Ten Angel hosting ne a ne umřít

Nad Angel Hostignem se stahují mračna už nějak moc dlouho, člověk by podle počtu založených vláken na webtrhu soudil, že už je na druhé straně řeky Styx. Jenomže on stále ne a ne umřít. Tak kdo vlastně zakládá ty vlákna?

Chvilku jsem si opravdu myslel, že to dělá nějaká konkurence. Přeci jen Webtrh je velice důležité místo, kde stačí jeden dobře umístěný, načasovaný a zformovaný příspěvek a hned máte několik zákazníku. Alespoň tak to tvrdí jeden nejmenovaný provozovatel webhostingu. Bohužel jak to je s vlákny na Webtrhu už nezjistím. Mít tak ještě moderátorské pravomoce kouknout se … ale to je jedno. To by jsem o tom zase nemohl tady psát 🙂

Když se objeví téma o klinické smrti Angel Hostingu ve většině případů se jako první objeví Savana, pak údajný následovník AH Netio (pod přezdívkou Raziel-CZ) a občas i HexaGeek. Tak lze je chápat. Například na AdWords stojí klíčové spojení Angel Hosting prý až 2,27 USD. Na Webtrhu je diskuze zdarma. Navíc všeobecně se o problémech ví, pokud tedy nějaké jsou.

Všechny zákulisní informace prezentované z nedůvěryhodných zdrojů jasně ukazují, že je potřeba se rychle přesunout jinam. Jenomže nedůvěryhodné zákulisní informace se objevují jen na Webtrhu. Všichni nezasvěcení dostanou maximálně jednou za čas zprávu o plánované odstávce, anebo jak to bylo dneska výpadek DNS (ten jsem ani nezaznamenal nepoužívám jejich DNS). Člověk by měl až dojem, že se nic neděje, tedy pokud se opravdu něco děje. Já jako zákazník jsem s AH poměrně spokojený. Občasné problémy buď nepostřehnu, anebo nejsem schopen odhadnout nakolik jsou problémem webhostingu a nakolik mých projektů. Třeba můj bobtnající blog 404m.com s více jak 1700 příspěvky a skoro 14 tisíc komentáři, už na nějaké to načítání pár vteřin má nárok, anebo ne? Nevím jsem jen BFU 🙂

Ale vraťme se k prezentaci výše zmíněných firem, ať se něčemu můžeme přiučit.

Savana se často stává útočištěm lidí, co z AH odešli. Podle příspěvků dokonce pomohou s přesunem. Dokonce mají i speciální akci na pár měsíců zdarma (screenshot). Lidé z AH jsou zvyklí na VPS (virtuální privátní server). Ve skutečnosti nechtějí nějaký vlastní server. Stačí jim multihosting, kde si budou moct navíc nakonfigurovat php.ini. Hlavně to musí být jednoduché. Nabídka Savany je tak zřejmě AH i nejbližší. Hofy (pod touto přezdívkou vystupuje na Webtrhu provozovatel a 100% majitel Savany) je na Webtrhu poměrně známá osoba, který poradí a vystupuje spíše jako člen komunity. Jeho kamarádský přístup by jsem hodnotil jako nabídnutí ruky lidem co mají problém. Ovšem tuto představu tak trochu hatí právě nabízená promo akce. Ta totiž spíše zavání ofenzivním marketingem.

Netio by měli být údajně bývalí zaměstnanci AH, kteří jsou “pokračovateli” (screenshot) tohoto dříve velice vychvalovaného webhostingu. Zdají se tak být ideální volbou. Mám z toho tak trochu rozporuplné pocity. Na jednu stranu to bude určitě přesně to co potřebuju, na druhou stranu “pokračovatelé”? Cítím z toho jakoby pomstu. Snahu přetáhnout klienty. Mohu takovým lidem vůbec věřit?

Reakce HexaGeek je spíše sporadická. Objeví se poptávka po hostingu, dají svou nabídku. Jako poměrně nový hráč na trhu hledají aktivně klienty kde se dá. V jejich komentářích na téma AH jsem nenašel žádné emoce, ani specifických přístup, který by stál za komentování.

Jako poslední určitě stojí za to zmínit reakci Wedos. Objevila se 21.8.2012 ve vlákně Exodus z Angel-Hosting.cz. Nejednalo se o žádnou obchodní nabídku. Jen o reakci na prohlášení Netio:

“Tady je opravdu potřeba rozlišovat mezi cenou a kvalitou. Když se chytíte na cenu, pak situace vypadá podobně všude. Majitel dříve nebo později pod počtem zákazníků nezvládá potíže řešit a vzhledem k nedostatku finančních prostředků ani nemůže. …”

Wedos reagoval:

Nechtěli jsme do tohohle vlákna přispívat a už vůbec ne s nabídkami nějakých speciálních akcí. Myslíme si, že tohle se nedělá…

