Kim Dotcom poskytl rozhovor pro 3 NEWS – 3. část

Třetí a poslední část rozhovoru reportéra Johna Cambella s Kimem Dotcomem pro televizi 3 NEWS. Jedná se o exkluzivní rozhovor po propuštení majitele Megaupload z vězení.


JC: Obžaloba FBI, jejich trestní oznámení, které je velmi velký dokument psaný velmi emotivním jazykem, což jsem nikdy předtím neviděl…

KD: Je to tisková zpráva. Obvinění o 72 stránkách, které je zákeřně navrženo (v org. maliciously designed) aby v podstatě přimělo soudce a Velkou porotu v USA souhlasit s tímto druhem jednání, což doposud bylo neslýchané. Podívejte se na to s pohledu profesionálních právních stanovisek kohokoliv, kdo to viděl. Není to nic jiného než tisková zpráva plná věcí vytržených z kontextu, navržená tak aby jsem vypadal tak zle jak to jen jde.

JC: A jsi tak zlý jak to jen jde Kime? Jsi velmi nemravný muž, který vydělává hodně peněz pro sebe, na úkor tvůrců obsahu, kteří riskují, dělají svou práci, vytváří věci, jen pro tebe, aby jsi umožnil lidem směňovat jejich věci a stal se bohatým?

KD: To naprosto nedává smysl. Jsem inovátorem, já vytvořil software, já vytvořil řešení, já vytvořil internetovou stránku, která je tak oblíbená a kterou lidé chtějí používat a používali ze spousty legitimních důvodů a je naprosto bizarní jak mě postavily na vrchol a ukazují na mě jako na super piráta planety. Je to šílené. Není to ničím podložené. (v orig. There is no merit to this.)

JC: Myslíš že by jsi byl v této pozici, pokud by jsi neřidl kolem s … řekněme doktor Zloun, řídící tvůj Mercedes v Tajném závodě napříč Evropu, chovat se jako že ti vše patří (v orig. behaving in a larger than life way). Prostě upozorňoval na sebe, takovým odlišným způsobem na rozdíl od člověka, který provozuje Google, který se obléká jako se oblékám já a nedává video sebe sama na YouTube chovajícího se jako blázen. Je toto, proč jsi takovým lehkým cílem, co myslíš?

KD: Dobrá, nejdřív mě nech to vysvětlit. Tato videa a tyto věci, které jsi viděl online nejsou publikovány mnou. Tyto videa jsou starší deseti let a já jsem chlap co má rád zábavu, ok? Užívám si svého života, mám v sobě velké dítě a nevidím důvod, proč by jsem měl nosit sako a povyšovat se. Víš, když jsem vydělal peníze, užíval si života, splnil si své sny, není na tom nic špatného. A tyto klipy jsou z doby dávno předtím, než jsem měl ženu, rodinu a dědi, víš mé priority se změnily. Jsem teď táta od rodiny, už nedělám takové ty věci – dětinské věci. V té době to byla zábava a nelituji toho, ale dneska už to nejsem já. Jsem jiný člověk. Jen chci mít zajištěnou budoucnost pro moje dědi, dopřát mé rodině hezký domov a to je také důvod proč jsem se přestěhoval na Nový Zéland a byli jsme opravdu překvapení co se tu stalo.

JC: To je ten důvod proč jsi zde? Přišel jsi na Nový Zéland aby jsi sám sebe přetvořil a stal se otcem od rodiny anebo jdi přišel na Nový Zéland, aby jsi se dostal od všech těch věcí, FBI. Proč jsi tady?

KD: Ne, jsem tady kvůli mé rodině. Mám malé děti, žili jsme v Honk Kongu. Honk Kong je panelová džungle. Není tam žádná přirozená tráva, nejsou tam stromy, žádné grilování, víš dokonce žádní poletující ptáci. Chtěl jsem dopřát mé rodině prostředí, štěstí, přírody, pohody a tohle je důvod proč jsme přišli na Nový Zéland. Nemáš žádnou jadernou zbraň, nejsi na seznamu žádné jaderné velmoci, je to úžasné. Nový Zéland je nádherná země, jezdili jsme se sem na prázdniny, zamilovali se a rozhodli jsme se sem přestěhovat kvůli našim dětem, aby jsme jim mohli dopřát skvělou budoucnost.

JC: A jaká je budoucnost teď, Kime?

KD: Víš, já hodlám … já jsem bojovník a já hodlám bojovat za tuto věc. Cítím jistotu. Já půjdu za vítězstvím, protože na konci dne, já vím, moje rodina ví, každý kolem mě ví, že nejsem kriminální a neudělal jsem nic špatného. Takže s tím budu bojovat. To je vše co můžu dělat.


Kim Dotcom poskytl rozhovor pro 3 NEWS – 1. část
Kim Dotcom poskytl rozhovor pro 3 NEWS – 2. část
Kim Dotcom poskytl rozhovor pro 3 NEWS – 3. část

Tak to je vše pravidelní i příležitostní čtenáři. Pokud se objeví zase něco nového určitě dám vědět, popřípadě mi to napište do komentářů. Okamžitě mi info příjde na email.

Originál v angličtině: http://www.3news.co.nz/Kim-Dotcoms-first-TV-interview-Im-no-piracy-king/tabid/817/articleID/244830/Default.aspx


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Mluvit umí sice hezky a snaží se působit upřímně, nicméně mě nepřesvědčí že jeho peníze jsou křištálově čisté tak jako jsem nebyl přesvědčen o tom samém od Standy. Kim je chytrej chlap a určitě věděl co děla a jaké mu hrozí nebezpečí. O to smutnější to je, když nyní má rodinu a dělal to dál…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.