Active 24 se stěhuje

Momentálně trojka na českém webhostingovém trhu Active 24 se stěhuje ze svého současného domova DC Sitel (DC CeColo) do nového, který bude mít v DC TOWER (České Radiokomunikace, a.s.). Důvodem byla nespokojenost se službami Sitelu a několika velkými výpadky minulý rok. Více podrobností se dozvíte zde. Nové datacentrum odpovídá hodnocení TIER III (jakákoliv údržba může probíhat za plného provozu).

Přestěhovat se do nového pro takto velkou společnost není rozhodně žádná sranda. K migraci klientů by mělo dojít v letních měsících kvůli sníženému provozu na serverech a pokud možno bez výpadků. Což jak sami jistě uznáte je celkem slušná výzva.

Co se mi ale líbí, je že marketingové oddělení Active 24 se chopilo příležitosti a o celé akci detailně píše na webu tower.active24.cz. Mimo povídání o stěhování a spousty fotek můžeme být i u toho jak se vyrábí racky od společnosti Conteg (Conteg 600 x 1200mm x 42U), do kterých budou umístěny servery Active 24. Zajímavá je zmínka o tom, že stávající mají problém s deformacemi (pokroucením). Což se ostatně po tak dlouhé době jakou působí Active 24 na trhu dalo i čekat. Pokrok jde dál, jsou dostupné nové technologie a postupy.

Vedení tedy využilo stěhování i k modernizaci a sjednocení infrastruktury. K dispozici budou nové 10 GBps switche s redundancí s možností výměny za chodu. Zlepší se i konektivita. Záložní 1 GBps nahradí další 10 GBps do Nixu. Podle informací na stránkách mají momentálně přenosy pod 1 GBps, takže získají dostatek prostoru pro případný růst.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.