DiamantovyHosting křišťálově čistá pomsta anebo reklama?

Člověk s přezdívkou petr.koutny7 včera po půlnoci začal spamovat velká diskuzní fóra se svým úžasným testem, který má odhalit ten nejlepší z nejlepších hostingů. O celou kauzičku jsem se začal zajímat dneska, když mi někdo poslal odkaz na webtrh vlákno DiamantovyHosting.cz – test.

První testy měli otestovat zdali technická podpora nespí. Na tom by nebylo nic zvláštního. Až na to, že email byl dotaz od “nezákazníka” na technické parametry (dotaz na safe mode). Tudíž s technickou podporou vlastně neměl nic společného. Ale budiž. Jako nejlepší vyšel z prvního a druhého testu provozovatel banan.cz a forpsi.com. Nejhůře pak abzone.cz, czechia.com a pipni.cz.

Na webtrhu se okamžitě objevila palba od zde přítomných zastánců/majitelů hostingů. Wedos okamžitě vytáhl konkrétní čísla, která výsledky testu popřela. hofy (provozovatel Savana) se ohradil proti odpovědi.

V tomtéž vlákně se rozjela debata jestli se jedná o skrytou propagaci jednoho z vyhrávajících anebo jen forma pomsty pro prohrávající.

Záznam z Whois

domain: diamantovyhosting.cz
registrant: FORPSI-INY-S407009
nsset: FORPSI
registrar: REG-INTERNET-CZ
status: paid and in zone
registered: 14.11.2011 12:03:12
expire: 14.11.2012

contact: FORPSI-INY-S407009
name: František Malík
address: Klaricova 5
address: České Budějovice
address: 37001
address: CZ
registrar: REG-INTERNET-CZ
created: 14.11.2011 12:03:07

Doména byla registrována u Forpsi (vzhledem k tomu, že tam mají teď akci na .cz doménu, to není nic překvapivého) na čerstvě vytvořený kontakt. Navíc ačkoliv je Forpsi na druhém místě z “podezřelých” jej rovnou škrtám, protože firma co si platí reklamu na největších servrech a ještě rozjede akci 90 CZK za .cz doménu opravdu nemusí spamovat takto pochybným projektem.

Stránky jsou umístěné na srv18.000webhost.com, což je server freehostingové služby 000webhost.com.

Osoba, na kterou je doména registrována je fiktivní. O tom není pochyb. Na promyšlenou reklamní kampaň to nevypadá, protože je to prostě moc lamerské (lamy prominou), odfláknuté s nedomyšlenou propagací.

Tak co myslíte? Pomsta, anebo trapný pokus o reklamu?


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

8 komentářů

  1. Nedivil bych se, kdyby šlo o akci bananu, je to jejich styl 😀
    Ale čert ví, třeba někdo chce jenom získat odkazy na budoucí affil web a takhle začal. Virál to může být dobrý.

    1. Bíbr z Bali: tak to mě nenapadlo, že to je jen virál na získání zpětných odkazů. Na druhou stranu to ale nemusel manipulovat s výsledky.

  2. uz je tam druhej test a se stejnym vysledkem kraluje forpsi a banan
    nechapu vse je zamereny jen na rychlou odpoved, support je sice dulezitej ale u webhostingu bych hledal i jiny priority
    taky bych si tipnul ze si magistr honi banana

  3. Bude za tim asi forpsi, nebo ne? Chtel bych taky zpochybnit testy, protoze jsem si 100% jisty, ze u abzone je PostgreSQL. Osobne me zajimaji uplne jine vlastnosti hostingu nez jestli na nem bezi MS server.

    1. Forpsi to není, klidně si na to vsadím. Když jsem tomu věnoval čas kvůli psaní tohoto článku tak stopy vedli k banánu. Dokonce i několik nepřímých důkazů, které autor jaksi zapomněl zamaskovat. Navíc, kdekoliv se zmíní slovo banán tak jakýsi “martin.vysicky1” odkáže na ten test, že banán nedopadl tak špatně. Kdyby jsem měl vypsat kurzy tak banán má nejnižší 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.