Příjemné ukončení VMS u Českého hostingu

Zhruba před rokem jsem při útěku z Angel hostingu přesunul část webů k Českému hostingu. Podobně jak AH poskytují jakousi vylepšenou variantu multihostingu, která je v Česku označovaná jako VMS (virtual managed server). Ve skutečnosti je to spíše multidomain hosting s vyhrazenými prostředky, který umožňuje poměrně široké možnosti nastavení pro vaše webové aplikace.

Na zkoušku jsem si objednal variantu Virtuální server Mini za cenu 85 CZK/měsíc na první rok. 512 MB RAM se ale ukázalo jako poměrně málo pro navštěvovanější WordPress a raději jsem jej odstěhoval na klasický sdílený webhosting. Osobně si myslím, že by nepomohl ani jakýkoliv jiný VMS či sebelepší VPS i s dvojnásobnou pamětí.

Minulý rok totiž byl ve znamení poměrně silných brute force útoků na weby postavené na WordPress. Konkrétně můj blog 404M.com s Alexa rankem 54K (vše pod 100K je pod útokem pravidelně) je pod podobnými útoky poměrně často a ani při nasazení různých bezpečnostních pluginů se nevyhnu občasnému přetížení rovnajícímu se slabšímu DoS útoku.

10.1.2014 mi vypršel rok pronájmu služby u Českého Hostingu. Služba je pro mojí potřebu poměrně nákladná na prodloužení. Za 2040 CZK/rok si pořídím 5 – 7 sdílených webhostingů jinde, které v pohodě pokryjí deset domén, které jsem u ČH měl. Jinými slovy mé aplikace nevyžadují žádné zvláštní zacházení nad rámec běžných sdílených webhostingů. Namátkou třeba rozsáhlejší databáze, specifický PHP time limit, CRON anebo odesílání newsletterů (ČH u verze mini povoluje až 20 tisíc newsletterů za den).

Zpět k tématu

Dnes je 31. ledna. Tedy celých 21 dnů po expiraci. A jeden web, který jsem tam nechal stále funguje. Nevypnuli mi jej. Dneska mi zavolala slečna z Českého Hostingu, že eviduje nezaplacenou výzvu k úhradě. Jestli je to správně a nezapomněl jsem na to. Velice příjemné překvapení. Vsadím se, že kdyby jsem jí požádal o prodloužení a ať mi to nevypnou, tak mi vyhoví. Prostě luxusní přístup, který chrání zájmy zákazníka. Řekl jsem jí že to je v pořádku, že o tom vím, ať to klidně zruší.

Za několik hodin poté mi zavolal ještě člověk z jejich zákaznické podpory. Řekl, že už mi sice volala paní, ale zjistil, že jeden můj web (doména) je stále aktivní a zdali jsem si jej nezapomněl přesunout jinam! No řekněte sami. Vědí, že chci jít pryč, ale upozorní mě na to, že stále mám u nich aktivní web.

Wow rozhodně palec nahoru.

Závěr

VMS od Českého Hostingu nebyla služba, kterou jsem potřeboval. V pohodě mi stačí levnější sdílený webhosting jinde. Technicky splňuje dostatečně moje požadavky. Hold WordPress není v určitých ohledech moc náročný. Na druhou stranu ta luxusní zákaznická podpora, která dbá o blaho zákazníka i když se rozhodne odejít jinam na mě rozhodně udělala dojem.

Mimochodem zákaznickou podporu ČH jsem využil už dříve a byl jsem více méně spokojený. To jen pro případ, že by tento článek vyzněl jako reakce na dočasné okouzlení 😉


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Summary
Review Date
Reviewed Item
Spolehlivé servery (Český Hosting) - Virtuální server Mini
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 komentář

  1. Tak to klobouk dolů pře Českým hostingem, to se opravdu jen tak nevidí. Jinde už by web byl vypnutý a mnoho emailu ve schránce s žádostí o setrvání a nabídka lepších podmínek (má zkušenost).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.