Založte si eshop na míru do minuty

Obliba služeb, které zajišťuje třetí strana u nás roste a není se čemu divit. Ne každý zvládne nainstalovat a nakonfigurovat Prestrashop anebo OScommerce. Navíc když se něco pokazí, tak se bez programátora často neobejdete. Zvláště u eshopů. Přitom jakýkoliv výpadek je problém, který stojí peníze. Máte nakoupenou reklamu, rozjeté PPC kampaně, vánoční sezóna, která vám dělá 40 % ročního zisku, v plném proudu a najednou to přestane fungovat. Bílá obrazovka, chybová hláška anebo jen nefunkční e-maily, to všechno jsou pro provozovatele eshopu ty nejhorší scénáře.

Bez technických znalostí se prostě vyplatí vsadit na placené řešení, ke kterému je i podpora a to kompletně. Jak samotného software tak i hardware. Vzhledem k tomu, že chcete podnikat na českém internetu určitě zvolte české řešení. Důvodem je hlavně podpora v češtině a napojení na další oblíbené české služby, bez kterých to dneska už v oboru internetové komerce nejde.

Fenoménem poslední doby od společnosti Atomer.cz s.r.o. je takzvaný eshop k pronájmu. Který je komplexním řešením dělaným na míru pro český trh. Má moduly pro propojení s účetními programy Pohoda, Premier system Money S3 a pár dalších, vlastní fakturační systém odpovídající českým zákonům a vyhláškám, které se často mění podle nálady politiků (u vlastního řešení jsou takovéto aktualizace velice drahé). Systém umí používat nejoblíbenější platební brány (GoPay, PayU, GP webpay a PayPal). Zajímavá je i funkce napojit se přímo na největší velké dodavatele. Což ocení zvláště “přeprodejci”, kteří jen předávají objednávky dále a nechtějí řešit sklady. Systém Atomer má v databázi několik desítek dodavatelů a naplní eshop automaticky stovkami položek. Na vás pak zůstane jen získávání zákazníků.

Atomer kopíruje i trendy současnosti. Můžete mít svůj vlastní věrnostní program, vystavovat slevové kupóny, diskuze zákazníků ke zboží, ankety, různé varianty jednoho zboží, QR kódy, napojení na Facebook a modul pro detailní statistiky, který se dá použít pro A/B testování. Jak jistě víte, optimalizace nákupního procesu dnes dokáže zvýšit zisky o desítky procent. Což vám otevře cestu k reklamě, která se konkurenci nevyplatí.

Celý systém je velice komplexní. Funguje na principu kreditu. Nakoupíte si kredity a za ně pak zapínáte či vypínáte pouze to, co aktuálně potřebujete. Nemusíte tak platit za masivní řešení, které má služby co nepotřebujete.

Jak bylo zmíněno na začátku článku. Největší výhodou je, že se nemusíte starat o technickou stránku věci. Provozovatel se postará o funkčnost systému a serverů. Což jsou nezanedbatelné náklady pro jednotlivce.

Nejlepší ale bude pokud si to zkusíte sami. Stačí si založit eshop a vyzkoušet variantu 30 dní zdarma.