo. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.