Derp & Herp: Milionové Impérium

Dnešní běhání na sluníčku mě donutilo se trochu zamyslet. Když jsem k tomu přidal trochu (víc) vodky s kolou vznikl nový komiks ve kterém Derp a Herp probírají v duchu Fur TV tento nový internetový fenomén. Alespoň fenoménem je na úrovni affiliate marketingu (nebojím se to tak pojmenovat, protože s mnoha finančně úspěšnýma affilákama jsem to probíral). Dopředu se omlouvám pokud vám dnešní komiks nebude po chutí a vaše komentáře smažu. Ostatně na rozdíl od mého blogu 404m.com, který je naprosto politicky korektní se zde vyjádřím naprosto nekorektně. No přinejhorším to po vzoru (nejen) hostingových společností svedu na brigádníka, který bude po zásluze ztrestán 😉

Milionové Impérium v praxi

Sice jsem už o tom psal na mém politicky korektním blogu 404m.com, ale jeden můj kamarád, jehož názor si vážím natolik, že jsem si shlédl celé třetí video Davida Kirše, se se mnou včera pustil na téma celého Milionového Impéria do debaty při opékání špekáčků. On na Davidovi obdivuje jeho charizma a pozitivní zápal pro věc. Řekl mi, že je mu jedno co prodává, ale že ho to baví. Poslední dobou se příliš často setkává se syndromem jakéhosi “vnitřního vyhoření”, které proměňuje lidi v chodící mrtvoly. Měl na mysli své zaměstnance, kteří jsou ve věku 25 – 35 let. Kurník teď mi přišlo líto že jsem nezaznamenal debatu Savana vs Banán na webtrhu. Hofy se tam pochlubil ve fotokonfrontanci svými třemi nejúspěšnějšími projekty a totálně tam doslova PRkově dehonestoval oponenta. Ať to zkrátím. Mému kamarádovi videa MI pomohla z toho motivačního hlediska. Chce část té motivace přenést na své zaměstnance. Probíral se mnou možnosti jak pomoct jeho zaměstnancům. Přiznám se, že tohle téma je mi tak trochu cizí. Já jsem takový ten “sledovatel” či “archivář”. Mám rád nadhled či lépe řečeno neutrální pohled. Většina mých článků jsou spíše podklady pro další studium sesbírané anebo postavené na analytických datech co mi poskytnou jiní. Možná tomu nebudete věřit, ale dokonce se na můj blog 404m.com odkazuje ve vysokoškolských pracích, což je snad největší pocta, kterou mi kdo složil 🙂

Když však dojde na předávání zkušeností anebo motivaci tak jsem slušně řečeno v ******. Od doby co dělám blog, anebo jsem moderoval WT jsem pomáhal spoustě lidem. Právě tady jsem získal naprostý odpor k slovíčku startup. Hodně kluků v naději, že jejich projekt se stane nadnárodně úspěšný přišlo o peníze, dokonce tam bylo i pár co přestalo studovat. Jenomže vysvětlujte mladým klukům, že ten jejich super imba projekt prostě nemůže prorazit, protože je to naprostá kravina. Všude kolem je to motivace od těch pár úspěšných. Jenomže to je jak moje PvP (playe vs player) kariéra v Ruenscape (MMORPG). Založil jsem si postavu speciálně trénovanou na boj s jinými hráči, které jsem lovil v zóně wilderness (dnes už to nejde). Z cca 100 pokusů jsem tak 85x prohrál. Ale z těch 15 jsem nahrál super video, přidal hudbu od Nightwish (ještě když s nimi byla Tarja). Pěkně to sestřihal a voala úžasné PvP video, které obdivovalo velké množství lidí (v té době se vida stahovala, nepoužíval se youtube). Všichni říkali jak jsem dobrej, jenomže já nebyl. Jen to bylo pár úspěšných pokusů dobře sestříhaných. Podobný je startup. Velké ovace, když se to jednomu povede. O stovkách doslova projetých se mlčí.

Prostě jsem si za ty roky vypěstoval spíše skill lidi vést k opatrnosti, prozíravosti a tlumení vášně. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Co já vím, třeba jsem promlouváním do duše zabil spoustu úspěšných startupů, ale radši to, než když někdo skončí v dluhové pasti.

Motivační videa jsou super, jenomže tady máme spoustu kluků, kteří jsou schopní chytnout se na kdejakou blbost. Ve školách nemám ani tak základní předmět jako finanční gramotnost, který by dal všem lidem daleko víc než třeba geometrie. Většině lidí v ČR by daleko více pomohlo jak si vybrat vhodnou hypotéku něž jaký uhel stranu musí mít rovnostranný trojúhelník. Schválně by mě zajímalo kolik lidí, co si hodlají založit rodinu a shánějí pro ní byt, musí řešit geometrii.

No nechci nikomu kazit nedělní odpoledne nudným monologem (bylo by to na dlouho). Už jsem zašel moc daleko za hranici. Každá z nás potřebuje motivaci. A pokud jí nemáte tak se zkuste po nějaké podívat, opravdu to stojí za to. Držte se, užívejte si a prostě have fun ať máte na co vzpomínat 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. S touto vetou sa plne stotoznujem.

    Ve školách nemám ani tak základní předmět jako finanční gramotnost, který by dal všem lidem daleko víc než třeba geometrie.

  2. Moc pěkný komiks – dcery mi koukaly přes rameno a svorně konstatovaly, že všichni mají řečí plno a když přijde na věc, je to k zaplakání. Nevím, co přesně tím myslely, ale opravdu se shodnou málokdy, tak to beru pozitivně.
    Pokusila jsem se podle tvého vzoru z jiného článku na 400čtverce zajít v pět ráno na autobusovou zastávku, abych nabrala motivaci k další práci pro své MI. Autobus projel bez zastavení, protože na zastávce nikdo nebyl. Všichni jsou nezaměstnaní a spokojeně pobírají sociální dávky. Vstávají ještě později, než já, přestože já nemusím.
    Plyne mi z toho, že žádný příklad nejde využít univerzálně. Z tohoto článku si beru hlavně to, že musím koupit kolu. Je to divné, co? Většinou dojde dřív vodka.

  3. Nooo. Když to tak vezmu, Milionové Impérium je vpodstatě placená motivace k čemukoli – tim pádem to chytne kohokoli. Líbí se mi ten nápad, ale bojím se toho, že bude web zaplaven weby, které prodávají zabalené nic za pěknou sumu. Za chvíli se videa i praktiky milionového impéria objeví na uložtu a bude po srandě 🙂 Moje milionové impérium je web o telefonu Samsung Galaxy S3, přez který se lehko získají lidi na další projekty. Davida Kyrše k tomu nepotřebuji, ale jeho 2 videa jsem viděl 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.