Musíme však reagovat na trošku odvážné tvrzení v tom, že to takhle vypadá všude… Už se to tady probíralo mnohokrát. Cena nic nevypovídá o kvalitě služeb. Nízká cena neznamená automaticky nízkou kvalitu a naopak vysoká cena automaticky neznamená vysokou kvalitu.
Jsou drahé firmy a poskytují špatné služby a jsou levné firmy a poskytují kvalitní služby. Jsou drahé firmy, které nikdy nezvládnou svůj růst a jsou levné firmy, které svůj růst zvládají.
Cena služby nic nevypovídá o zkušenostech, zázemí, vybavení, týmu, podpoře a kvalitě…

Zaujalo mě, že Wedos do témat ohledně AH nepřispívá z etických důvodů. Původně jsem si spíše myslel, že to nedělají, protože zákazníci AH nejsou jejich ideální cílová skupina. Jak už jsem zmínil jako zákazník AH nehledám vlastní server, ale jen multihosting s kvalitním ovládacím panelem, kde si můžu donastavovat určité maličkosti pro mé aplikace. Že půjde o etický důvod mě opravdu nenapadlo. Přitom Wedos se jeví jako jeden z nejagresivnějších. Jeho doslova dumpingové ceny a neustálé komentování čehokoliv jsou všudypřítomné. Tohle mě zaskočilo.

Takže na závěr tohoto dlouhé článku na téma PR mě zajímá už jen váš názor. Jak na vás výše zmíněné hostingové společnosti působí, v rámci své aktivity v tématech o “umírajícím” AH. A co samotný AH opravdu umírá, anebo to je jen ukázka jak dokáže fungovat negativní PR?

12 komentářů

  1. Na Angel hostingu som rok a pol a ešte som nezaznamenal problém. Mám tam niekoľko webov a až na niekoľko krátkych nočných výpadkov som na 100% spokojný. Mám skúsenosti s väčšinou českých a slovenských hostingov a s AH som zatiaľ najspokojnejší.
    Webtrh nesledujem,ale zachytil som niekoľko blogpostov a podobnú tému. Problémy v nich spomínané som nikdy nezaznamenal, je ale možné, že mám jednoducho len šťastie 🙂

  2. Já s AH změny pocítil. Technická podpora už není to, co bývávalo. Asi půl roku nefunguje systém na zálohování. Poslední dobou také cítím zpomalení webu. A proč furt zůstávám? Jsem líný přecházet. A hlavně nevím kam.

  3. 1) pokud se objevi moznost ziskat noveho zakaznika tak reagujeme.
    2) v pripade AH to ale nijak razatne netlacime, protoze je trosku nefer do nekoho strilet “vas provider stoji za prd podivejte se jak se mu to hrouti”
    ano dame nabidku. A zakaznici i prichazeji. V poslednich 2 mesicich se to docela zvedlo. Presuny bez problemu zajistime, napriklad ted se realizuje jeden se 120weby na VPS.. Ale je to uplne stejne jako u jinych konkurencnich provideru..
    3) samotny AH se k vecem nijak nevyjadruje, takze neni co komentovat a resit.
    4) problemy ma kazdy a nikomu se to nevyhyba..
    5) VPS jsou pro nas stale zajimave a z managed verzi mame zajimave penize ale hodne na vzestupu mame dedicated a vetsi migrace.

  4. Neměl jsem a angel-hostingem problém, ale poslední měsíce je to totálně na h****. Momentálně mi už 2 dny nejedou weby na jednom VPS, podpora nereaguje a pořád jsou nějaký problémy.. už mi došla trpělivost.. stěhuji se už jinam..

  5. Na AH máme několik desítek (cca 50) webů a jsme spokojeni. Letos jsem zaznamenala pouze jeden výpadek, který sice trval déle (několik hodin) než bylo předem avizováno – zaručeně to ale není důvod k odchodu.

    Dle mého názoru veškeré v článku uveřejněné diskuze vznikli aby odlákali klienty jinam a položili tento skvělý webhosting. Pokud jste alespoň trochu spokojeni s AH – prosím neodcházejte!.

    Nerad bych odcházela jinam (a k hyenám co chtějí vydělat na neštěstí druhých, už vůbec ne) ale když vás většina odejde, tak to AH může opravdu položit.

    Nebuďte součástí tohoto “fantazmagorického spiknutí!”.

  6. Článek zajímavý, asi bych na něj bez poukázání klienta nenarazil, nicméně Google je Google. Někdy se trošku divím, že se na místo faktů píší spekulace a dotyčná osoba se nejprve nepokusí o tom něco zjistit. Kolikrát stačí jen zvednou telefon…

  7. Reaguji trochu opožděně, ale u AH máme také cca 10 webů a zatím nebyl žádný problém. Asi není dobré brát vážně pomluvy od konkurence. K AH jsem přecházel ze Savany, která byla celkem hrozná, pomalá, pomalá podpora a někdy jejich reakce byly skoro až arogantní (ano jsem laik v oblasti serverů, ale já jsem platil je, ne oni mne).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.