Zajímavosti z české webhostingové scény IV.

Poslední update co se děje na české webhostingové scéně je starý měsíc, takže nastal čas si připomenout co pro nás v tomto vysoce konkurenčním prostředí jednotlivé firmy připravily.

Active 24

22. února – Active 24 oznamuje, že se u nich registrovali domény v rekordním počtu. Ovšem žádné bližší informace.

4. března – Active 24 na půl hodiny potrápily DoS útoky, které jim údajně přetížily firewall. Útok odrovnal část služeb a zákaznickou podporu. O pár desítek minut později už všechno v pohodě fungovalo.

Český Hosting

25. února – speciální 10% sleva na webhosting pro fanoušky Českého Hostingu na Twitter – TW10PROCENT. Tato akce mě zaujala, protože většina firem přistupuje k sociálním sítím naprosto stejně, popřípadě všude rozesílá stejnou zprávu. Good job!

28. února – Český Hosting se pochlubil, že hostuje 6000 webů na open source. Vede WordPress 2500 a Joomla! 1700. Moje 404m.com je také na ČH a zatím spokojenost 🙂

1. března – Pod názvem akce Jaro si u Českého Hostingu můžete koupit .com a .net za 90 CZK/rok. .info mají za 50 CZK/rok. Akce platí do 31. března.

1. března – Český Hosting získal 1000 fanoušků na Facebooku. Ten jubilejní dostal .cz doménu.

4. března – Český Hosting se pochlubil tisícovkou vyřízených chatů. Padlo 4223 dotazů a 5083 odpovědí. Celkem prochatovali 10 dní a 13 hodin. Nejdelší trval 70 minut.

7. března – Celkem 27.000 hostovaných domén u ČH.

Gransy / Subreg

21. února – Subreg se stal akreditovaným registrátorem .je (Jersey) a .gg (Guernsey). Sice to vypadá, že je Subreg spíše sběratelem akreditací, ale osobně jsem velmi rád, že tu máme registrátora, který jen “nepřeprodává” služby.

5. března – Subreg spustil vlastní nameservery v Kazachstránu, protože to je podmínka pro provoz .kz domén. Rozhodně zajímavé 🙂

7. března – Do nabídky Subregu přibyly exotické domény .DM, .COM.DM, .NET.DM, ORG.DM a .CO.DM (ostrov Dominika).

13. března – Subreg překonal hranici 90.000 .cz domén.

HexaGeek

19. února – HexaGeek znamuje, že dokončil papírování a od 1. března se stane akreditovaným registrátorem CZ NIC. Rozhodně gratuluji.

27. února – Akce na doménu .de 180 CZK/rok.

7. března – Akce na .com/.net 90 CZK/rok.

Ignum

26. února – Ignum oznamuje reorganizaci struktury. Připravuje nové služby a produkty. Více info zde. Tak uvidíme.

TELE3

21. února – Tele3 oznamuje, že pro svůj tarif SEO hosting mají další geo lokaci. SEO hosting jsou v podstatě servery u různých hostingů, jak fyzické tak i virtuální, které TELE3 využívá pro zájemce, kteří chtějí mít své weby v různých lokalitách a naprosto odlišných IP adresách. Jedná se o velice specifickou službu, která u nás nemá konkurenci.

VSHosting

26. února – VSHostingu se daří. Oznamuje instalaci 45 nových serverů, které navýšili spotřebu o 6kW. Navíc ohlásili spolupráci s vydavatelstvem Mladá fronta.

28. února – Chcete vidět jak vypadá zázemí webu AAA Auto na servrech VSHostingu? Tak článek s obrázky najdete zde.

12. března – VSHosting na Facebooku přidával nové fotky svého vybavení. Tahle na mě udělala opravdu dojem.

Wedos

14. února – Wedos rozjel opravdu velkou Valentýnskou mega akci. Hromadně se kupovali webhostingy z velmi velkou slevou. Co jsem sledoval facebook tak nebyl problém uchvátit slevy za 50%. Škoda, že akce neplatila na VPS. S takovýmto rozdáváním, není divu, že se únor stal pro Wedos zatím nejlepším měsícem co do počtu prodaných webhostingů.

22. února – Wedos se pochlubil, že překonal hranici 10 tisíc fanoušků na Facebooku. Přišlo mi několik připomínek, že se jedná o podvod. Prošel jsem si různé nástroje a vypadá to fakt čistě (v době Valentýnské akce je vidět z grafu investice do FB reklam), fanouškovský profil i aktivita opravdu odpovídá, ovšem bez screenshotu like z období 6.11.2011 to na 100% nikdo říct nemůže. V každém případě od té doby za 3 týdny nabrali přes dalších 400 fanoušků.

27. února – Vypadá to, že Wedos rozjíždí pravidelné kvízy pro fanoušky. Alespoň má člověk pocit, že si ty slevy zaslouží 🙂

9. března – Wedos oznamuje pokoření hranice 80.000 .cz domén.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.