Apokalyptické šťouchnutí do konkurence od VSHosting

Nedávno jsem dostal tip na článek Jsou česká datová centra připravena na katastrofu? Musím uznat že od začátku mě článek celkem mile překvapil. Na konci se ovšem ukázalo, že se jedná o reklamu VSHostingu, která byla trochu naivně “přišitá” na závěr. Škoda, že to nedotáhli pořádně do konce a nenavázali na samotný článek. Takový hezký výčet apokalyptických události mohli zakončit proč se jim to stát nemůže. Celá snaha vyšla na prázdno, dokonce by jsem si troufl říct, že v některých lidech může vyvolat nepříjemný pocit. Přeci jen, ten výčet katastrof navodí určité negativní myšlenky/obavy a do toho přijde jméno společnosti.

I tak se jedná o celkem hezké rýpnutí do konkurence. No posuďte sami.

Na jedno velké pražské nejmenované datacentrum* se řítila velká voda a jeho provozovatelé museli doufat, že protipovodňové zábrany Hl. Města Prahy zafungují a nenastane katastrofa, která se zde stala v roce 2002, a která se snadno mohla opakovat.

Především ve starších budovách roste riziko poruchy na těchto rozvodech a následné zatopení nižších podlaží a tedy i serverovny. V ČR se tato situace již několikrát stala, známé je tím např. jedno nejmenované datové centrum na Vinohradské ulici v Praze.**

* Nejsem si jistý, ale mohlo by to být datacentrum v Holešovicích a Karlíně, které byly v roce 2002 zatopeny.
** Na Vinohradské 184 sídlí společnosti Casablanca INT.

Mě osobně asi nejvíce zaujala pasáž o výpadku proudu a dieselových generátorech. Dozvíme se například, že aby datacentrum mohlo používat generátor o objemu 1000 litrů je nutné, aby splňovalo podmínky naftového hospodářství. Při dlouhodobém výpadku by tak mohl hrozit problém. Na druhou stranu, myslím že existují generátory co se dají doplňovat za běhu, takže tady by jsem zas takový problém neviděl. Ovšem další poznámka o pravidelných zkouškách nejen generátoru ale i kompletního systému UPS mi přijde zajímavá. Tyhle věci se totiž vždy pokazí v tu nejméně vhodnou chvíli a to že něco fungovalo před měsícem neznamená, že to bude fungovat i za měsíc.

Pomalu aby si člověk udělal takový menší dotazník a poslal jej svému provozovateli hostingu. V každém případě pár věcí na zamyšlení a hezké šťouchnutí do konkurence od VSHosting. Škoda, že tam nebylo více konkrétních příkladů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

7 komentářů

  1. Problem s naftou je, ze nevydrzi. Musi se pravidelne menit. Takze, kdyz prijde vypadek, tak nafta neni :-). Ale to je problem vsech firem.

  2. Hezké doplnění Honzo.

    Osobně mám virtuál od Coolhousing, tak snad se další velká voda vyhne serverům.
    A když už by se přišlo o virtuální železo, hlavně ať jsou data 🙂

  3. No to je sice hezky ale VShosting se chlubi cizim perim, oni nemaji zadne datacentrum ale vyuzivaji TTC na tiskarske. Tam maji 3 mistnosti a delaji z toho vedu co nemaji.

  4. Ja moc nevim o cem v souvislosti s Vinohradskou VS psal … protoze Casablanka, CH a GTS jsou na jednom miste a vsechny tri na kopci … takze tam nehrozi absolutne zadna voda 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.