Akční ceny .com domén na SubReg

Poměrně často se setkávám s akcí na .eu domény, občas některý z registrátorů spustí akci na .cz domény, ovšem akce na .com je u nás poměrně vzácností. Pokud máte účet u Subreg až do konce září si můžete registrovat .com domény za cenu maximálně 5,45 USD (v současnosti 107,47 CZK). Záleží kolik jste u Subregu už protočili peněz. Vaši aktuální cenu zjistíte na adrese https://subreg.cz/cz/fakturace/cenik/ (samozřejmě musíte být nalogováni).

To ale není vše. Na Facebooku se objevil kód COMFB1209, který má údajně srazit cenu .com domény až na 4,5 USD (cca 90 CZK). Je omezený na 1000 použití. Při použití kupónu musíte platit kartou, anebo mít přednabitý kredit. Jak je mezinárodním zvykem, akce platí pouze pro nově registrované domény.

Něco ze zákulisí

Když už se jedná o tak výjimečnou akci napadlo mě zeptat se Honzy Horáka na více detailů a případně se dozvědět něco ze zákulisí. Poprosil jsem jej tak o vyjádření k celé této propagační kampani. Zajímalo mě hlavně jestli se jedná o nějaké dumpingové ceny, anebo v čem je háček takto nízkých cen.

“Na lepší cenu se za normálního stavu nedostaneš, nicméně pravidelně během roku, nebo na cely rok Verisign vydává takzvaný Marketingové programy. My se momentálně účastníme programu pro rok 2012, kde jsme si vybrali 2x 3 měsíční období + 1x jednoměsícní období kdy se počítá akce – taky je to letos už druhá veřejná akce. Akční cenu v tenhle okamžik absolutně nevím, a je to pro registrátora určitý “risk”. Sleva je v takové tabulce a ta se odvíjí od nárůstu počtu registrací za zvolené období vs. stejné období za minulý rok (to je řádek) a renewal-rate, tj % prodloužených domén v tom daném období (což je sloupec). Takže když zaregistruješ třebas o 1000 víc domén než loni, a prodloužíš vice než 75% domén v daném období, obdržíš xxx $ slevu na registraci té nové v tom daném období. Z toho ti pak vyleze výsledná sleva na jednu doménu, která se vynásobí tím počtem.

Důvodem slevové akce je nejen využití tohoto marketingového programu, a tím využití konkurenční výhody na českém trhu, kde nikdo není přímo akreditovaný, ale zároveň samozřejmě i větší propagace při těchto akcích, která pak přivede klienty na další služby co poskytujeme”

Závěr

Jen pro zajímavost běžná nákupní cena registrátora (včetně ICANN poplatku) pro .com doménu je 8,03 USD a u .net 6,04 USD. Takže co si budeme namlouvat levněji to už neseženete. Pokud tedy jste plátce DPH. Neplátci to budou mít stále o těch 20% u nás dražší …

… pokud nevyužijí jeden z následujících kódů, které čtenářům cn130.com jako dárek věnoval Subreg 🙂

CN130COM – 4.50 USD za prvni rok registrace max 1000 použití.
CN130NET – 4.20 USD za prvni rok registrace max 1000 použití.

I pokud přidáte 20% DPH tak na zahraničním trhu momentálně nenajdete lepší nabídku*. Kupóny platí do konce září.

A co s registrovanou doménou? Můžete jí zkusit zaparkovat na Subreg parkingu, který teď údajně spolupracuje se společnostmi, kam se běžně dostanete jen s velkým anebo kvalitním portfóliem. Subreg mimochodem poskytuje zdarma whois ochranu, pokud by někdo chtěl zkusit zahrát si na zlého domainera co vydělává na typosquatingu 😉


* Abych nekecal u GoDaddy existuje prakticky pro každé čtvrtletí (občas svátek) kupón na 1 doménu/osoba za 1,17 USD.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. Dajú sa ešte zľavové kódy:
    CN130COM – 4.50 USD za prvni rok registrace max 1000 použití.
    CN130NET – 4.20 USD za prvni rok registrace max 1000 použití.

    využiť ? Či už expirovali ?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.