Wedos apeluje na fanoušky – schází jim 300 .cz domén na 6. místo

Dneska jsem na Twitter zahlédl výzvu společnosti Wedos, aby jejich fanoušci posunuli počet .cz domén pod jejich správou na 63081, čímž by dostali Wedos na 6.té místo v žebříčků registrátorů.


K čemu domény za nákupku?

Wedos z domén pokud vím nic nemá. Prodává je za nákupku. Jediné co je to stojí jsou náklady na správu. Zákazníci si většinou k nových doménám hosting nekupují. Kdo používá Wedos už hosting má. Nejsou společností na prodej domén, jsou webhostingem.

Wedos jako společnost rádi překonávají nějaké mety. Pořád všude píšou kolik domén odkazuje na jejich hosting, že jsou nejrychleji rostoucím registrátorem atd. Podle mě je tohle ten důvod. Hecují své zákazníky a snaží se vytvářet image podobný jako má GoDaddy. Alespoň mi to tak připadá.

Kdo je TOP 10 registrátorů?

Když už jsem si ověřoval jestli náhodou nekecají, rozhodl jsem se tak trochu kouknout na TOP 10 českých registrátorů.

INTERNET CZ, a.s. 208431 .cz domén, spíše budete znát pod názvem Forpsi. Důvodem, proč jsou jedničkou je dlouhodobý prodej .cz domén pod nákupní cenou. Od 14.11.2011 si jí zde můžete koupit za 90 CZK bez DPH.
ACTIVE 24, s.r.o. 141471 .cz domén. Má nejvyšší hodnocení v rámci certifikace CZ NIC 92,15189873. Jak může být společnost, která prodává .cz doménu za 179 CZK a prodlužuje za 239 CZK na druhém místě? Nevím, asi to bude tou certifikací. Anebo spíše masivní reklamou, která tohoto dinosaura drží při životě.
IGNUM, s.r.o. 118000 .cz domén. O této společnosti nemám žádný extra záznam. Dokonce nemá ani placeholder na cn130 profilu. Budu to muset doupravit.
Gransy s.r.o. 86453 .cz domén. Asi jí znáte pod názvem SubReg. Díky prosazování moderních technologii a postupů si získala velkou oblibu. Spousta lidí má zde svou .cz doménu pěkně schovanou v administraci.
ZONER software, a. s. 79167 .cz domén. Regzone, Czechia to jsou pobočky, kde si registrujete domény u této společnosti. Další ze starých dinosaurů, který boduje zvláště díky moderním službám jako inpage.cz.
GENERAL REGISTRY, s.r.o. 63081 .cz domén. Před příchodem SubReg nabízela společnost po podpisu smlouvy dostat se k nástrojům registrátora. Pamatuju si jak jsem po 14:20 přes jejich API chytal domény 🙂
WEDOS Internet, a.s. 62752 .cz domén. Nejrychleji rostoucí webhosting v ČR. Takový webhostingový supermarket. Snad nezakopnou.
Media4Web s.r.o. 51839 .cz domén. Nevím proč mají tolik. Registrace .cz domény u nich stojí 450 CZK.
Web4U s.r.o. 37794 .cz domén.
TELE3 s.r.o. 19162 .cz domén.

Závěr

Na Facebookové stránce Wedos byl zmíněn slevový kód FB78ZARI12 (10%) v souvislosti s dotazem na cenu domén. Pokud budete někdo zkoušet registrovat doménu můžete zkusit. Nejlevnější .cz doménu mají u Forpsi, ovšem registrace i při platbě kartou chvilku trvá, takže s tím počítejte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

6 komentářů

  1. Nějak jsem línej hledat…u forpsi je to jen na prodloužení anebo první registrace? Respektive, když nechci každej rok poletovat a měni správce domény, kde je nejlepší být? U které společnosti?

    1. petr: měla by to být jen registrace. Já mám domény u subregu a přiznám se, že těch 20 korun navíc jsem zatím neřešil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.