Nikde se nic neděje

Rád by jsem něco napsal, ale nic zajímavého se nikde pořádně neděje. A to co se děje by byl jen takový bulvár.

Například se teď začínají objevovat zajímavé zmínky o tom, že Facebook vytváří “stínové profily”, to jest něco jako šablony lidí, kteří mají vztahy s lidmi na facebooku, ale nemají tam účet. Prostě když hledáte svého kamaráda na facebooku a on tam není, tak s těmito daty dále FB pracuje. Nejsou to jen hledání ale prakticky jakékoliv funkce. Prostě když se tam ten člověk pak zaregistruje a stínový profil na něj sedne, informace se mu doplní. FB tak má vyplňovat mezery mezi jednotlivými vazbami. Bouhžel je to zatím tak zmatené, že se z toho nedá udělat ani bulvární článek. Berte prosím info s rezervou.

Ok co dál jsem chtěl napsat. Rád bych pokračoval v satirickém laděném seriálu Denny007 vs warez, ale informací je poskrovnu. Psát úvahy anebo blbosti nemá cenu. Pokud se chcete o dennym007 něco dozvědět zkuste článek na lupě Doménový car chce vymazat Uložto. Mám dojem že trhl rekord v počtu komentářů.

Pár dalších nástřelů sice mám, ale zatím to na pořádný kus článku s informační hodnotou nemá. Vypadá to že podzimní únava sejmula i RSS kanály, twitter a další informační zdroje. Pokud znáte nějaké aktivní klidně se podělte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

6 komentářů

  1. Inac podla mojich info priamo od zdroja by tato “vojna” proti upload serverom zacala do konca tohto roka aj bez toho filmu. Btw. ide v tom aj CPU.

  2. Namísto nadpisu dejte přímý odkaz na komentáře, vydá to za několik “satirických” článků. Dosud jsem byl na vážkách, zda se nejedná u Kubíka a Uloz.to jen o mediální zviditelnění jedné nebo obou stran, po přečtení reakcí jsem přesvědčen, že pan Kubík jen na “něčem” fičí víc, než je zdrávo. S tímto jevem jsem se setkal u lidí, kteří si nakradli většinou po revoluci (tím nemám na mysli, že pan Kubík je zloděj) a celý život nemohou pochopit, proč je okolí neuznává a stále považuje za odpad, ikdyž si mohou koupit co chtějí – mimo úcty a respektu. Dalším příznakem je mesiášský komplex…
    Chápu, že je ho možné uznávat, jelikož v této republice toho patrně s doménami nikdo více nedokázal, i když teď to teď vypadá, že zloděj kříčí chyťte zloděje. Já mám problém s tím, že pan Kubík propaguje “Být svině se vyplatí”. To funguje jen tehdy, pokud je slušných lidí více než půlka. Nelze někoho obviňovat, že nedostal výchovu. Ale pokud budou všichni učit své děti, chovej se jako prase, hlavní jsou prachy, vyjebej s lidma nebo to udělají oni s tebou, tak ja to tu bude za dvacet let vypadat. Tohle už je úvaha mimo, avšak problém je, že aby se člověk svině zbavil, tak se jí musí stát také. Teď jsou všude v republice jen proto, že s nimi slušní lidé nechtějí mít nic společného – ani politiku. Obchodovat s nimi sice nemusím, ale někdo přerozdělovat musí. Vyrobit novou stranu na zákazku, když padnou preference už dlouho fungovat nebude. Co potom, kde najít slušné lidi, kteří “to povedou”? Justice je v tom až po uši, akademická obec se tomu taky nevyhnula, umělci by vyzněli jako vtip. Vědecká elita asi nebude nejvhodnější. Republika – formou volených zástupců – nemůže být funkční pro celou společnost, pokud těch sviní bude příliš. Teď už se dá
    krást jen ze zvýšujícího se DPH, protože není odkud jinud brát. Tohle už nepůjde napravit cinkáním klíčema, jiné řešení než násilí neexistuje. Sviní se bude muset stát každý. Jaký další “režim” ještě zbývá vyzkoušet?
    Zlodějská elita, ikdyž to dělá okatě, tak alespoň ochcává lidi “potichu” Občas se objeví nějaký blbec, který to chce dělat veřejně a nahlas jako v tomto případě. A ještě se diví,
    že mu to žere jen několik “příznivců”.
    Co by bylo po zákazu uloz.to? Nový “producentský” web, který by nabízel to samé za peníze? A zisk by šel k tomu “správnému majiteli”?. Tady už ale přerozděluje hodně lidí.
    Nevím jaký má tato “propagace” smysl. Já ale stahuji ze subregu své domény, ikdyž finančně je to”symbolické” množství, nechci se podílet na byznysu někoho takového.
    Ale jak vidím, tak nejsem sám, koho to napadlo. V budoucnu bych rád uvítal článek o tom, jak dopadne anarchistické forum. Předem děkuji

  3. Když máme tu okurkovou sezónu a není o čem psát, tak se trochu rozpovídám… Se stínovými profily na FB nemám vlastní zkušenost. Když jsem se registroval na FB, tak tam ještě nikdo z mých známých nebyl, mým prvním přítelem byla jedna Američanka, se ktrou jsem se tenkrát seznámil na diskotéce a tvrdila, že FB musím mít (a o pár diskoték později mě ze svých přatel zase vykopla 🙂 ). ALE, když se o pár let později, před takovými 2 lety, po dlouhém a těžkém vzdorování, registrovat na FB jeden můj kamarád, tak tam prý jeho profil už byl, včetně města kde bydlí, e-mailu a telefonního čísla, a on si jen nastavil heslo a byl zabydlený. Tenkrát jsem tomu nevěnoval velkou pozornost, říkal jsem si, že jak FB vykrádá informace třeba z Google accountu, když je někdo tak zabedněny a na požádání řekne svoje heslo, tak prostě ty údaje vezme všechy co tam jsou, a zpracuje je. Teď teprve si dávám souvislosti dohromady, a zdá se mi, že je FB ještě větší svinstvo, než jsem si vždycky myslel. Každopádně ty stínové účty jsou stará věc, jak říkám, tak ty dva roky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.