Poslední služba na seznam.cz byla s velkou slávou spuštěna

Ačkoliv byla poslední služba na seznam.cz odtajněna začátkem září. Stále mnoho lidí věřilo, že se jedná o virální marketing a ve skutečnosti se chystá slevomat na kremační služby anebo eshop s prodejem kyanidových tablet. Nestalo se tak.

Na rakouské adrese Jarmara.at se tak rozběhla monstrózní flashová prezentace, kterou si mohou vychutnat všichni. Tedy až na uživatele mobilních zařízení, které mají s flash problém.

Následně se rozezní hlas pana Svěráka, který vás bude informovat o fungování šuplíků. Poté můžete zmateně jezdit mezi šuplíkama a klikat na ně. Pokud vás to nebaví můžete zkusit vyhledáváci funkci pomocí ikonky lupy zavěšené na provázku. Ačkoliv jsem do vyhledávacího pole zadal tři nejhledanější slova, tedy sex, porno a MP3 nic se neobjevilo. Ale tohle tam asi nikdo hledat nebude.

Co se týká seznamu, doufám, že to marketingové oddělení myslelo jako vtip a prohlášení “Poslední chybějící služba” byl jen levný trik jak si nahnat pozornost. Česká Republika je jednou z mála zemí na světě, která má jiný dominantní vyhledávač než Google. Seznam je tak dostatečně silný, aby mohl spustit nějakou pořádnou službu, která se nejen u nás prosadí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. Tento příspěvek bude Drago trošku delší. Mám s touto službou trošku problém. První: Proč sakra .at doména? Bral bych nějakej domain hack – třeba jarmar.is nebo něco podobného. Nechápu proč rakouská doména.
    Problém druhý: Co tím chce básník říci? Ano IL udělal nějakou svou první stránku o JC…to chápu ale takový humbuk kvůli službě, která vlastně jen těží z toho, že je seznamu? Proč neudělat třeba tykjavocz.co? Ono by to byl stejný, seznam je prostě seznam…
    Problém třetí: V šuplíkách bude reklama? Jednak to absolutně nefachá (to už píše Drago) a jednak to dost zatěžuje počítač…tak nevím. Na svém pracovním osmijádrovém počítačí v práci , co stál kolem 100k loni s grafikou pár giga to udělalo celkem průvan ve větrákách…a stejně sem se nikam nedoklikal…Jasně, dětské nemoci…ale avizované spuštění později plus seznam krytí bych čekal profíky, ne amatéry.
    Poslední problém: Co takhle radě indexovat weby v čase menším, než je pozdě? Ano, včera jsem byl spravovat počítč, kterej nejel 14 dní – majitel tam nenašel kam napsat hledání, že tam měl seznam, a je tam nějaký google…Tak jsem mu tam nahodil homepage seznamu, ale řekl jsem mu že možná google je lepší.
    Prostě seznam má tu dominantu (zatím) ale dle mého s almarou to nevytrhne…dobrej nápad třeba na subdoméně…ale takhle ne.

  2. To Robert: Díky za vysvětlení, to jsem fakt nevěděl…No rozepsal jsem se trošku více…přiznávám…ok…je to jasné. Velký Seznam, který si mohl udělat doménu kdekoliv chtěl, si vybral .at, protože jsou to jeho kořeny…Beru to, ale já to nikde nečetl, neviděl, neslyšel. Jsem BFU 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.