H1 rozpitvalo českou Facebook scénu

Pitevní zprávu “českého Facebooku” nám přinesla společnost H1 ve svém dokumentu Studie Česko v sociálních sítích 2011. Dozvíme se například, že pacient stále žije.

Tak schválně víte že na Facebooku je více lidí ve věku 14 – 21 let, než jich ve skutečnosti žije v ČR. Takže se nám tu buď přemnožili virtuální pedofilové, anebo většinu lidí postihla virtuální schizofrenie. No vzhledem k tomu, že k průměrné Facebook hře od společnosti Zynga potřebujete minimálně 5 účtů tak pravda bude někde u těch multiidentit.

Facebook studie nám také odpověděla na otázku zdali jsou chytřejší muži nebo ženy. Takže chlapy máme to doma. 55% z nás si uzavřelo svůj profil, zatímco naše drahé polovičky jen 47%. A áno jen méně inteligentní člověk by si nechal otevřený profil pro virtuální stalkery.

Facebook se šíří v ČR i za podpory některých velkých medií, které vyžadují se přes něj přihlašovat, pokud chcete aktivně využívat některé jejich služby. Například diskutovat pod články na aktualne.cz. Naštěstí nám pitevní zpráva pomůže i v tomto. Pokud si musíte založit účet doporučuje použít jedno z následujících příjmení Novák, Svoboda, Novotný, Dvořák anebo Černý. Jsou to totiž nejpoužívanější příjmení, takže váš profil bude vypadat opravdový. Ne že by na tom nějak zvlášť záleželo, protože ať si vyplníte sebeblbější osobní údaje, bude Facebook jen rád, že má dalšího uživatele, kterému může pěkně cílit reklamu.

jestliže se s Vašim falešným profilem rozhodne někdo kamarádit, tak je to jen dobře pro Vás! Ceny za Facebook účty se totiž pohybují na základě počtu přátel. U plného facebook účtu (5000 přátel) je cena 32 až 40 haléřů za přítele. Tedy 1600 až 2000 CZK. Prodávají se většinou distributorům, popřípadě přímo kupcům. Pokud si chcete zahrát na virtuálního pasáka a nemáte ještě kontakty, zkuste fórum WebFair.cz, kde je i speciální sekce černý trh.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

  1. Co si pamatuju, tak FB dřív docela banoval. Nevím jestli to bylo jenom kvůli fake identitám nebo v tom byly i další prohřešky. Nicméně jakkoliv multi-identity FB pomáhají honit statistiky, začíná být docela otravný, když se mi každých čtrnáct dní objeví žádost o přátelství od zjevně falešného profilu.

    Narážím na ty % uzavřených profilů. Věřím, že spousta lidí má v přátelích někoho, koho nezná, takže pravda bude někde jinde.

    A další věc jsou aplikace… http://www.takethislollipop.com/ 🙂

    Mj. tu studii jsem úplně minul, takže díky za upozornění, protože se mi vážně hodí.

  2. Ja se aktuálne divím takle je závislé na cizím webu facebook sice jim to přinese větší návštěvnost od sdílení ale obsah patrí Facebooku ne altualne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.