Zatlačili Anonymous Sony do kouta?

Boj za svobodný internet zřejmě přešel od diskuze k akci. Sony a Nintendo zastavily svou podporu novému zákonu SOPA (Stop Online Piracy Act), který je podle mnoha odborníků základním kamenem k cenzuře internetu nejen v USA, ale i na celém světě.

“Anonymous je uskupení nezávyslích hnutí, kteří tvoří legii (Anonymous) bez hiearchie. Její členové (Anon) jsou využívají internetu k prosazování svobod a práv. Spoujují se za účelem akcí, které mají za úkol upozornit na nějaký společenský problém. V skratce by se dalo říct, že nám chtějí otevřít oči. Nejedná se jen o hackery. Někteří z nich například tvoří varovná videa, nabádá k protestním akcím anebo jinou formou demonstrují. Slávu si však vydobili masovími hackerskými a DoS útoky.”

Společně s ukončením podpory SOPA se objevila i zpráva, že společnost SONY podlehla nátlaku Anonymous. Sony má už s Anonymous zkušenosti. Minulý rok byla jejich sít PlayStation Network napadena a na dlouhou dobu vyřazena. Dodnes se neví jestli za tím opravdu stály Anonymous, anebo se jimi jen někdo kryl. V každém případě nedávný útok nebyl tak rozsáhlý. Přihlásil se k němu @s3rver_exe v rámci akce #OpSony. Společnost Sony se k tomuto útoku zatím nevyjádřila.

Hello, SONY.
We are Anonymous.

It has come to the attention of the Anonymous activist community that you have chosen to stand by the Stop Online Piracy Act. This act will halt online businesses and restrict access to many sites for many users. Supporting SOPA is like trying to throw an entire company from off a bridge. Your support to the act is a signed death warrant to SONY Company and Associates. Therefore, yet again, we have decided to destroy your network. We will dismantle your phantom from the internet. Prepare to be extinguished. Justice will be swift, and it will be for the people, whether some like it or not. Sony, you have been warned.

To those doubting our powers. We’ve infiltrated the servers of Bank of America, The United States Department of Defense, The United Nations, and Lockheed Martin. In one day.

For their approval to SOPA, we have also declared that our fury be brought upon the following persons. Justin Bieber. Lady Gaga. Kim Kardashian. and Taylor Swift.

Operation Blackout, engaged.
Operation Mayhem, engaged.
Operation LulzXmas, engaged.

We are Anonymous.
We are Legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Supporters of SOPA, you should’ve expected us.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

  1. Mazec, sice trochu drby článek, ale dobrý..
    Ad cenzura: špatné.
    ad pirátství: Taky špatné.. chce to nějaký kompromis.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.